Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Finance Recruitment

In dit artikel leggen wij uit wat finance recruitment is en welke vaardigheden je nodig hebt. Finance recruitment verwijst naar het proces van het aantrekken en selecteren van gekwalificeerde professionals voor financiële functies binnen organisaties. Het is een cruciaal onderdeel van HR (Human Resources) binnen de financiële sector. Ben je opzoek naar een bureau die jouw organisatie ondersteund bij finance recruitment? Neem dan direct contact met ons op of bel Nancy 085-2500342.

Finance Recruitment: Selectieproces

Het vinden van geschikte kandidaten voor finance posities kan een uitdaging zijn, omdat deze functies vaak specifieke vaardigheden en expertise vereisen. Finance professionals moeten niet alleen vertrouwd zijn met boekhouding en financiële analyses, maar ook bekend zijn met regelgeving en compliance in de financiële wereld. 

Binnen finance recruitment maken bedrijven, zoals Kodros, gebruik van verschillende strategieën om potentiële kandidaten aan te trekken. Dit kan onder andere het plaatsen van vacatures op jobboards, het benaderen van passieve kandidaten via professionele netwerken of het inschakelen van gespecialiseerde recruitmentbureaus om te helpen bij de zoektocht naar talent. 

Het selectieproces bij finance recruitment omvat vaak meerdere stappen, zoals sollicitatiegesprekken, assessments en referentiechecks. Hierbij wordt gekeken naar zowel de technische vaardigheden als de persoonlijke eigenschappen die nodig zijn voor succes in een financiële functie, zoals analytisch denken, nauwkeurigheid en communicatieve vaardigheden. 

Wil je meer informatie over wat Kodros voor jouw kan betekenen en hoe ons selectieproces eruit ziet? Neem dan contact met ons op of bel met Nancy 085 250 03 42

Finance Recruitment: Vaardigheden

Als je aan de slag wilt in finance recruitment is het belangrijk om over bepaalde vaardigheden te beschikken:  

  • Kennis van financiële markten: Een goed begrip van de werking van financiële markten, inclusief trends, regelgeving en terminologie, is essentieel om te kunnen beoordelen welke kandidaten geschikt zijn voor specifieke functies binnen finance. 
  • Analytisch vermogen: Het vermogen om financiële gegevens te analyseren en interpreteren is van groot belang bij finance recruitment. Het stelt recruiters in staat om potentiële kandidaten objectief te beoordelen op basis van hun analytische vaardigheden. 
  • Communicatieve vaardigheden: Effectieve communicatie is cruciaal bij het aantrekken en selecteren van kandidaten. Recruiters moeten in staat zijn om duidelijk en beknopt te communiceren met zowel kandidaten als werkgevers, zodat ze de juiste match kunnen maken. 
  • Netwerkvaardigheden: Een uitgebreid netwerk in de financiële sector is waardevol voor finance recruiters. Het stelt hen in staat om potentiële kandidaten te vinden via professionele contacten en om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de branche. 

Het team bij Kodros beheerst deze vaardigheden uitstekend en is goed instaat jouw organisatie verder te helpen. Benieuwd wat we specifiek voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op of bel direct met Nancy 085-2500342

.

Afsluitend

Finance recruitment is dus het proces van het aantrekken en selecteren van gekwalificeerde professionals voor financiële functies. Het vereist kennis van financiële markten, analytisch vermogen, communicatieve vaardigheden, onderhandelingsvaardigheden en een uitgebreid netwerk in de sector. Kodros beschikt over de juiste vaardigheden en kennis om jouw organisatie verder te helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op, om te kijken wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen. 

 

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?