Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Kodros vindt financials.

Je werkt als personeelsfunctionaris bij de gemeente en weet als geen ander dat het lastig is om financiële functionarissen te werven. Tegelijkertijd groeit de behoefte aan capaciteit op de afdeling financiën. Hoe vind je financials op een krappe arbeidsmarkt? Hoe kun je blijven doen waar je goed in bent en werk je voor de werving samen met partners?

Kodros helpt gemeenten met het effectief en duurzaam oplossen van personele vraagstukken op het gebied van de financiële functie. Dat doen wij door de werving en selectie van vaste functionarissen voor gemeenten op ons te nemen. Of onze interim professionals ondersteunen je tijdelijk. Onze bijdrage helpt de afdelingen financiën van de Nederlandse gemeenten met de realisatie van haar ambities om haar personeelsbestand op sterkte en toekomstbestendig te houden.

Werving & selectie

Wij van Kodros hebben een unieke, eigentijdse wervingstechniek ontwikkeld voor de werving van financials, met oog voor persoonlijke aandacht. Door transparantie en betrokkenheid, creëren wij een maximaal resultaat met minimale inspanning voor jou als gemeentelijke organisatie. Je kiest voor Kodros als je op zoek bent naar een partner voor de lange termijn.

Interim financials

Op zoek naar financieel adviseurs, beleidsadviseurs of controllers voor het tijdelijk versterken van jouw financiële team? Kodros heeft voor alle financiële vraagstukken professionals klaarstaan. Van het doorontwikkelen van beleid tot het oplossen van problemen met de bezetting van het financiële team. Onze oplossingen zijn doelgericht en onze adviseurs direct inzetbaar. Kodros presenteert een breed aanbod van hoogwaardige profielen van consulenten, adviseurs, controllers en strategen.

De samenwerking met Welzyn experts Sociaal Domein

Sta je voor grote uitdagingen rondom de personele bezetting op het gebied van het Sociaal Domein (WMO, Jeugd en Participatie)? Kodros werkt daarbij nauw samen met het zusterbedrijf Welzyn experts Sociaal Domein. Welzyn is een werving-selectiebureau op het gebied van het Sociaal Domein voor Nederlandse gemeenten. Zij helpen overheden met het effectief en duurzaam oplossen van personele vraagstukken op het gebied van het sociaal domein (WMO, Jeugd en Participatie). Dat doen zij door het structureel invullen van functies binnen het Sociaal Domein. De consultants van Welzyn hebben inmiddels een grote ervaring in het bieden van oplossingen.

Scale-up programma Finance

Het Scale-up programma is een traject waarin wij finance professionals met werkervaring uit andere sectoren de specifieke kennis van bijvoorbeeld de gemeentelijke voorschriften (BBV richtlijnen) wordt bijgebracht. Maar ook de kennis over het Planning en Control instrumentarium en onze expertise over het samenspel van de actoren binnen de gemeente zoals de Raad, Burgemeester en Wethouders (B&W), directie, management en medewerkers.
Je beschikt dus al over de juiste vaardigheden die nodig zijn om te excelleren binnen jouw organisatie. Je hebt een track-record in bijvoorbeeld de bancaire of accountancysector. Het enige wat je nodig hebt, is de ontwikkeling van specifieke kennis van gemeentefinanciën en gemeentelijke bedrijfsvoering. Het persoonlijke Scale-up programma voorziet hier snel en adequaat in.

Opleidingen finance & control

Advies

Sta je voor grote uitdagingen op het gebied van financiën en bedrijfsvoering? Leiden bestuurlijke en maatschappelijke wensen, wettelijke ontwikkelingen of beheersingsvraagstukken tot nieuwe vraagstukken voor het team financiën van je gemeente? Kodros denkt graag met je mee en voorziet je van advies bij allerlei financiële vraagstukken.

Finance Traineeship

Het finance traineeship van Kodros is gericht op ambitieuze, vooruitstrevende en gedreven financieel talent. Bij Kodros brengen wij hen de kennis en vaardigheden bij die ze tijdens hun opleiding niet of nauwelijks wordt aangeboden, maar wél nodig hebben op de werkvloer. Het betreft daarbij specifieke vaardigheden als adviseur tot en met kennis over gemeentefinanciën.

Freelance

Direct financieel adviseur, beleidsadviseur of controller gezocht voor een korte opdracht? Wij bieden de uitkomst. Neem contact met ons op en binnen 48 uur presenteren wij een bekwame, zelfstandige adviseur voor jouw opdracht.

Financieel adviseurs en controllers

Waarom kies je voor Kodros?

Continuïteit

Wij dragen bij aan het versterken van de continuïteit van de werkzaamheden binnen afdelingen Financiën en Bedrijfsvoering van gemeenten. Wij helpen overheden immers met het structureel invullen van functies. 

Scale up

Medewerkers met werkervaring als financial in het bedrijfsleven ontwikkelen wij door voor een functie als Financieel adviseurs, beleidsadviseur of controller bij een gemeente. Door gerichte training op vakinhoud wordt er afstemming gezocht met de vraag van gemeenten. Daarmee zorgen wij voor een extra impuls van nieuwe medewerkers.

Betrouwbaar

Wij hebben meer dan 20 jaar kennis en ervaring bij gemeenten. Kodros gaat niet voor de snelle oplossing, maar voor kwaliteit en de lange termijn.

Deskundig

Weten waar je het over hebt. Kennis van zaken, dat is een kernwaarde van onze consultants en kandidaten. Kodros focust zich 100% op Finance binnen de gemeentelijke organisatie. Zij is een specialist met grondige kennis van cultuur, structuur, processen, financiën en de daarmee gepaarde uitdagingen binnen de gemeente en haar partners.

Transparant

Onze werkwijzen, voorwaarden en adviezen zijn begrijpelijk, eerlijk en doorzichtig. Kodros denkt in (creatieve) oplossingen, waarbij de belangen van de organisatie en de professional in evenwicht zijn.

Regionaal

Weten wat er in de regio speelt, de cultuur, de gebruiken en de gewoontes kennen. Dat maakt medewerkers extra effectief. Kodros biedt daarom alleen professionals uit de eigen regio aan.

De juiste kandidaat vinden

Kodros helpt gemeenten met het vinden van financieel adviseurs en controllers die structureel of tijdelijk ingezet kunnen worden.

gemeenten
geholpen
0 +
kandidaten
geplaatst
0 +
weken
gem. plaatsingtijd
0

De juiste kandidaat vinden

Kodros helpt gemeenten met het vinden van financieel adviseurs en controllers die structureel of tijdelijk ingezet kunnen worden.

gemeenten
geholpen
0 +
kandidaten
geplaatst
0 +
weken
gem. plaatsingtijd
0

Onze garantie op succes. Naar de juiste kandidaat in 4 stappen.

Stap 1

Je plant vrijblijvend een kennismakingsgesprek in

Stap 2

Je ontvangt kosteloos advies voor de invulling van jouw vacature

Stap 3

Je ontvangt een gedetailleerd voorstel en tijdsplanning

Stap 4

We evalueren na de werving het proces en de kwaliteit

Deze gemeenten gingen je al voor

Kodros heeft kennis van de financiële functies én de gemeentelijke markt. Als expertisebureau richten wij ons dus alleen op de financiële functie van de gemeente. Met een breed maar vooral gericht netwerk vinden we altijd de beste financial voor jouw organisatie.

Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Kodros finance professionals

× Hoe kan ik je helpen?