Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Interim financieel adviseur overheid

Een interim financieel adviseur overheid is een professional die tijdelijk wordt ingehuurd om financiële adviezen te geven binnen de overheidssector. Benieuwd wat een interim financieel adviseur overheid nog meer doet? Lees hieronder meer of neem contact met ons op.

Interim financieel adviseur overheid​

Een interim financieel adviseur overheid is een professional die tijdelijk wordt ingehuurd om financiële adviezen te geven binnen de overheidssector. Deze adviseur heeft uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van financiën en kan worden ingezet om specifieke projecten of taken binnen de overheid te ondersteunen. Ze moeten beschikken over een sterke kennis van financiële systemen en regelgeving binnen de overheidssector. Daarnaast moeten ze in staat zijn om complexe financiële gegevens te analyseren en te interpreteren, en om strategische aanbevelingen te doen die de financiële gezondheid van de organisatie verbeteren. Ook is het belangrijk dat de professionals goede communicatieve vaardigheden hebben, aangezien ze vaak samenwerken met verschillende stakeholders binnen de overheid, zoals beleidsmakers, managers en andere financiële professionals. Ze moeten in staat zijn om complexe financiële concepten op een begrijpelijke manier uit te leggen aan niet-financiële collega’s.  

Ben jij opzoek naar een interim financieel adviseur overheid die jouw organisatie kan ondersteunen, of ben jij op zoek naar een opdracht bij een overheidsorganisatie? Neem contact op met Jeroen de Wit, Senior consultant bij Kodros en is bereikbaar op 06-41167058 en per mail jeroendewit@kodros.nl of plan een afspraak in op onze website. 

Taken en verantwoordelijkheden van een interim financieel adviseur overheid

De rol van een interim financieel adviseur overheid is vaak divers en kan verschillende verantwoordelijkheden omvatten: 

  • Financieel advies: Het is jouw taak om gedegen advies te geven aan de overheidsinstanties waarvoor je werkt. Je analyseert de huidige financiële situatie, identificeert mogelijke risico’s en kansen, en stelt passende strategieën op om de financiële doelen te behalen. Daarnaast ondersteun je bij het opstellen van begrotingen, jaarrekeningen en rapportages, waarbij je nauw samenwerkt met diverse stakeholders binnen de organisatie. 
  • Budgetbeheer: Een belangrijk aspect van het werk is het beheer van budgetten. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en bewaken van budgetplannen, waarbij je ervoor zorgt dat de financiële middelen optimaal worden ingezet. Je monitort de uitgaven, controleert de budgettaire processen en rapporteert hierover aan het management. Indien nodig adviseer je over mogelijke kostenbesparingen en efficiëntere werkwijzen. 
  • Financieel projectmanagement: Als professional ben je vaak betrokken bij diverse projecten binnen de organisatie. Je analyseert de financiële haalbaarheid van deze projecten, stelt projectbudgetten op en bewaakt de financiële voortgang tijdens de uitvoering. Je werkt nauw samen met projectmanagers en andere betrokken partijen om ervoor te zorgen dat de financiële doelen worden behaald en dat er voldoende inzicht is in de financiële risico’s.  

Voordelen van het inhuren van een interim financieel adviseur overheid

Specialistische kennis en ervaring;

Een interim financieel adviseur overheid beschikt over specialistische kennis op het gebied van financiën binnen de publieke sector. Ze zijn bekend met de specifieke regels en voorschriften waarmee overheidsinstanties te maken hebben. Door hun jarenlange ervaring in vergelijkbare functies kunnen ze snel inzicht krijgen in complexe financiële vraagstukken en effectieve oplossingen bieden.

Flexibiliteit en tijdelijke ondersteuning

Het inhuren biedt flexibiliteit aan organisaties. Ze kunnen worden ingezet voor specifieke projecten of ter vervanging van afwezige medewerkers. Dit stelt overheidsinstanties in staat om snel te reageren op veranderingen en de continuïteit van financiële processen te waarborgen. Bovendien zijn interim professionals vaak gewend om in verschillende omgevingen te werken, waardoor ze zich snel kunnen aanpassen aan nieuwe situaties.

Kostenbesparing

Het inhuren van een interim financieel adviseur overheid kan kosteneffectief zijn in vergelijking met het aannemen van een fulltime medewerker. Overheidsinstanties hoeven geen langdurige arbeidsovereenkomsten aan te gaan en kunnen de inzet van interim professionals afstemmen op hun specifieke behoeften. Hierdoor kunnen ze besparen op salarissen, sociale premies en andere personeel gerelateerde kosten. 

Bij Kodros hebben wij veel ervaring met het plaatsen van interim financieel adviseurs overheid. Benieuwd naar de ervaringen van de overheidsorganisaties of van de professionals, neem een kijkje op LinkedIn, Instagram, of onze website.

Conclusie

Een interim financieel adviseur overheid is een waardevolle professional die tijdelijk kan worden ingehuurd om financiële adviezen te geven binnen de overheidssector. Ze hebben specialistische kennis en ervaring op het gebied van financiën binnen de publieke sector en kunnen snel inzicht krijgen in complexe financiële vraagstukken. Het inhuren van een interim financieel adviseur overheid biedt flexibiliteit, tijdelijke ondersteuning en kostenbesparingen voor overheidsinstanties. 

Wil je bekijken wat Kodros voor jou als organisatie of als professional kan betekenen? Neem contact op met Jeroen de Wit, Senior consultant bij Kodros en is bereikbaar op 06-41167058 en per mail jeroendewit@kodros.nl of plan een afspraak in op onze website. 

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?