Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Financial recruiters

Als het gaat om het aannemen van gekwalificeerd financieel personeel, kan het een uitdagende taak zijn om de juiste kandidaten te vinden die voldoen aan de specifieke behoeften van jouw gemeentelijke organisatie. Dit is waar financial recruiters in beeld komen. Financial recruiters zijn professionals die gespecialiseerd zijn in het werven en selecteren van getalenteerde en ervaren financiële professionals voor organisaties. 

Heeft jouw organisatie hulp nodig bij het werven van financials? Neem direct contact met ons op.

Financial Recruiters: Taken en verantwoordelijkheden

Als financial recruiter speel je een cruciale rol in het vinden van gekwalificeerde professionals voor financiële functies binnen organisaties. Hieronder worden de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden van financial recruiters toegelicht: 

 • Talentidentificatie: Als financial recruiter is het jouw taak om potentiële kandidaten te vinden die beschikken over de juiste vaardigheden, ervaring en kwalificaties voor financiële functies. Dit kan onder andere door het doorzoeken van cv-databases, het gebruik maken van professionele netwerken en het voeren van telefonische screenings. 
 • Werving en selectie: Nadat je geschikte kandidaten hebt geïdentificeerd, ben je verantwoordelijk voor het beoordelen van hun geschiktheid voor specifieke functies. Dit omvat het uitvoeren van sollicitatiegesprekken, referentiechecks en achtergrondverificaties. Door middel van deze processen zorg je ervoor dat alleen de meest gekwalificeerde kandidaten doorgaan naar de volgende ronde. 
 • Relatiebeheer: Het opbouwen en onderhouden van sterke relaties met zowel klanten als kandidaten is essentieel als financial recruiter. Je bent verantwoordelijk voor het begrijpen van de behoeften en eisen van organisaties, evenals het zorgen voor een positieve ervaring voor kandidaten gedurende het wervingsproces. Door een goede relatie op te bouwen, vergroot je de kans op succesvolle plaatsingen. 
 • Marktonderzoek: Als financial recruiter moet je constant op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de financiële sector en trends op het gebied van werkgelegenheid. Dit omvat het volgen van veranderingen in regelgeving, technologieën en marktontwikkelingen die invloed kunnen hebben op de vraag naar financiële professionals. Op basis van deze informatie kun je jouw wervingsstrategieën aanpassen om aan de behoeften van klanten te voldoen. 
 • Rapportage en analyse: Het bijhouden van gegevens en het genereren van rapporten is een belangrijk aspect van het werk als financial recruiter. Je verzamelt gegevens over sollicitanten, vacatures en succesvolle plaatsingen om trends te identificeren en prestaties te analyseren. Deze rapportages helpen bij het nemen van gefundeerde beslissingen en het optimaliseren van wervingsprocessen. 

Passen deze taken bij jou en wil je meer informatie over mogelijke vacatures? Neem dan contact met ons op of bel met Nancy 085 250 03 42

Financial Recruiters: Eigenschappen en Vaardigheden

Als het gaat om het vinden van de juiste kandidaten voor financiële functies, is het belangrijk dat je beschikt over de juiste eigenschappen en vaardigheden. Financial Recruiters hebben specifieke eigenschappen en vaardigheden die hen helpen bij het vinden van de beste match voor hun klanten. 

Eigenschappen van financiële recruiters: 

 • Kritisch denkvermogen: Financiële recruiters moeten in staat zijn om snel en nauwkeurig de kwalificaties van kandidaten te beoordelen. Ze moeten in staat zijn om te analyseren welke kandidaat het best past bij de vereisten van de functie. 
 • Volhardendheid: Het wervingsproces kan soms lang duren en gepaard gaan met tegenslagen. Financiële recruiters moeten volhardend zijn en niet opgeven totdat ze de juiste kandidaat hebben gevonden.  
 • Overtuigingskracht: Financiële recruiters moeten in staat zijn om potentiële kandidaten te overtuigen om voor hun klant te komen werken. Ze moeten in staat zijn om de toegevoegde waarde van de functie en het bedrijf te benadrukken. 

Vaardigheden van financiële recruiters: 

 • Kennis van financiële industrie: Financiële recruiters moeten een goed begrip hebben van de financiële industrie, inclusief trends, regelgeving en terminologie. Dit stelt hen in staat om effectief te communiceren met kandidaten en klanten. 
 • Sourcing-vaardigheden: Het vinden van gekwalificeerde kandidaten vereist goede sourcing-vaardigheden. Financiële recruiters moeten in staat zijn om gebruik te maken van verschillende bronnen, zoals online platforms en netwerken, om geschikte kandidaten te vinden. 
 • Onderhandelingsvaardigheden: Bij het sluiten van een deal tussen klanten en kandidaten spelen onderhandelingsvaardigheden een belangrijke rol. Financiële recruiters moeten in staat zijn om gunstige voorwaarden te onderhandelen voor beide partijen. 
 • Communicatievaardigheden: Effectieve communicatie is essentieel voor financiële recruiters. Ze moeten duidelijk kunnen communiceren met zowel klanten als kandidaten, en in staat zijn om complexe financiële informatie op een begrijpelijke manier over te brengen. 
 • Organisatorische vaardigheden: Het werk van een financiële recruiter kan hectisch zijn, met meerdere vacatures en kandidaten tegelijkertijd. Daarom is het belangrijk dat ze goed kunnen plannen en organiseren, zodat geen enkele kans wordt gemist. 

Beschik jij over deze eigenschappen en vaardigheden? Bekijk onze vacatures, of neem direct contact met ons op.

Financial Recruiters: Voordelen

Financial recruiters spelen een essentiële rol in het vinden en selecteren van gekwalificeerde professionals binnen de financiële sector. Met hun expertise en ervaring bieden zij verschillende voordelen voor zowel werkgevers als kandidaten. 

Voor Werkgevers: 

 1. Tijdsbesparing: Het wervingsproces kan tijdrovend zijn, met het doorzoeken van cv’s, het voeren van sollicitatiegesprekken en het beoordelen van kandidaten. Door samen te werken met financial recruiters kunnen werkgevers deze taken uitbesteden, waardoor ze kostbare tijd besparen die ze kunnen besteden aan hun kernactiviteiten.
 2. Toegang tot een uitgebreid netwerk: Financial recruiters hebben vaak een groot netwerk van professionals binnen de financiële sector. Ze hebben toegang tot passief zoekende kandidaten die mogelijk niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar wel openstaan voor interessante carrièremogelijkheden. Dit vergroot de kans om topkandidaten aan te trekken die anders moeilijk te bereiken zouden zijn.
 3. Expertise en marktkennis: Financial recruiters begrijpen de specifieke vereisten en uitdagingen binnen de financiële sector. Ze zijn goed op de hoogte van trends, ontwikkelingen en salarisniveaus, waardoor ze waardevol advies kunnen geven aan werkgevers bij het nemen van belangrijke beslissingen met betrekking tot werving en selectie.

Voor Kandidaten: 

 1. Toegang tot exclusieve kansen: Financial recruiters hebben vaak toegang tot vacatures die niet openbaar worden geadverteerd. Door samen te werken met een recruiter vergroten kandidaten hun kans om in aanmerking te komen voor exclusieve carrièremogelijkheden die anders mogelijk aan hen voorbij zouden gaan.
 2. Loopbaanadvies en begeleiding: Financial recruiters bieden waardevol loopbaanadvies en begeleiding aan kandidaten. Ze helpen bij het identificeren van sterke punten, het verbeteren van cv’s en sollicitatiebrieven, en bereiden kandidaten voor op sollicitatiegesprekken. Dit kan de kans op succesvolle plaatsing vergroten.
 3. Vertrouwelijkheid: Voor professionals die discreet op zoek zijn naar nieuwe carrièremogelijkheden, bieden financial recruiters een hoge mate van vertrouwelijkheid. Ze begrijpen de noodzaak om privacy te waarborgen en handelen dienovereenkomstig.

Ben je geïnteresseerd, bekijk dan hier onze vacatures. Wil je graag meer informatie over wat Kodros kan betekenen voor jouw organisatie? Neem contact met ons op of bel direct met Nancy 085 250 03 42.

Afsluitend

Financial recruiters spelen een cruciale rol bij het vinden en selecteren van gekwalificeerd financieel personeel voor organisaties. Ze zijn verantwoordelijk voor het identificeren van talent, het uitvoeren van werving en selectieprocessen, het opbouwen van relaties met klanten en kandidaten, het doen van marktonderzoek en het genereren van rapporten. Om succesvol te zijn, moeten financial recruiters beschikken over eigenschappen zoals kritisch denkvermogen, volhardendheid en overtuigingskracht, evenals vaardigheden zoals kennis van de financiële industrie, goede sourcing-vaardigheden, onderhandelingsvaardigheden, communicatievaardigheden en organisatorische vaardigheden. 

Het werken met financial recruiters biedt voordelen voor zowel werkgevers als kandidaten. Werkgevers besparen tijd door taken uit te besteden aan recruiters, hebben toegang tot een uitgebreid netwerk van professionals en profiteren van de expertise en marktkennis van recruiters. Kandidaten krijgen toegang tot exclusieve carrièremogelijkheden, ontvangen loopbaanadvies en begeleiding, en genieten van een hoge mate van vertrouwelijkheid. 

Al met al zijn financial recruiters essentiële spelers in het aannemen van gekwalificeerd financieel personeel en bieden ze waardevolle ondersteuning aan zowel werkgevers als kandidaten in de financiële sector. 

Wil je bij ons aan de slag? Bekijk dan hier onze vacatures. Wil je graag meer informatie over wat Kodros voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op of bel direct met Nancy 085 250 03 42.

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?