Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Training Interne Controle: Essentieel voor een Effectieve Organisatie

Een goed functionerende interne controle is van cruciaal belang voor elke organisatie. Door het volgen van de training interne controle: theorie en praktijk kunnen medewerkers de kennis en vaardigheden opdoen die nodig zijn om effectief toezicht te houden op de processen binnen het bedrijf. In deze tweedaagse training komen zowel theoretische als praktische aspecten aan bod, zodat deelnemers direct aan de slag kunnen met het opzetten en uitvoeren van een interne controle.

Masterclass Strategisch Financieel Adviseur in de Publieke Sector

Op deze pagina

Theorie van Interne Controle

Tijdens de training interne controle wordt allereerst aandacht besteed aan de theoretische basis van interne controle. Deelnemers leren over het doel en de definitie van interne controle, en krijgen inzicht in het verschil tussen administratieve organisatie (AO) en interne controle (IC). Ook wordt er ingegaan op het belang van good governance en het proces van interne controle. Deelnemers leren hoe ze een plan voor een IC kunnen opstellen, hoe ze een IC kunnen uitvoeren en hoe ze kunnen rapporteren over de gevoerde IC.

Praktijk van Interne Controle

Naast de theoretische aspecten, besteedt de training interne controle ook veel aandacht aan de praktische toepassing. Deelnemers gaan zelf aan de slag met het maken van een controleplan en het uitvoeren van een interne controle. Ze leren hoe ze een verslag en advies kunnen schrijven en hoe ze interne controlegesprekken kunnen voeren. Ook komt de voortgang van de aanbevelingen aan bod en krijgen deelnemers handige tools, zoals een checklist voor het controleplan en een rapportageformat.

Waarom een Training interne Controle: Theorie in de Praktijk Volgen?

Het volgen van de training interne controle: theorie en praktijk biedt vele voordelen voor zowel medewerkers als de organisatie als geheel. Medewerkers krijgen de kans om hun kennis en vaardigheden op het gebied van interne controle te vergroten, wat bijdraagt aan hun professionele ontwikkeling. Voor de organisatie betekent een goed functionerende interne controle een vermindering van risico’s, een verbetering van de efficiëntie en een versterking van het vertrouwen van stakeholders.

“De training interne controle heeft ons geholpen om onze processen beter te begrijpen en te controleren. We hebben nu een duidelijk plan voor de uitvoering van onze interne controle en kunnen sneller bijsturen waar nodig.” – Deelnemer Training Interne Controle

Investeer in de kwaliteit van uw organisatie en meld uw medewerkers aan voor de training interne controle. Met de opgedane kennis en vaardigheden kunnen zij een waardevolle bijdrage leveren aan het succes van uw bedrijf.

Andere cursussen

Heb je interesse in andere cursussen? Bekijk ook:

Verbreed je kennis met de Training Interne Controle.

Meld je nu aan!

Cursisten van deze gemeenten gingen jou al voor

Kodros heeft kennis van de financiële functies én de gemeentelijke markt. Als expertisebureau richten wij ons dus alleen op de financiële functie van de gemeente en hierbij aansluitende opleidingen. 

Ben naar al onze finance opleidingen?

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?