Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Publieke sector controller opleiding

Als je geïnteresseerd bent in een carrière als publieke sector controller, is het belangrijk om de juiste opleiding te volgen. Een publieke sector controller is verantwoordelijk voor het financiële management binnen overheidsorganisaties. Deze functie vereist specifieke kennis en vaardigheden die je kunt ontwikkelen tijdens een opleiding. 

Met je ontwikkelings- en opleidingsvragen kun je terecht bij Jan-Joost 06-40063750.

Wat houdt de opleiding in?

De publieke sector controller opleiding is een specifieke opleiding gericht op het ontwikkelen van vaardigheden en kennis die nodig zijn om te werken als een controller in de publieke sector. Deze opleiding biedt studenten de mogelijkheid om zich te specialiseren in financieel management en control binnen overheidsorganisaties. 

Een publieke sector controller heeft de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat financiële middelen op een effectieve en efficiënte manier worden beheerd. Ze spelen een cruciale rol bij het monitoren van budgetten, het analyseren van financiële gegevens en het adviseren van het management over financiële beslissingen. 

De opleiding bestaat uit een combinatie van theoretische kennis en praktische vaardigheden. Studenten leren onder andere over overheidsfinanciën, budgettering, risicomanagement en rapportage. Daarnaast worden er ook vaardigheden ontwikkeld op het gebied van projectmanagement, communicatie en leiderschap. 

Tijdens de opleiding worden studenten uitgedaagd om complexe vraagstukken aan te pakken die relevant zijn voor de publieke sector. Ze leren hoe ze strategisch kunnen denken en weloverwogen beslissingen kunnen nemen in een steeds veranderende omgeving. Daarnaast wordt er ook veel aandacht besteed aan ethische kwesties en de verantwoordelijkheden van een controller in de publieke sector.   

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of bel met Jan-Joost 06-40063750.

Vereisten voor de opleiding

Om toegelaten te worden tot een publieke sector controller opleiding, heb je meestal minimaal een HBO-diploma nodig. Het kan ook zijn dat er specifieke eisen gesteld worden aan het vakkenpakket dat je hebt gevolgd tijdens je vooropleiding. Daarnaast is werkervaring binnen de financiële of publieke sector vaak gewenst. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor opleidingen? Neem contact met ons op of bel direct met Jan-Joost 06-40063750.

Mogelijke carrièreperspectieven

Na het succesvol afronden van de publieke sector controller opleiding zijn er verschillende interessante carrièreperspectieven beschikbaar. Zo kan je bijvoorbeeld aan de slag als: 

  • Financieel adviseur bij een gemeente: Als financieel adviseur ben je verantwoordelijk voor het adviseren van gemeentelijke instellingen op financieel gebied. Je analyseert budgetten, stelt rapportages op en geeft advies over financiële vraagstukken. 
  • Budgetcontroller bij een provinciale organisatie: Als budgetcontroller houd je toezicht op de financiën van de provinciale organisatie. Je bewaakt budgetten, voert analyses uit en adviseert over mogelijke besparingen of investeringen. 
  • Controller bij een ministerie: Als controller werk je nauw samen met verschillende afdelingen binnen een ministerie om de financiële processen te beheren en te optimaliseren. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van begrotingen, het monitoren van kosten en het adviseren over financiële strategieën 

Benieuwd naar mogelijke vacatures, klink dan hier.

Afsluitend

De publieke sector controller opleiding is een specifieke opleiding die studenten de kennis en vaardigheden biedt om succesvol te werken als controller in de publieke sector. Tijdens deze opleiding worden studenten uitgedaagd om complexe vraagstukken aan te pakken, strategisch te denken en weloverwogen beslissingen te nemen. Na het afronden van de opleiding zijn er verschillende interessante carrièreperspectieven beschikbaar, zoals financieel adviseur bij een gemeente, budgetcontroller bij een provinciale organisatie of controller bij een ministerie. Om toegelaten te worden tot de opleiding is meestal minimaal een HBO-diploma vereist, evenals werkervaring binnen de financiële of publieke sector. 

Naast een publieke controller opleiding is een BBV cursus ook van groots belang. Wil je je verder verdiepen in de BBV. Neem deel aan onze cursus! Deze opleiding start in februari en word op locatie en klassikaal aangeboden. Deelnemers krijgen een vaste docent. Meerdere opleidingen komend jaar volgen? Geen probleem, daar kunnen we rekening mee houden. Heb je vragen over de exacte inhoud van het programma per dagdeel, neem contact op met Jan-Joost 06-40063750.

Kodros biedt ook andere cursussen aan. Bekijk deze op de volgende pagina’s:

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?