Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Werkstudent Finance

Studeer je bedrijfskunde, bestuurskunde of economie en wil je direct jouw theoretische kennis toepassen? Bij Kodros hebben we regelmatig bijbanen bij onze opdrachtgevers.

Je wilt werken in een omgeving die kennis combineert met de juiste vaardigheden om zo een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Wij stimuleren jouw persoonlijke ontwikkeling en brengen je in contact met interessante opdrachtgevers. Lees wat Kodros voor jou kan betekenen in jouw functie als Werkstudent Finance.

Werken als Werkstudent Finance bij Kodros
Als Werkstudent Finance ben je bij ons in loondienst, en ga je zelfstandig aan de slag bij onze opdrachtgevers: de Nederlandse gemeenten. Je werkt bij verschillende gemeenten en breidt daarmee je ervaring en deskundigheid verder uit. Dat biedt jou de kans om te onderzoeken of werken bij gemeente als financial bij je past. Wij streven dit na om te werken aan jouw toekomstperspectief, persoonlijke ontwikkeling en meer diepgang naast je studie te creëren.

Kodros biedt je afwisselende en uitdagende interim opdrachten, binnen deze functie ga je dus niet alleen aan het werk, maar besteed je ook tijd en aandacht aan ontwikkeling en opleiding. Kodros bestaat uit een hecht team dat werkt met korte lijnen. We kennen elkaar persoonlijk en er is volop ruimte voor eigen ideeën en initiatieven. Jouw persoonlijke groei staat voorop: groeien als expert in een vakgebied of juist een breed scala aan opdrachten doen. Kodros heeft een laagdrempelige, open en informele bedrijfscultuur waar er naast hard werken, ook veel gelachen wordt en teamactiviteiten zoals de vrijdagmiddagborrel, barbecue en bedrijfsbezoek essentieel zijn.
Uiteraard organiseren we voor onze financials ook intervisiebijeenkomsten voor verbinding en kennisdeling. Tijdens de bijeenkomsten delen collega’s kennis en ervaringen met elkaar over thema’s binnen het vakgebied. Zo kun je van elkaar leren en samen met vakgenoten doorgroeien binnen jouw kennisveld.

Kodros Kenniscentrum.
Je kunt diverse trainingen en opleidingen volgen via het Kodros Kenniscentrum. Deze trainingen leveren een positieve bijdrage aan jouw ontwikkeling, je werkplezier en je inzetbaarheid.

Kodros netwerk.
Kodros heeft een sterk netwerk opgebouwd in het midden van Nederland. Je hebt dus altijd de mogelijkheid om bij een gemeente in jouw regio te werken. Dat scheelt reistijd en geeft jou de optie om werk en privé in balans te houden.

Lees hier meer over onze betrokkenheid bij de lokale overheid op de pagina ‘Over Kodros‘. Interesse in een andere functie bij Kodros, bekijk dan hier al onze interne vacatures.

Wie zoeken wij?
De ideale werkstudent heeft een enthousiaste, zelfstandige en proactieve werkhouding. Wij zoeken iemand die ervaring in de volledige breedte van finance wil opdoen en zo veel mogelijk wil leren (naast het studeren of tijdens zijn/haar tussenjaar). Verder beschik je over de volgende eigenschappen:
– Je bent bezig met een bachelor of master in bijvoorbeeld: Economie, Bestuurskunde of Bedrijfskunde;
– Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
– Je bent communicatief vaardig en in staat om in teamverband samen te werken;
– Je hebt een ondernemende instelling, en beschikt over analytisch vermogen;
– Je bent leergierig.

Wat ga je doen?
Deze functie is erop ingericht om je ontzettend veel te leren. Je krijgt niet alleen een theoretisch basis en trainingen (bv. wet- en regelgeving, financieel beheer etc.), maar je gaat dit ook meteen in de praktijk toepassen. Op deze manier ga je je actief ontwikkelen. Daarbij zal je het gehele traject worden begeleid en ondersteund door ervaren financials van Kodros.
Om kwaliteit te kunnen waarborgen zal dit traject starten met werkzaamheden rondom de basis. De nadruk ligt op het zelfstandig uitvoeren van financieel/administratieve taken. Naarmate het traject vordert zullen de taken en verantwoordelijkheden groeien: ondersteunen van financieel adviseurs ten behoeve van de Planning en Control producten; jaarrekening, begroting en periodieke rapportages. Maar ook advisering op beleidsterreinen Sociaal, Ruimtelijk of Bedrijfsvoering.

Enkele voorbeelden van basis werkzaamheden: 
– Ondersteuning op debiteurenbeheer: versturen, boeken, en aanmanen;
– Ondersteuning op inkopen en betalen: inboeken, coderen, en betalingen voorbereiden;
– Opstellen van memorialen;
– Budgetbeheer verschillende afdelingen;
– Contacten met adviseurs en partners.

Na het behalen van jouw bachelor of master begint jouw carrière pas echt. Het Finance traineeship van Kodros helpt je niet alleen ontdekken wat jij écht leuk vindt binnen finance, maar biedt je ook volop kansen om jezelf te blijven ontwikkelen. Zo veel zelfs dat we geloven dat het traineeship van Kodros de perfecte start is van je carrière als financial. Daarnaast is het dankzij de Kodros Academy mogelijk om naast het finance traineeship een (tweede/post) master te volgen.

Waarom kiezen voor Kodros? 
Je komt te werken bij een gemeente uit ons netwerk. Er is volop ruimte voor eigen ideeën en initiatief en je hebt veel ontwikkelingsmogelijkheden. Verder bieden wij:
– Bijbaan van 16 – 24 uur per week (omvang is bespreekbaar);
– Een uitstekend salaris;
– Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
– Doorgroeimogelijkheden: via het Kodros Kenniscentrum bieden wij een gevarieerd en wisselend aanbod van trainingen.

Vrijblijvend kennismaken? 
Heb jij interesse in een traject waarin je je ontwikkelt en perspectief hebt op een baan als Financieel consulent / adviseur binnen de lokale overheid? Je kunt vrijblijvend een afspraak maken om nader kennis te maken. Plan hier een kennismakingsgesprek in.

Contact 
Vragen over de rol van Werkstudent Finance of een keer vrijblijvend kennismaken om de mogelijkheden te bespreken? Neem dan contact op met Jeroen de Wit via jeroendewit@kodros.nl of 085 250 03 42.

Solliciteer je liever op een specifieke vacature of ben je geïnteresseerd in andere financiële vacatures? Bekijk dan hier onze vacatures.

Over Kodros  
Kodros vindt, verbindt, en ontwikkelt financiële professionals voor lokale overheden. Dit doen we via werving, training en ontmoeting. Wij bemiddelen zowel interim financials als vaste medewerkers. Dit proces begeleiden wij van begin tot eind: van de aanvraag van een gemeente tot de plaatsing van een kandidaat. Kodros wordt gevormd door een jong team met een open sfeer waarin we elkaar feedback geven en samen successen vieren. Kortom: een jonge, snelgroeiende organisatie met ruimte voor ondernemerschap en een prettige werksfeer.

Meer weten over de vacature?

Neem contact op met
Anniek Smolders

Senior Consultant

Geïnteresseerd in de vacature? Neem direct contact met ons op.

Solliciteer op deze functie door het sollicitatieformulier in te vullen. Wij doen ons best om binnen 2 werkdagen op je sollicitatie te reageren. 

Heb je nog vragen? 

085 250 03 42

× Hoe kan ik je helpen?