Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Publiek Controller Training

Een Publiek Controller Training is van groot belang om te werken als een publiek controller. Als publiek controller speel je een cruciale rol binnen de publieke sector. Het is jouw taak om financiële processen te beheren en ervoor te zorgen dat overheidsinstellingen verantwoordelijk omgaan met belastinggeld. Om deze uitdagende functie succesvol uit te voeren, is het essentieel om regelmatig je vaardigheden en kennis bij te schaven. 

Naast een Publiek Controller training kan je ook een BBV cursus volgen. Wil je graag een BBV cursus volgen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Jan-Joost 06-40063750

.

Publieke Controller Training: Belang

Een publiek controller moet op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van financieel management, wet- en regelgeving en rapportagestandaarden. Door regelmatig trainingen te volgen, blijf je up-to-date met nieuwe inzichten en best practices in het vakgebied. 

Heeft jouw organisatie een expert nodig op het gebied Publiek Control? Neem dan contact met ons op.

Publiek Controller Training: Onderdelen

Tijdens de publiek controller training komen diverse onderwerpen aan bod die relevant zijn voor het werk van een publiek controller. Enkele belangrijke onderdelen zijn: 

  • Financieel Management: Inzicht krijgen in financiële processen, budgettering, kostenbeheersing en rapportage. 
  • Risicomanagement: Leren identificeren, analyseren en beheersen van risico’s binnen de organisatie. 
  • Interne Controle: Kennis verwerven over interne controleprocedures en het waarborgen van de integriteit van financiële gegevens. 
  • Wet- en Regelgeving: Begrijpen van de relevante wetten en regels die van toepassing zijn op het financieel beheer binnen de publieke sector. 
  • Ethisch Gedrag: Bewust worden van ethische dilemma’s en leren hoe hiermee om te gaan in het werk als publiek controller.  

Benieuwd wat Kodros in jouw zoektocht naar een Publiek Controller Traing kan betekenen? Neem contact met ons op of bel direct met Jan-Joost 06-40063750 als je ook opzoek bent naar een BBV cursus. 

Publiek Controller Training: Aanbieders

Er zijn verschillende organisaties die publiek controller trainingen aanbieden. Deze trainingen kunnen zowel klassikaal als online worden gevolgd, afhankelijk van je voorkeur en beschikbare tijd. Het is belangrijk om te kiezen voor een gerenommeerde opleider met ervaren trainers die bekend zijn met de specifieke uitdagingen en eisen van het werken als controller binnen de publieke sector. 

Bij het selecteren van een publiek controller training is het ook raadzaam om te kijken naar de inhoud van het programma, de duur van de training en de kosten. Vergelijk verschillende opties om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt die aansluit bij jouw behoeften en budget. 

  • Hun kennis vergroten over de wet- en regelgeving rondom begrotingen en verantwoordingen binnen de publieke sector 
  • Efficiënter werken bij het opstellen en presenteren van begrotingen en jaarrekeningen 
  • Zorgen voor een correcte financiële verantwoording naar belanghebbenden zoals raadsleden, wethouders of provinciale statenleden 
  • Meer inzicht krijgen in de financiële positie van hun organisatie 

Afsluitend

Het volgen van publiek controller training is essentieel voor het succesvol uitvoeren van de functie als publiek controller. Door regelmatig trainingen te volgen, blijf je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en best practices in het vakgebied. Tijdens deze trainingen worden belangrijke onderwerpen behandeld, zoals financieel management, risicomanagement, interne controle, wet- en regelgeving en ethisch gedrag. Er zijn verschillende organisaties die publiek controller trainingen aanbieden, zowel klassikaal als online. Bij het selecteren van een training is het belangrijk om te kijken naar de inhoud, duur en kosten om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt die aansluit bij jouw behoeften en budget. 

Naast een publieke controller training is het ook goed om over goede BBV vaardigheden te beschikken. Kodros biedt ook een BBV cursus aan. Deze opleiding start in februari en word op locatie en klassikaal aangeboden. Deelnemers krijgen een vaste docent. Meerdere opleidingen komend jaar volgen? Geen probleem, daar kunnen we rekening mee houden. Heb je vragen over de exacte inhoud van het programma per dagdeel, neem contact op met Jan-Joost 06-40063750.

Daarnaast zijn er ook andere cursussen die je kan volgen bij Kodros  Bekijk deze op de volgende pagina’s:

 

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?