Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Publiek controller cursus

Als je geïnteresseerd bent in een carrière als publiek controller, dan is het volgen van een publiek controller cursus essentieel om je kennis en vaardigheden te vergroten. Als publiek controller ben je verantwoordelijk voor het beheer en de controle van financiële processen binnen overheidsorganisaties, zoals gemeentes, provincies of andere publieke instellingen. 

Naast een publiek controller cursus is het volgen van een BBV cursus ook heel belangrijk. Benieuwd naar de mogelijkheden, neem contact op met Jan-Joost 06-40063750.

Publiek Controller Cursus: Inhoud

Een publiek controller cursus is ontworpen om studenten een solide basis te bieden in publieke financiën en accounting, evenals andere relevante onderwerpen binnen het vakgebied. Tijdens de cursus zullen verschillende belangrijke aspecten behandeld worden, waaronder: 

 • Financieel management in de publieke sector 
 • Budgettering en controle 
 • Risicobeheer en interne controle 
 • Wettelijke kaders voor financieel beheer in de publieke sector 
 • Data-analyse en rapportage 
 • Ethische overwegingen voor publieke controllers 
 • Strategisch financieel beleid en planning 

De cursus zal vaak bestaan uit een combinatie van lezingen, casestudy’s, groepsdiscussies en praktische oefeningen. Dit stelt studenten in staat om zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden op te doen die essentieel zijn voor het succesvol uitvoeren van taken als publiek controller.

Benieuwd hoe onze cursus er precies uitziet? Neem contact op met Jan-Joost  06-40063750 

Publiek Controller Cursus: Voordelen

Het volgen van een publiek controller cursus biedt verschillende voordelen voor zowel beginnende als ervaren professionals op dit gebied: 

 • Verdieping van kennis: De cursus biedt de mogelijkheid om dieper in te gaan op specifieke onderwerpen binnen publieke financiën en accounting, waardoor je een breder begrip ontwikkelt en je expertise vergroot. 
 • Toepasbaarheid: Door middel van praktische oefeningen en real-life case studies leer je hoe je theoretische kennis kunt toepassen in de praktijk. Dit stelt je in staat om effectiever te werken als publiek controller. 
 • Credentialing: Het behalen van een certificaat of diploma na het voltooien van de cursus kan je geloofwaardigheid versterken en kan helpen bij het verkrijgen van nieuwe carrièrekansen. 
 • Netwerkopbouw: Tijdens de cursus heb je de mogelijkheid om te netwerken met medestudenten en docenten, wat waardevolle professionele relaties kan opleveren en mogelijkheden voor samenwerking in de toekomst. 

Benieuwd wat Kodros in jouw zoektocht naar een cursus kan betekenen? Neem contact met ons op of bel direct met Jan-Joost 06-40063750. 

Publiek Controller Cursus: Aanbieders

Als je geïnteresseerd bent in het volgen van een publiek controller cursus, zoek dan naar erkende opleidingsinstituten of universiteiten die deze cursus aanbieden. Kies voor een programma dat aansluit bij jouw behoeften en doelen, en controleer of de docenten ervaren professionals zijn met relevante expertise in de publieke sector. 

 • Hun kennis vergroten over de wet- en regelgeving rondom begrotingen en verantwoordingen binnen de publieke sector 
 • Efficiënter werken bij het opstellen en presenteren van begrotingen en jaarrekeningen 
 • Zorgen voor een correcte financiële verantwoording naar belanghebbenden zoals raadsleden, wethouders of provinciale statenleden 
 • Meer inzicht krijgen in de financiële positie van hun organisatie

Ook Kodros kan iets betekenen in jouw zoektocht naar opleidingen en cursussen. Neem contact op met Jan-Joost  06-40063750 voor meer informatie  

Afsluitend

Het volgen van een publiek controller cursus is essentieel voor diegenen die geïnteresseerd zijn in een carrière als publiek controller. Deze cursus biedt studenten een solide basis in publieke financiën en accounting, evenals andere relevante onderwerpen binnen het vakgebied. Door middel van lezingen, casestudy’s en praktische oefeningen kunnen studenten theoretische kennis en praktische vaardigheden opdoen die essentieel zijn voor succes in deze rol. Daarnaast biedt de cursus voordelen zoals verdieping van kennis, toepasbaarheid van theoretische kennis, credentialing en netwerkopbouw. Het is raadzaam om erkende opleidingsinstituten of universiteiten te zoeken die deze cursus aanbieden en ervoor te zorgen dat de docenten ervaren professionals zijn met relevante expertise in de publieke sector. Kortom, het volgen van een publiek controller cursus kan je helpen om je kennis en vaardigheden te vergroten en nieuwe carrièrekansen te verkennen. 

Ook wordt er door Kodros een BBV cursus aangeboden.  Deze opleiding start in februari en word op locatie en klassikaal aangeboden. Deelnemers krijgen een vaste docent. Meerdere opleidingen komend jaar volgen? Geen probleem, daar kunnen we rekening mee houden. Heb je vragen over de exacte inhoud van het programma per dagdeel, neem contact op met Jan-Joost 06-40063750.

Kodros biedt ook andere cursussen aan. Bekijk deze op de volgende pagina’s:

 

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?