Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Opleiding BBV

Ben je geïnteresseerd in het leren van de ins en outs van Bestuur, Beheer en Verantwoording (BBV)? Dan is een opleiding BBV precies wat je nodig hebt! Met een opleiding BBV zul je alle relevante kennis en vaardigheden opdoen om te begrijpen hoe financiële processen binnen organisaties werken. 

Wil je graag een BBV cursus volgen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Jan-Joost 06-40063750

 

Opleiding BBV: Voordelen

Tijdens een opleiding BBV krijg je de kans om diepgaande inzichten te verwerven in de wet- en regelgeving met betrekking tot financieel beheer binnen organisaties. Dit heeft meerdere voordelen. Allereerst stelt het je in staat om effectieve beslissingen te nemen op basis van een grondig begrip van de regels en voorschriften. Daarnaast helpt het je om verantwoording af te leggen aan belanghebbenden, zoals bestuurders, aandeelhouders en andere stakeholders. 

Een ander voordeel van het volgen van een opleiding BBV is dat je leert hoe je financiële informatie kunt analyseren en interpreteren. Tijdens de opleiding raak je vertrouwd met budgetteringsprocessen, rapportagestandaarden en het opstellen van jaarrekeningen. Deze vaardigheden zijn buitengewoon waardevol in de financiële wereld en kunnen je carrièrekansen aanzienlijk vergroten. 

Een opleiding BBV heeft dus verschillende voordelen:  

 • Diepgaande inzichten in wet- en regelgeving met betrekking tot financieel beheer binnen organisaties. 
 • Effectieve besluitvorming op basis van grondig begrip van regels en voorschriften. 
 • Verantwoording afleggen aan belanghebbenden. 
 • Analyseren en interpreteren van financiële informatie. 
 • Bekend raken met budgetteringsprocessen, rapportagestandaarden en het opstellen van jaarrekeningen. 
 • Vergroting van carrièrekansen in de financiële wereld

Overtuigd van de voordelen? Neem contact op met Jan-Joost 06-40063750 voor meer informatie.

Opleiding BBV: Inhoud

De opleiding BBV behandelt verschillende aspecten van boekhouden en financiële administratie. Hierbij komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: 

 1. Basisbegrippen: In deze module worden de basisbegrippen van boekhouden behandeld, zoals debet, credit, balans en resultatenrekening. 
 2. Boekhoudkundige systemen: Deze module behandelt verschillende boekhoudsystemen, zoals het enkelvoudig boekhouden en het dubbel boekhouden. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan het gebruik van boekhoudsoftware. 
 3. Financiële rapportage: In deze module leer je hoe je financiële rapportages opstelt, zoals een jaarrekening of een winst- en verliesrekening. Ook leer je hoe je deze rapportages kunt analyseren.

Een opleiding BBV is meestal opgebouwd uit verschillende modules die elk een specifiek aspect van Bestuur, Beheer en Verantwoording behandelen. Je kunt onderwerpen verwachten zoals financieel management, planning en control, risicobeheer en rapportagestandaarden. De opleiding kan zowel online als offline worden gevolgd, afhankelijk van jouw voorkeur. 

Tijdens de opleiding krijg je niet alleen theoretische kennis, maar ook praktische vaardigheden. Case studies en groepsopdrachten helpen je om de geleerde concepten toe te passen in realistische scenario’s. Daarnaast biedt een goede opleiding BBV ook de mogelijkheid om te netwerken met professionals uit het vakgebied. 

Benieuwd hoe de opleiding BBV wordt vormgegeven door Kodros? Neem contact met ons op of bel direct met Jan-Joost 06-40063750. 

Opleiding BBV: Aanbieders

Als je op zoek bent naar een opleiding in de BBV (Besluit Begroting en Verantwoording), is het belangrijk om de juiste aanbieder te kiezen. Het vinden van een goede opleider kan immers een groot verschil maken in je leerervaring en resultaten. Hier zijn enkele belangrijke punten waar je op moet letten bij het selecteren van de juiste aanbieder voor jouw opleiding in de BBV: 

 • Kwaliteit en expertise: Het eerste waar je naar moet kijken, is de kwaliteit en expertise van de aanbieder. Zorg ervoor dat ze ervaring hebben in het geven van opleidingen in de BBV en beschikken over gekwalificeerde docenten met relevante achtergrondkennis. Een goede manier om dit te controleren is door recensies en referenties te bekijken. Kodros beschikt over de beste experts in het vakgebied en is dus de geschikte opleider om een opleiding BBV te volgen.
 • Inhoud van de opleiding: Bekijk zorgvuldig wat er wordt behandeld tijdens de opleiding. Ga na of alle belangrijke onderwerpen binnen het BBV worden behandeld en of deze aansluiten op jouw behoeften en leerdoelen. Een gedegen programma met up-to-date informatie zal ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent op je werkzaamheden binnen het vakgebied. Meer informatie over de inhoud van de cursus? Neem contact op met Jan-Joost 06-40063750.
 • Flexibiliteit en locatie: Het is ook belangrijk om te kijken naar de flexibiliteit en locatie van de opleiding. Sommige aanbieders bieden online trainingen aan, wat handig kan zijn als je drukke schema’s hebt of ver weg woont. Als je echter een voorkeur hebt voor persoonlijk contact en interactie met medestudenten, dan kan een fysieke locatie beter bij jou passen. Bij Kodros bieden we een fysiek cursus aan, voor meer informatie kun je contact op nemen met Jan-Joost 06-40063750.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: Tot slot moet je ook rekening houden met de prijs-kwaliteitverhouding van de opleiding. Vergelijk verschillende aanbieders en bekijk wat zij bieden in termen van inhoud, studiemateriaal en ondersteuning. Let op dat de goedkoopste optie niet altijd de beste keuze is, maar kies ook niet automatisch voor de duurste opleider. 

Afsluitend

Een opleiding BBV biedt verschillende voordelen, waaronder diepgaande inzichten in wet- en regelgeving met betrekking tot financieel beheer binnen organisaties, effectieve besluitvorming op basis van grondig begrip van regels en voorschriften, het vermogen om verantwoording af te leggen aan belanghebbenden, het analyseren en interpreteren van financiële informatie, en bekend raken met budgetteringsprocessen, rapportagestandaarden en het opstellen van jaarrekeningen. Het volgen van deze opleiding kan je carrièrekansen in de financiële wereld aanzienlijk vergroten. 

Bij het kiezen van een opleider voor een opleiding BBV is het belangrijk om te letten op de kwaliteit en expertise van de aanbieder, de inhoud van de opleiding, de flexibiliteit en locatie van de opleiding, en de prijs-kwaliteitverhouding. Door zorgvuldig te selecteren kun je ervoor zorgen dat je een goede leerervaring hebt en goed voorbereid bent op je werkzaamheden binnen het vakgebied. 

Kodros biedt ook een BBV cursus aan. Deze opleiding start in februari en word op locatie en klassikaal aangeboden. Deelnemers krijgen een vaste docent. Meerdere opleidingen komend jaar volgen? Geen probleem, daar kunnen we rekening mee houden. Heb je vragen over de exacte inhoud van het programma per dagdeel, neem contact op met Jan-Joost 06-40063750.

Kodros biedt ook andere cursussen aan. Bekijk deze op de volgende pagina’s:

 

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?