Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Junior financieel adviseur

Heb je enkele jaren ervaring als financial in het bedrijfsleven of ben je onlangs afgestudeerd in de richting van finance, bedrijfskunde? Wil je de stap maken naar de gemeentelijke overheid maar weet je niet hoe? Bij Kodros kan het..starten als Junior financieel adviseur!

Gemeenten hebben geregeld behoefte aan talent, om uitdagende vraagstukken uit te voeren en planvorming en uitvoering tot een goed resultaat te brengen. Door jouw inzet en expertise kan er
een betekenisvolle bijdrage worden geleverd aan gemeentelijke vraagstukken en kun je jouw toekomstige (gemeentelijke) carrière naar een hoger niveau tillen. Je krijgt als Junior financieel adviseur ruimte om te ontdekken en te doen, hiermee help je dus de gemeente én jezelf verder. Lees wat Kodros voor jou kan betekenen in jouw functie als Junior financieel adviseur.

Kodros finance professionals is een veelbelovend bedrijf met vernieuwende plannen voor het duurzaam invullen van financiële posities voor gemeenten. Waar nodig bieden wij ook tijdelijke oplossingen. Wij gaan voor persoonlijke relaties, zijn betrokken bij elkaar, geven de voorkeur aan face-to-face contact en doen zaken vanuit een lange termijngedachte.

Werken als Junior financieel adviseur bij Kodros
Als Junior financieel adviseur ben je bij ons in loondienst, krijg je direct een vast contract en ga je zelfstandig aan de slag bij onze opdrachtgevers: de Nederlandse gemeenten. Je werkt bij verschillende gemeenten en breidt daarmee je ervaring en deskundigheid verder uit. Dat biedt jou de zekerheid van een vaste werkgever gecombineerd met de diversiteit en afwisseling van interim.

Kodros bied je afwisselende en uitdagende interim opdrachten, binnen deze functie ga je dus niet alleen aan het werk, maar besteed je ook tijd en aandacht aan ontwikkeling en opleiding. Wij faciliteren een opleidingstraject gericht op vakinhoud en de ontwikkeling van jouw competenties.

Kodros bestaat uit een hecht team dat werkt met korte lijnen. We kennen elkaar persoonlijk en er is volop ruimte voor eigen ideeën en initiatieven. Jouw persoonlijke groei staat voorop: groeien als expert in een vakgebied of juist een breed scala aan opdrachten doen. Kodros heeft een laagdrempelige, open en informele bedrijfscultuur waar er naast hard werken, ook veel gelachen wordt en teamactiviteiten zoals de vrijdagmiddagborrel, barbecue en bedrijfsbezoek essentieel zijn.
Uiteraard organiseren we voor onze financials ook intervisie bijeenkomsten voor verbinding en kennisdeling. Tijdens de bijeenkomsten delen collega’s kennis en ervaringen met elkaar over thema’s binnen het vakgebied. Zo kun je van elkaar leren en samen met vakgenoten doorgroeien binnen jouw kennisveld.

Kodros Kenniscentrum.
Je kunt diverse trainingen en opleidingen volgen via het Kodros Kenniscentrum. Deze trainingen leveren een positieve bijdrage aan jouw ontwikkeling, je werkplezier en je inzetbaarheid.

Kodros netwerk. 
Kodros heeft een sterk netwerk opgebouwd in het midden van Nederland. Je hebt dus altijd de mogelijkheid om bij een gemeente in jouw regio te werken. Dat scheelt reistijd en geeft jou de optie om werk en privé in balans te houden.

Lees hier meer over onze betrokkenheid bij de lokale overheid op de pagina ‘Over Kodros’. Interesse in een andere functie bij Kodros, bekijk dan hier al onze interne vacatures.

Wie zoeken wij?
Als Junior financieel adviseur ben je een proactief, kritisch en nieuwsgierig persoon. Je bent niet bang om jezelf te laten horen en initiatief te nemen. Daarnaast ben je politiek-, bestuurlijk- en organisatie sensitief. Wij kijken niet zo zeer naar je cv of waar je precies voor gestudeerd hebt, wij vinden het belangrijker wie je bent en wat je met de toekomst wil. Vanuit vertrouwen en verantwoordelijkheid krijgt iedereen de gelegenheid om zelf het werk te organiseren en het beste uit zichzelf en collega’s te halen. Er is daarom ruimte om te leren en vaardigheden en talenten te ontwikkelen. Verder beschik je over de volgende eigenschappen:
– Je hebt tenminste een (bijna) afgeronde hbo/wo-opleiding (Bij voorkeur in de richting bedrijfskunde, bedrijfseconomie, of accountancy);
– Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
– Je bent communicatief vaardig en in staat om in teamverband samen te werken;
– Je hebt een proactieve instelling, verantwoordelijkheidsgevoel en beschikt over analytisch vermogen;
– Je bent leergierig.

Wat ga je doen?
Deze functie is erop ingericht om het vak van Financieel Adviseur te leren. Je krijgt niet alleen een theoretisch basis en trainingen (bv. wet- en regelgeving, financieel beheer etc.), maar je gaat dit ook meteen in de praktijk toepassen. Op deze manier ga je je actief ontwikkelen. Daarbij zal je het gehele traject worden begeleid en ondersteund door ervaren financials van Kodros.

Enkele voorbeelden van basis werkzaamheden:
– ondersteunende werkzaamheden jaarrekening/begroting/periodieke prognoses, waaronder het verwerken van begrotingswijzigingen en/of het verzamelen van gegevens t.b.v. accountant en het balansdossier;
– onderhouden van het contact met de accountant m.b.t. activa en reserves & voorzieningen;
– een controlerende rol ten aanzien van de financiële administratie, het grootboek en financiële vastleggingen (bijv. verwerken van begrotingswijzigingen);
– budgetbeheer verschillende afdelingen;
– contacten met adviseurs en partners.
Naarmate het traject vordert zullen de taken en verantwoordelijkheden groeien: advisering op beleidsterreinen Sociaal, Ruimtelijk of Bedrijfsvoering.

Waarom kiezen voor Kodros? 
Je komt te werken bij een gemeente uit ons netwerk. Er is volop ruimte voor eigen ideeën en initiatief en je hebt veel ontwikkelingsmogelijkheden. Verder bieden wij:
– Een uitstekend salaris. Bij de start maximaal € 4.500,— bruto per maand afhankelijk van kennis/ervaring, op fulltime basis;
– Doorgroeimogelijkheden: via het Kodros Kenniscentrum bieden wij een gevarieerd en wisselend aanbod van trainingen;
– Intervisie dagen, borrels, kerstdiner met Kodros-collega’s;
– Een vaste aanstelling op basis van een 24-40 urige werkweek (omvang is bespreekbaar);
– Een laptop, en telefoon;
– Mogelijkheid tot het verkrijgen van een bonus;
– Leaseauto of reiskostenvergoeding (naar eigen keuze);
– Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
– Flexibele werktijden, ruimte om thuis te werken en een ruim vakantieverlof. Ten minste, als je belooft terug te komen;
– Je start als Junior financieel adviseur, maar je kunt doorgroeien tot een volwaardig financieel adviseur of (business/financial) controller.

Vrijblijvend kennismaken? 
Je kunt vrijblijvend een afspraak maken om nader kennis te maken. Plan hier een kennismakingsgesprek in.

Contact 
Vragen over deze functie of een keer vrijblijvend kennismaken om de mogelijkheden te bespreken? Neem dan contact op met Jeroen de Wit via jeroendewit@kodros.nl of 085 250 03 42.

Solliciteer je liever op een specifieke vacature of ben je geïnteresseerd in andere financiële vacatures? Bekijk dan hier onze vacatures.

Over Kodros  
Kodros vindt, verbindt, en ontwikkelt financiële professionals voor lokale overheden. Dit doen we via werving, training en ontmoeting. Wij bemiddelen zowel interim financials als vaste medewerkers. Dit proces begeleiden wij van begin tot eind: van de aanvraag van een gemeente tot de plaatsing van een kandidaat. Kodros wordt gevormd door een jong team met een open sfeer waarin we elkaar feedback geven en samen successen vieren. Kortom: een jonge, snelgroeiende organisatie met ruimte voor ondernemerschap en een prettige werksfeer.

Heb je vragen over deze functie?

Neem contact op met Nancy Brussel

Senior Consultant

Solliciteer op de functie

Junior financieel adviseur

Solliciteer op deze functie door het sollicitatieformulier in te vullen. Wij doen ons best om binnen 2 werkdagen op je sollicitatie te reageren. 

Heb je nog vragen? 

085 250 03 42