Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Financieel Adviseur

Wil jij je financiële expertise inzetten om een impact te maken in de maatschappij? Bij Kodros Finance Professionals hebben we een uitdagende mogelijkheid voor jou als Financieel Adviseur binnen onze businessunit Interim. Of je nu ervaring hebt binnen de publieke sector of overstapt vanuit het bedrijfsleven, wij staan klaar om je te ondersteunen en eventueel intern op te leiden. Wij geloven in het samenbrengen van kennis en vaardigheden om oplossingen te bieden die bijdragen aan een betere samenleving binnen de publieke sector. Als Financieel Adviseur krijg je bij ons de kans om jouw talenten te benutten en tegelijkertijd een verschil te maken. Ben jij klaar voor deze uitdaging?

Kodros finance professionals is een veelbelovend bedrijf met vernieuwende plannen voor het duurzaam invullen van financiële posities voor gemeenten. Waar nodig bieden wij ook tijdelijke oplossingen. Wij gaan voor persoonlijke relaties, zijn betrokken bij elkaar, geven de voorkeur aan face-to-face contact en doen zaken vanuit een lange termijngedachte.

Werken als financieel adviseur bij Kodros
Als Financieel adviseur ben je bij ons in loondienst, krijg je direct een vast contract en ga je zelfstandig aan de slag bij onze opdrachtgevers: de Nederlandse gemeenten. Je werkt bij verschillende gemeenten en breidt daarmee je ervaring en deskundigheid verder uit. Kodros bied je afwisselende en uitdagende interim opdrachten, binnen deze functie ga je dus niet alleen aan het werk, maar besteed je ook tijd en aandacht aan ontwikkeling en opleiding. Wij faciliteren een opleidingstraject in o.a. onze Kodros Academy gericht op vakinhoud en de ontwikkeling van jouw competenties.

Kodros bestaat uit een hecht team dat werkt met korte lijnen. We kennen elkaar persoonlijk en er is volop ruimte voor eigen ideeën en initiatieven. Jouw persoonlijke groei staat voorop: groeien als expert in een vakgebied of juist een breed scala aan opdrachten doen. Kodros heeft een laagdrempelige, open en informele bedrijfscultuur waar er naast hard werken, ook veel gelachen wordt en teamactiviteiten zoals de vrijdagmiddagborrel, barbecue en bedrijfsbezoek essentieel zijn.

Uiteraard organiseren we voor onze financials ook intervisie bijeenkomsten voor verbinding en kennisdeling. Tijdens de bijeenkomsten delen collega’s kennis en ervaringen met elkaar over thema’s binnen het vakgebied. Zo kun je van elkaar leren en samen met vakgenoten doorgroeien binnen jouw kennisveld.

Wie zoeken wij?
Als Financieel Adviseur ben je een kritisch en nieuwsgierig persoon. Je bent niet bang om jezelf te laten horen en initiatief te nemen. Daarnaast ben je politiek-, bestuurlijk- en organisatie sensitief. Verder beschik je over de volgende eigenschappen:

– Minimaal hbo werk- en denkniveau;
– Relevante werkervaring in een financiële functie (bij de (lokale) overheid is een pré).
– Iemand die graag samenwerkt en zijn/haar Nederlands goed beheerst;
– In staat cijfers en rapporten op een duidelijke en overzichtelijke manier te presenteren en toe te lichten;
– Communicatief vaardig, oplossingsgericht en neemt collega’s hierin mee;
– Analytisch vaardig, omgevingsbewust;
– Iemand die open staat voor feedback en geeft dit ook aan anderen. Je hebt goed zicht op jezelf, weet je talenten goed in te zetten en vindt het leuk om jezelf te blijven ontwikkelen.
Kortom, naast vakinhoudelijk sterk ook een serieuze gesprekspartner.

Wat ga je doen?
De functie als Financieel Adviseur omvat de volgende werkzaamheden:
– Je ondersteunt de opdrachtgever bij financiële vraagstukken;
– Je analyseert financiële informatie en onderzoekt oorzaken van afwijkingen tussen begroting, budget en realisatie op dit gebied;
– Je geeft op basis van je bevindingen gevraagd en ongevraagd advies aan de budgethouders;
– Je verzorgt de financiële advisering aan teams, management en bestuur;
– Je biedt ondersteuning bij de totstandkoming van begroting, jaarrekening en periodieke rapportages;
– Je toetst college- en raadsvoorstellen op financiële consequenties;
– Je bouwt aan managementinformatie en doet voorstellen voor het ontwikkelen of het verbeteren van instrumenten die eenduidige stuurinformatie opleveren.

Wat bieden we je?
Bij de start een maximumsalaris van € 7.000,- bruto per maand afhankelijk van kennis/ervaring, o.b.v. 40-urige werkweek. Bedragen exclusief ruim 8% vakantiegeld; 
– Doorgroeimogelijkheden: via de Kodros Academy bieden wij een gevarieerd en wisselend aanbod van trainingen;
– Kodros heeft een sterk netwerk opgebouwd in het midden van Nederland. Je hebt dus altijd de mogelijkheid om bij een gemeente in jouw regio te werken. Dat scheelt reistijd en geeft jou de optie om werk en privé in balans te houden.
– Intervisie dagen, borrels, kerstdiner met Kodros-collega’s;
– Een vaste aanstelling op basis van een 24-40-urige werkweek (omvang is bespreekbaar);
– Een laptop, en telefoon;
– Mogelijkheid tot het verkrijgen van een bonus;
– Leaseauto of reiskostenvergoeding (naar eigen keuze);
– Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
– Flexibele werktijden, ruimte om thuis te werken en een ruim vakantieverlof. Ten minste, als je belooft terug te komen;

Vrijblijvend kennismaken?
Heb je vragen over de functie of wil een keer vrijblijvend kennismaken om de mogelijkheden te bespreken? Neem dan contact op met Jeroen de Wit via jeroendewit@kodros.nl of 085 250 03 42. Plan hier een kennismakingsgesprek in.

Interesse in een andere functie bij Kodros, bekijk dan hier al onze interne vacatures. Liever direct in dienst in de publieke sector? Bekijk dan hier al onze actuele vacatures. Lees hier meer over onze betrokkenheid bij de lokale overheid op de pagina ‘Over Kodros’.

Meer weten over de vacature?

Neem contact op met
Anniek Smolders

Senior Consultant

Geïnteresseerd in de vacature? Neem direct contact met ons op.

Solliciteer op deze functie door het sollicitatieformulier in te vullen. Wij doen ons best om binnen 2 werkdagen op je sollicitatie te reageren. 

Heb je nog vragen? 

085 250 03 42

× Hoe kan ik je helpen?