Kodros verbindt financials aan gemeenten.

BBV training

Ben je op zoek naar een manier om je vaardigheden te verbeteren en je kennis uit te breiden? Dan is een BBV training misschien wel precies wat je nodig hebt. BBV staat voor Basiskennis Besluit Begroting en Verantwoording, en het is een essentiële training voor iedereen die betrokken is bij financiën en begroting. Deze training is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het opstellen, beheren of controleren van financiële documentatie binnen een gemeente of provincie. Dit kunnen ambtenaren zijn die werkzaam zijn bij de financiële afdeling, maar ook beleidsmedewerkers of bestuurders die verantwoordelijk zijn voor het budgetteringsproces. 

Het maakt niet uit of je al ervaring hebt of dat je nieuw bent in het vakgebied. Een BBV training kan zowel beginners als gevorderden helpen om hun kennis en vaardigheden op het gebied van financiële verantwoording te vergroten. 

Wil je graag een BBV cursus volgen en ben je  benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Jan-Joost 06-40063750

BBV training: Leerdoelen

Met deze training leer je de belangrijkste begrippen en regels kennen die van toepassing zijn op de begroting en verantwoording binnen organisaties. Of je nu werkzaam bent bij een gemeente, provincie of andere overheidsinstantie, deze training biedt jou de kennis en vaardigheden die nodig zijn om effectief te kunnen werken binnen de financiële sector. Er worden diverse onderwerpen behandeld: 

  • Kennis van het BBV: Tijdens de training leren deelnemers over de belangrijkste aspecten van het BBV, zoals begroting, jaarrekening en financiële verslaglegging. Het doel is om een solide basis te leggen in het begrijpen van deze wet- en regelgeving. 
  • Inzicht in budgettering: Een ander leerdoel is het verkrijgen van inzicht in het opstellen van een begroting conform de wet- en regelgeving. Deelnemers leren hoe ze realistische en haalbare budgetten kunnen opstellen, rekening houdend met verschillende financiële aspecten zoals subsidieverstrekkingen en belastinginkomsten. 
  • Rapportagevaardigheden ontwikkelen: Er wordt ook gericht op het ontwikkelen van rapportagevaardigheden. Deelnemers leren hoe ze financiële informatie op een begrijpelijke en overzichtelijke manier kunnen presenteren, zodat stakeholders zoals het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad de rapportages gemakkelijk kunnen interpreteren. 

Ben jij benieuwd naar de precieze inhoud van onze BBV training? Neem dan contact op met Jan-Joost 06-40063750

BBV training: Voordelen

Kennisvergaring:  

Een training biedt deelnemers de mogelijkheid om gedetailleerde kennis op te doen over het Besluit Begroting en Verantwoording. Door middel van interactieve sessies, praktijkvoorbeelden en casestudies worden deelnemers vertrouwd gemaakt met de complexe regels en voorschriften die van toepassing zijn op begrotingen en financiële verantwoordingen binnen zowel de publieke als private sector. 

Verbeterde besluitvorming: 

Professionals kunnen ook beter geïnformeerde beslissingen nemen op het gebied van begrotingen, financiële rapportages en verantwoording. Een grondig begrip van de BBV-regels helpt bij het identificeren van mogelijke risico’s, het verminderen van fouten en het optimaliseren van financiële processen binnen een organisatie. 

Efficiëntieverbetering: 

Professionals kunnen efficiënter werken bij het opstellen en analyseren van begrotingen en financiële rapportages. Dit leidt tot tijdsbesparing en verhoogde productiviteit binnen de organisatie. 

Compliance met wet- en regelgeving: 

Het volgen van een training zorgt ervoor dat organisaties voldoen aan de geldende wet- en regelgeving met betrekking tot begrotingen en financiële verantwoording. Dit minimaliseert het risico op boetes, sancties of reputatieschade als gevolg van non-compliance. 

Ben je overtuigd om een BBV training te gaan volgen of wil je meer informatie over de BBV training van Kodros? Neem dan contact op met Jan-Joost 06-40063750

Afsluitend

Een BBV training heeft diverse voordelen voor zowel organisaties als individuele werknemers. Het vergaren van gedetailleerde kennis over het Besluit Begroting en Verantwoording helpt professionals beter geïnformeerde beslissingen te nemen, wat leidt tot verbeterde besluitvorming en efficiëntie binnen de organisatie. Bovendien zorgt het volgen van een BBV training ervoor dat organisaties voldoen aan wet- en regelgeving, waardoor het risico op boetes of reputatieschade wordt geminimaliseerd. Kortom, een BBV training is essentieel voor iedereen die betrokken is bij financiën en begroting binnen een gemeente of provincie. 

Wil je graag een BBV training volgen bij Kodros? Onze opleiding start in februari en word op locatie en klassikaal aangeboden. Deelnemers krijgen een vaste docent. Meerdere opleidingen komend jaar volgen? Geen probleem, daar kunnen we rekening mee houden. Heb je vragen over de exacte inhoud van het programma per dagdeel, neem contact op met Jan-Joost 06-40063750.

Kodros biedt ook andere cursussen aan. Bekijk deze op de volgende pagina’s:

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?