Kodros verbindt financials aan gemeenten.

BBV opleiding

Ben je werkzaam bij een gemeente en wil je meer inzicht krijgen in de financiële huishouding? Dan is een Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) opleiding precies wat je nodig hebt. Door het volgen van de opleiding kun je jouw kennis over de regels en richtlijnen verbeteren, waardoor je beter in staat bent om de financiële processen binnen jouw gemeente te begrijpen en beheren.

Ben je opzoek naar een BBV opleiding? Neem dan direct contact met ons op of bel Jan-Joost 06-40063750.

BBV opleiding: Belang

Een goede kennis van het BBV is essentieel voor iedereen die betrokken is bij de financiën van een gemeente. Of je nu werkt als financieel medewerker, beleidsadviseur of leidinggevende, het begrijpen van de regels en richtlijnen helpt je om weloverwogen beslissingen te nemen en verantwoording af te leggen over het gevoerde beleid. 

Zoek jij een BBV opleiding? Neem contact op met Jan-Joost 06-40063750 voor meer informatie.

BBV opleiding: Inhoud

Tijdens de opleiding leer je onder andere over de verschillende onderdelen van het BBV: 

  • Het opstellen van begrotingen: Je leert hoe je een realistische begroting kunt maken die voldoet aan de eisen. 
  • Het opstellen van jaarrekeningen: Je krijgt inzicht in hoe je een duidelijke jaarrekening kunt opstellen volgens de richtlijnen. 
  • Verplichte rapportages: Je leert welke verplichte rapportages je moet indienen en hoe je deze correct kunt invullen. 
  • Financiële administratie: Je krijgt inzicht in de financiële processen en systemen die nodig zijn voor een goede BBV-verantwoording. 

Benieuwd hoe de opleiding van Kodros er inhoudelijk precies uit ziet? Neem dan contact op met Jan-Joost 06-40063750 voor meer informatie! 

BBV Opleiding: Voordelen

Ook bied de opleiding verschillende voordelen, zoals: 

  • Grondige kennis: Je verwerft diepgaande kennis over het BBV-proces en de wettelijke vereisten. 
  • Carrièremogelijkheden: Met een certificaat van de BBV opleiding vergroot je jouw kansen op carrièregroei binnen de financiële sector. 
  • Betere besluitvorming: Door het begrijpen van het BBV-proces kun je beter onderbouwde beslissingen nemen op financieel gebied. 

Afsluitend

Een BBV opleiding is van groot belang voor iedereen die betrokken is bij de financiën van een gemeente. Het biedt de mogelijkheid om grondige kennis op te doen over het proces en de wettelijke vereisten, wat leidt tot betere besluitvorming en het vermogen om verantwoording af te leggen over het gevoerde beleid. Daarnaast vergroot een certificaat van de BBV opleiding de carrièremogelijkheden binnen de financiële sector. Kortom, een opleiding is essentieel voor het begrijpen en beheren van de financiële processen binnen een gemeente. 

De opleiding van Kodros start in februari en wordt op locatie en klassikaal aangeboden. Deelnemers krijgen een vaste docent. Meerdere opleidingen komend jaar volgen? Geen probleem, daar kunnen we rekening mee houden. Heb je vragen over de exacte inhoud van het programma per dagdeel, neem contact op met Jan-Joost 06-40063750.

Kodros biedt ook verschillende cursussen aan. Bekijk deze op de volgende pagina’s:

 

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?