Kodros verbindt financials aan gemeenten.

BBV gemeente cursus

Ben je werkzaam binnen een gemeente en wil je jouw kennis van financieel management vergroten? Dan is de BBV gemeente cursus iets voor jou! Tijdens deze cursus leer je alles wat je moet weten over de BBV (Besluit Begroting en Verantwoording) regels. De BBV regels zijn van groot belang voor gemeenten, omdat ze zorgen voor transparantie en verantwoording in het financiële beleid. Het is essentieel dat medewerkers die betrokken zijn bij het opstellen, uitvoeren en controleren van begrotingen en jaarrekeningen op de hoogte zijn van deze regels. 

Wil je graag een BBV cursus volgen en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Jan-Joost 06-40063750.

BBV gemeente cursus: Leerdoelen

Tijdens een BBV gemeente cursus kunnen de cursisten verschillende dingen leren:  

  • Grondige kennis van het BBV: Tijdens de cursus zullen deelnemers een grondig begrip ontwikkelen van het BBV, inclusief de verschillende hoofdstukken, artikelen en voorschriften die relevant zijn voor gemeentelijke financiën. 
  • Inzicht in begrotingsprocessen: Deelnemers zullen leren hoe ze begrotingen moeten opstellen volgens de richtlijnen van het BBV. Dit omvat het identificeren van relevante gegevens, het maken van realistische schattingen en het opzetten van een effectief budgetbeheer. 
  • Verantwoordingsmechanismen begrijpen: De cursus zal deelnemers inzicht verschaffen in de verantwoordingsmechanismen die worden gebruikt om te rapporteren over financiële resultaten en prestaties van gemeentelijke projecten. Dit omvat het begrijpen van de jaarrekening, balans en diverse financiële ratio’s. 
  • Effectief gebruik van BBV-richtlijnen: Deelnemers zullen leren hoe ze de richtlijnen van het BBV kunnen toepassen op specifieke situaties binnen hun gemeente. Dit omvat het behandelen van complexe financiële vraagstukken en het nemen van weloverwogen beslissingen op basis van BBV-principes. 
  • Praktische oefeningen en casestudies: Naast theoretische kennis zullen deelnemers ook praktische oefeningen en casestudies uitvoeren om hun begrip en toepassing van het BBV te versterken. Dit stelt hen in staat om de geleerde concepten direct toe te passen op realistische scenario’s. 

Benieuwd naar onze cursus en de precieze inhoud van de cursus? Neem contact op met Jan-Joost 06-40063750 voor meer informatie.

BBV gemeente cursus: Voordelen

De BBV gemeente cursus biedt verschillende voordelen voor de mensen die de cursus volgen.  

  1. Diepgaande kennis van het BBV: Een BBV gemeente cursus bied je de mogelijkheid om diepgaande kennis op te doen van het Besluit Begroting en Verantwoording. Je leert alle ins en outs van dit financiële sturingsinstrument voor gemeenten. Met deze gedegen kennis kun je beter begrijpen hoe financiële processen binnen jouw gemeente werken. 
  2. Praktische toepassing in jouw werk: Tijdens de cursus wordt de theoretische kennis direct gekoppeld aan praktische voorbeelden en casestudies. Hierdoor kun je de geleerde principes direct toepassen in jouw dagelijkse werkzaamheden. Dit zorgt ervoor dat je efficiënter en effectiever kunt werken binnen de financiële afdeling van jouw gemeente. 
  3. Up-to-date blijven met nieuwe ontwikkelingen: Het BBV is een dynamisch vakgebied dat voortdurend verandert. Een BBV gemeente cursus helpt je om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en wijzigingen in dit vakgebied. Zo kun je altijd up-to-date blijven met betrekking tot de regels en richtlijnen die van toepassing zijn op gemeentelijke begrotingen en verantwoordingen. 
  4. Netwerkmogelijkheden: Een BBV gemeente cursus brengt professionals uit verschillende gemeenten bij elkaar. Dit biedt een unieke kans om te netwerken en kennis uit te wisselen met collega’s uit hetzelfde vakgebied. Je kunt ervaringen delen, best practices bespreken en waardevolle contacten leggen die van pas kunnen komen in jouw verdere carrière. 

Benieuwd wat Kodros in jouw zoektocht naar een BBV-cursus kan betekenen? Neem contact met ons op of bel direct met Jan-Joost 06-40063750.

Afsluitend

De BBV gemeente cursus is een waardevolle mogelijkheid voor medewerkers binnen gemeenten om hun kennis van financieel management te vergroten. Deze cursus biedt diepgaande kennis van het BBV en richt zich op het begrijpen en toepassen van de regels en richtlijnen in gemeentelijke financiën. Door praktische oefeningen en casestudies kunnen deelnemers direct de geleerde concepten toepassen in hun dagelijkse werkzaamheden, waardoor ze efficiënter en effectiever kunnen werken. Daarnaast houdt de cursus deelnemers up-to-date met nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied en biedt het netwerkmogelijkheden met professionals uit andere gemeenten. Kortom, de BBV gemeente cursus is een waardevolle investering voor medewerkers die betrokken zijn bij begrotingen en jaarrekeningen binnen gemeenten.

Kodros bied ook een BBV cursus aan. Deze opleiding start in februari en word op locatie en klassikaal aangeboden. Deelnemers krijgen een vaste docent. Meerdere opleidingen komend jaar volgen? Geen probleem, daar kunnen we rekening mee houden. Heb je vragen over de exacte inhoud van het programma per dagdeel, neem contact op met Jan-Joost 06-40063750.

Kodros biedt ook andere cursussen aan. Bekijk deze op de volgende pagina’s:

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?