Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Werving & Selectie

Werving & selectie is een essentieel onderdeel van het personeelsbeleid van organisaties. Het is een proces waarbij de juiste kandidaten worden aangetrokken en geselecteerd voor openstaande functies binnen een organisatie, zoals een gemeente. Het vinden van de juiste kandidaat kan een uitdaging zijn, maar met de juiste strategieën en methoden kan dit proces efficiënt en succesvol verlopen. 

Heeft jouw organisatie hulp nodig in werving of selectie? Neem direct contact met ons op of bel met Nancy 085-2500342

 

Werving & Selectie: Belang en Voordelen

Het aannemen van de juiste persoon voor een functie kan leiden tot hogere productiviteit, betere prestaties en meer tevredenheid bij zowel medewerkers als belanghebbende. Daarom is het belangrijk om tijd en moeite te investeren in het wervingsproces. Dit brengt ook verschillende voordelen met zich mee:  

  • Verhoogde productiviteit: Door de juiste kandidaat te selecteren die over de nodige vaardigheden en ervaring beschikt, kan de productiviteit binnen een organisatie aanzienlijk worden verhoogd. Een goed gekwalificeerde medewerker zal efficiënter werken en betere resultaten leveren. 
  • Betere prestaties: Een grondige wervings- en selectieprocedure stelt werkgevers in staat om kandidaten te identificeren die niet alleen over de vereiste vaardigheden beschikken, maar ook goed passen bij de organisatiecultuur en waarden. Dit kan resulteren in betere prestaties op lange termijn, omdat deze medewerkers gemotiveerd zijn en zich kunnen identificeren met de organisatie. 
  • Verhoogde klanttevredenheid: Het aannemen van de juiste mensen kan ook een positieve invloed hebben op de klanttevredenheid. Medewerkers die goed passen bij de organisatie zullen beter in staat zijn om mensen te bedienen en hun verwachtingen te overtreffen. 

Wil je meer informatie over wat Kodros kan betekenen in jouw werving en selectie proces? Neem dan contact met ons op of bel met Nancy 085 250 03 42

Werving & Selectie: Planning en Taken

Een succesvolle werving & selectieprocedure vereist een gedegen planning en uitvoering. Hier zijn enkele belangrijke stappen om te volgen: 

  • Vacatureanalyse: Begin met het grondig analyseren van de functievereisten, taken en verantwoordelijkheden. Dit helpt bij het identificeren van de juiste competenties en vaardigheden die nodig zijn voor de functie. 
  • Sourcing van kandidaten: Maak gebruik van verschillende wervingskanalen, zoals vacaturesites, sociale media en netwerken, om geschikte kandidaten aan te trekken. Zorg ervoor dat je de vacaturetekst optimaliseert met relevante zoekwoorden, zoals “werving & selectie”, om meer potentiële kandidaten aan te trekken. 
  • Selectieproces: Voer gestructureerde sollicitatiegesprekken en assessments uit om de vaardigheden, ervaring en fit met de organisatie te beoordelen. Maak gebruik van gedragsgerichte vragen om inzicht te krijgen in hoe een kandidaat zich in bepaalde situaties gedraagt. 
  • Evaluatie en besluitvorming: Evalueer de prestaties van elke kandidaat en neem een weloverwogen beslissing op basis van objectieve criteria. Houd rekening met zowel technische competenties als culturele fit. 
  • Onboarding: Zorg voor een gestructureerd inwerkprogramma om nieuwe medewerkers te helpen bij het integreren in de organisatie en hun weg te vinden binnen hun nieuwe rol. 

Benieuwd hoe Kodros het werving & selectie proces inricht voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden.

Afsluitend

Werving & selectie is een cruciaal onderdeel van het personeelsbeleid van organisaties, omdat het de mogelijkheid biedt om de juiste kandidaten aan te trekken en te selecteren voor openstaande functies. Het investeren van tijd en moeite in dit proces heeft verschillende voordelen, zoals verhoogde productiviteit, betere prestaties en verbeterde klanttevredenheid. 

Om succesvol te zijn in werving & selectie is een gedegen planning en uitvoering vereist. Dit omvat het grondig analyseren van functievereisten, het aantrekken van geschikte kandidaten via diverse kanalen, het uitvoeren van gestructureerde sollicitatiegesprekken en assessments, het nemen van weloverwogen beslissingen en het bieden van een gestructureerd inwerkprogramma voor nieuwe medewerkers. 

Door deze strategieën en methoden toe te passen, kunnen organisaties efficiënt en succesvol kandidaten werven die niet alleen over de nodige vaardigheden beschikken, maar ook goed passen bij de organisatiecultuur en waarden. Dit resulteert in hogere productiviteit, betere prestaties en meer tevredenheid bij zowel medewerkers als klanten.

Wil je meer weten over Kodros en wat wij voor jou kunnen betekenen?  Neem contact met ons op. 

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?