Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Werving en Selectiebureau

Een goed werving en selectieproces is cruciaal voor het succes van een organisatie, zoals de gemeente. Het vinden en aantrekken van de juiste talenten kan een uitdagende taak zijn, vooral als je niet over de nodige middelen en expertise beschikt. Daarom kan het inhuren van een gespecialiseerd werving en selectiebureau van onschatbare waarde zijn. 

Heeft jouw organisatie hulp nodig in werving of selectie? Neem direct contact met ons op of bel met Nancy 085-2500342.

Werving en Selectiebureau: Voordelen

Een werving en selectiebureau is een professionele partner die organisaties helpt bij het vinden van gekwalificeerde kandidaten voor openstaande vacatures. Ze hebben toegang tot uitgebreide netwerken en beschikken over de kennis en ervaring om de beste match te maken tussen werkgevers en potentiële werknemers. 

Het grootste voordeel van het werken met een werving en selectiebureau is dat zij het hele proces voor je uit handen nemen. Van het opstellen van aantrekkelijke vacatureteksten tot het screenen van cv’s en het voeren van sollicitatiegesprekken, zij zorgen ervoor dat alleen de meest geschikte kandidaten aan je worden voorgesteld. 

Wil je meer informatie over ons werving en selectie proces? Neem dan contact met ons op of bel met Nancy 085 250 03 42

Werving en Selectiebureau: Zoeken

Er zijn veel werving en selectiebureaus actief in de markt, dus het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. Hier zijn enkele factoren waarmee je rekening kunt houden bij het selecteren van een bureau: 

 • Ervaring en expertise: Kies voor een bureau dat gespecialiseerd is in jouw branche en vacatureprofielen. Ze moeten bekend zijn met de specifieke eisen en uitdagingen van jouw sector. Zo heeft Kodros zich gespecialiseerd op financials voor gemeente en lokale overheid, waardoor wij zeer geschikt zijn voor het werven van financieel personeel voor jouw gemeente. 
 • Reputatie: Onderzoek de reputatie van het bureau door referenties te controleren en online recensies te lezen. Een betrouwbaar bureau heeft positieve feedback van eerdere klanten. 
 • Transparantie: Vraag naar hun werkwijze en tarieven. Een goed bureau zal duidelijk communiceren over hun aanpak en kostenstructuur. Benieuwd naar onze aanpak, neem contact op met Nancy 085 250 03 42

Kijken wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden.

Werving en Selectiebureau: Taken en Verantwoordelijkheden

Taken van een Werving en Selectiebureau 

Een werving en selectiebureau heeft verschillende taken die allemaal gericht zijn op het vervullen van vacatures met geschikte kandidaten. Enkele belangrijke taken zijn: 

 • Vacatureanalyse: Het bureau begint met het grondig analyseren van de vacature, waarbij ze de vereiste vaardigheden, ervaring en persoonlijkheidskenmerken identificeren. 
 • Wervingsstrategieën ontwikkelen: Op basis van de vacatureanalyse creëert het bureau effectieve wervingsstrategieën om potentiële kandidaten aan te trekken. Dit kan onder andere bestaan uit online advertenties, jobboards, sociale media of directe benadering. 
 • Kandidaten screenen: Het bureau screent de ontvangen sollicitaties zorgvuldig om alleen geschikte kandidaten door te laten naar het volgende stadium van het selectieproces. 
 • Selectieproces begeleiden: Het bureau ondersteunt het selectieproces door het uitvoeren van interviews, assessments en referentiechecks. Ze zorgen ervoor dat alleen de meest gekwalificeerde kandidaten worden voorgesteld aan de werkgever. 
 • Onderhandelingen en aanbiedingen: Wanneer een geschikte kandidaat is gevonden, helpt het bureau bij het onderhandelen over het salaris en andere arbeidsvoorwaarden. Ze zorgen ervoor dat beide partijen tevreden zijn met de uiteindelijke aanbieding.  

Verantwoordelijkheden van een Werving en Selectiebureau 

Een werving en selectiebureau draagt ook verschillende verantwoordelijkheden met zich mee om een succesvolle samenwerking met bedrijven te waarborgen: 

 • Vertrouwelijkheid: Het bureau moet vertrouwelijk omgaan met alle informatie die hen wordt verstrekt, inclusief persoonlijke gegevens van kandidaten. 
 • Ethisch handelen: Het bureau moet eerlijk, transparant en ethisch handelen bij alle aspecten van het wervings- en selectieproces. 
 • Klantgerichtheid: Het bureau moet proactief communiceren met hun klanten, goed luisteren naar hun behoeften en zorgen voor een goede afstemming tussen werkgevers en kandidaten. 
 • Kwaliteit leveren: Het bureau moet streven naar hoge kwaliteit in het selectieproces, waarbij ze alleen de best passende kandidaten aanbevelen aan hun klanten. 
 • Op de hoogte blijven: Het bureau moet zich voortdurend op de hoogte houden van ontwikkelingen in de arbeidsmarkt en trends in werving en selectie om hun diensten te verbeteren. 

Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen? Neem contact met ons op. 

Afsluitend

Een werving en selectiebureau kan van onschatbare waarde zijn voor organisaties, zoals gemeente en lokale overheid, die op zoek zijn naar gekwalificeerde kandidaten. Door hun uitgebreide netwerken en expertise kunnen ze het hele wervings- en selectieproces uit handen nemen, waardoor alleen de meest geschikte kandidaten aan de werkgever worden voorgesteld. Bij het kiezen van een bureau is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals ervaring, reputatie en transparantie. 

Het takenpakket van een werving en selectiebureau omvat onder andere vacatureanalyse, ontwikkeling van wervingsstrategieën, screening van kandidaten en begeleiding tijdens het selectieproces. Ze dragen ook verantwoordelijkheden zoals vertrouwelijkheid, ethisch handelen, klantgerichtheid en het leveren van hoge kwaliteit. 

Om succesvol te blijven, moeten werving- en selectiebureaus zich constant op de hoogte houden van ontwikkelingen in de arbeidsmarkt en trends in hun vakgebied. Op deze manier kunnen zij hun diensten verbeteren en blijven voldoen aan de behoeften van zowel werkgevers als kandidaten. 

Kunnen wij jouw helpen met het vinden van het juiste personeel? Neem contact met ons op. 

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?