Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Werving en selectie financieel personeel

Werving en selectie financieel personeel is een proces waarbij gespecialiseerde professionals worden ingezet om gekwalificeerd personeel te vinden voor financiële functies binnen organisaties. Dit kan variëren van financieel adviseurs en controllers tot financieel managers en beleidsmedewerkers. 

Kunnen de experts van Kodros iets voor jouw gemeentelijke organisatie betekenen op het gebied van werving en selectie van financieel personeel? Neem direct contact met ons op.

Werving en selectie: Wat is het?

Werving en selectie van financieel personeel is een cruciaal proces voor organisaties, zoals gemeenten, die op zoek zijn naar gekwalificeerde professionals om hun financiële afdelingen te versterken. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste aspecten van dit proces: 

  • Identificeren van de behoeften: Het begint allemaal met het identificeren van de specifieke behoeften van de organisatie. Door het bepalen van de functie-eisen, vaardigheden en ervaring die vereist zijn voor het financiële personeel kan je de specifieke behoeften van een organisatie identificeren. 
  • Vacatureplaatsing: Nadat de behoeften zijn vastgesteld, wordt de vacature geplaatst op verschillende kanalen zoals jobboards, sociale media en professionele netwerken. Hierdoor komen  de vacature onder de aandacht van potentiële kandidaten. 
  • Cv-screening: Na ontvangst van sollicitaties worden cv’s grondig gescreend om te beoordelen of ze overeenkomen met de vereisten van de functie. Hierdoor kunnen kandidaten die niet aan de criteria voldoen worden uit gefilterd.
  • Selectieprocedure: Gekwalificeerde kandidaten worden uitgenodigd voor interviews en andere evaluatietechnieken zoals assessments of casestudies. Deze interviews helpen bij het beoordelen van de vaardigheden, kennis en geschiktheid van de kandidaten voor de functie. 
  • Referentiecontrole: Het controleren van referenties is een belangrijk onderdeel van het selectieproces. Door deze controle krijg je inzicht in het verleden en de prestaties van de kandidaat en het helpt bij het nemen van een weloverwogen beslissing. 
  • Aanbieding en onboarding: Als de juiste kandidaat is geselecteerd, wordt er een aanbieding gedaan met details over salaris, voordelen en andere arbeidsvoorwaarden. Na acceptatie begint het proces van onboarding, waarbij de nieuwe medewerker wordt geïntroduceerd in de organisatie en in de rol. 

Het wervings- en selectieproces voor financieel personeel is essentieel om ervoor te zorgen dat organisaties, zoals gemeenten, gekwalificeerde professionals aantrekken die kunnen bijdragen aan het succes van hun financiële afdelingen. Door dit proces zorgvuldig uit te voeren, kunnen organisaties vertrouwen opbouwen in hun financiële team en effectief financieel management garanderen. 

Benieuwd naar het traject dat Kodros kan bieden voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op of bel met Nancy 085 250 03 42

Werving en selectie: Wat kunnen wij betekenen?

Bij ons kun je rekenen op professionele ondersteuning bij het werven en selecteren van financieel personeel. Doordat wij over ervaren recruiters beschikken, hebben we grondige kennis van de financiële sector en begrijpen we welke vaardigheden essentieel zijn voor succes in verschillende functies. Omdat we de tijd nemen om je organisatie en de specifieke behoeften van de functie te begrijpen, selecteren we alleen kandidaten die passen bij jouw organisatiecultuur en doelstellingen. 

Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van professionals in de financiële sector en gebruiken geavanceerde wervingsmethoden om potentiële kandidaten te identificeren. Hierdoor zijn wij goed instaat om de juiste kandidaat te vinden. Daarnaast hebben we een grondig selectieproces, waardoor je verzekerd bent van gekwalificeerde sollicitanten die aan jouw vereisten voldoen. 

Of je nu op zoek bent naar een financieel professional voor een tijdelijke opdracht, een freelance project of een vaste functie, wij kunnen je helpen. Door onze expertise in werving en selectie financieel personeel zijn wij in staat om snel en efficiënt de juiste persoon voor de job te vinden. 

Kunnen wij jouw organisatie helpen? Neem direct contact met ons op of bel Nancy 085 250 03 42

Afsluitend

Werving en selectie van financieel personeel is een kritisch proces voor organisaties, zoals gemeenten om gekwalificeerde professionals te vinden die kunnen bijdragen aan het succes van hun financiële afdelingen. Door zorgvuldig te identificeren wat de behoeften zijn, vacatures effectief te plaatsen, cv’s grondig te screenen, een uitgebreide selectieprocedure te doorlopen, referenties te controleren en succesvolle kandidaten aan te bieden en in te werken, kunnen organisaties vertrouwen opbouwen in hun financiële team en effectief financieel management garanderen. Bij ons kun je rekenen op professionele ondersteuning bij het werven en selecteren van financieel personeel. Met onze grondige kennis van de sector, ons uitgebreide netwerk en geavanceerde wervingsmethoden kunnen wij snel de juiste persoon voor de job vinden, of het nu gaat om een tijdelijke opdracht, freelance project of vaste functie. 

Kan Kodros iets voor jouw organisatie betekenen? Wil je graag meer informatie? Neem contact met ons op of bel direct met Nancy 085 250 03 42

.

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?