Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Vacature Financieel Adviseur

Ben je op zoek naar een uitdagende functie als financieel adviseur? Dan hebben wij de perfecte vacature voor jou! Als financieel adviseur speel je een essentiële rol bij het helpen van klanten bij het nemen van belangrijke financiële beslissingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bieden van deskundig advies aan gemeentelijke organisaties. Onze vacatures zijn zowel geschikt voor ervaren professionals als voor pas afgestudeerden die hun eerste stap willen zetten in deze boeiende branche. 

Ben je geïnteresseerd, neem een kijkje bij onze vacatures of neem direct contact met ons op.

Vacature Financieel Adviseur: Taken en Verantwoordelijkheden

Een financieel adviseur is een professional die gemeentelijke organisaties helpt bij het maken van belangrijke financiële beslissingen. Ze bieden advies over verschillende aspecten van de financiële planning, zoals budgetering, debiteuren en crediteuren. Als financieel adviseur werk je bij een gemeente op de financiële afdeling. Je hebt nauw contact met belanghebbende om hun financiële doelen en behoeften te begrijpen. Op basis hiervan stel je een adviesplan op dat aansluit bij de organisatie. 

Een belangrijk onderdeel van de functie is het analyseren van de financiële situatie van de organisatie. Je bekijkt hun inkomsten, uitgaven en vermogen om een duidelijk beeld te krijgen van hun financiële positie. Met deze informatie kun je vervolgens passend advies geven over hoe ze hun geld het beste kunnen beheren. Naast het verstrekken van advies zijn financieel adviseurs ook verantwoordelijk voor het afhandelen van administratieve taken. Ze helpen bij het opstellen van de jaarrekening, kadernota’s en maandafsluitingen.

Passen deze taken en verantwoordelijkheden bij jou? Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Plan een afspraak in via de website of neem vrijblijvend contact op met Nancy via de mail of bel 085-2500342

.

Vacature Financieel Adviseur: Eisen

Als je op zoek bent naar een vacature als financieel adviseur, is het belangrijk om te weten aan welke eisen je moet voldoen. Een financieel adviseur speelt een cruciale rol in het adviseren van een organisatie. Hier zijn enkele belangrijke eisen waar je rekening mee moet houden: 

  • Opleiding en Certificering: Een minimale vereiste voor de functie van financieel adviseur is een afgeronde opleiding op hbo-niveau in de richting van finance, economie of een vergelijkbaar vakgebied. Daarnaast is het essentieel om te beschikken over relevante certificeringen, zoals Wft Basis en Vermogen. Wft 
  • Kennis en Ervaring: Een goede kennis van financiële producten en diensten is noodzakelijk voor een succesvolle carrière als financieel adviseur. Je moet op de hoogte zijn van verschillende soorten systemen en wetgeving. Ervaring in de financiële sector is ook zeer waardevol, omdat je hierdoor vertrouwd raakt met de complexiteit van financiële markten en regelgeving. 
  • Communicatieve Vaardigheden: Als financieel adviseur is het belangrijk om uitstekende communicatieve vaardigheden te hebben. Je moet in staat zijn om complexe financiële concepten op een begrijpelijke manier aan klanten uit te leggen. Daarnaast moet je goed kunnen luisteren naar de behoeften en doelen van je klanten, zodat je hen gepersonaliseerd advies kunt geven. 
  • Analytisch Vermogen: Een sterk analytisch vermogen is essentieel voor een financieel adviseur. Je moet in staat zijn om financiële informatie te analyseren, trends te identificeren en nauwkeurige prognoses te maken. Dit stelt je in staat om de beste strategieën en oplossingen voor je klanten te vinden. 
  • Integriteit: Integriteit is een fundamentele eigenschap die elke financieel adviseur moet bezitten. Je hebt toegang tot vertrouwelijke informatie van klanten en moet ervoor zorgen dat deze informatie veilig wordt bewaard en vertrouwelijk blijft. Het naleven van ethische normen en regelgeving is dan ook van groot belang. 

Voldoe jij aan deze vereisten en spreekt het takenpakket je aan?  Bekijk hier onze Finance vacatures bij gemeenten. Staat er niets voor je tussen? Wij hebben nog veel vacatures die momenteel niet op de website staan. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Afsluitend

Als financieel adviseur help je klanten bij het nemen van belangrijke financiële beslissingen. Je analyseert hun financiële situatie, geeft advies en helpt bij administratieve taken. Om in aanmerking te komen voor een vacature als financieel adviseur, moet je een hbo-opleiding hebben afgerond en relevante certificeringen bezitten. Daarnaast is kennis van financiële producten en diensten, goede communicatieve vaardigheden, analytisch vermogen en integriteit essentieel. 

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog aan uw spannende reis naar een succesvolle carrière in de financiële wereld. Bekijk onze actuele financiële vacatures en solliciteer direct online of neem contact met ons op. 

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?