Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Vacature Financial Controller

Een vacature voor een financial controller, gaat over een essentiële functie binnen een organisatie. Deze professional is verantwoordelijk voor het bewaken en beheren van de financiën en boekhouding van een organisatie, zoals een gemeente. De financial controller speelt een cruciale rol bij het nemen van financiële beslissingen en het waarborgen van de financiële gezondheid van de organisatie. 

Wil je direct de vacatures bekijken klik dan hier. Staat de juiste vacature voor jou er niet tussen? Neem dan contact op met Nancy 085 250 03 42

Financial Controller: Taken

Als financial controller heb je een diverse en uitdagende rol binnen een organisatie. Jouw dagelijkse werkzaamheden bestaan uit verschillende taken die cruciaal zijn voor het financieel management van de organisatie. Dit zijn taken die veelvuldig voorkomen in een vacature financial controller.

  • Financiële rapportages opstellen en analyseren: Een van jouw belangrijkste verantwoordelijkheden is het opstellen en analyseren van financiële rapportages. Hierbij kun je denken aan balansen en cashflowoverzichten. Door grondig onderzoek te doen naar deze financiële gegevens, ben jij in staat om trends, kansen en risico’s te identificeren. 
  • Toezicht op budgetten en controle van de boekhouding: Daarnaast houd je nauwlettend toezicht op de budgetten binnen de organisatie. Je zorgt ervoor dat deze correct worden nageleefd en bewaakt de kostenbeheersing. Ook controleer je regelmatig de boekhouding om er zeker van te zijn dat alle financiële gegevens juist en volledig zijn vastgelegd. 
  • Risicomanagement: Een ander belangrijk aspect van jouw rol als financial controller is betrokkenheid bij risicomanagement. Je houdt de verschillende risico’s binnen de gemeentelijke organisatie in de gaten en draagt bij aan het ontwikkelen en implementeren van effectieve maatregelen om deze risico’s te beheersen. 
  • Advies en optimalisatie: Op basis van jouw analyse van financiële data ben je in staat om waardevol advies te geven aan het managementteam. Je identificeert mogelijke verbeteringen en optimalisaties in de bedrijfsvoering, met als doel de financiële prestaties van de organisatie te verbeteren. 

Passen deze taken bij jou? Neem dan contact met ons op of bel met Nancy 085 250 03 42

Financial Controller: Eigenschappen en Vaardigheden

Als je op zoek bent naar een vacature voor een financial controller, is het belangrijk om te weten welke eigenschappen en vaardigheden essentieel zijn om succesvol te zijn in deze rol. Hieronder worden enkele belangrijke aspecten toegelicht: 

  • Analytische geest: Een sterke analytische geest is van groot belang voor een financial controller. Je moet in staat zijn om complexe financiële data te analyseren en interpreteren. Deze informatie moet je vervolgens kunnen vertalen naar bruikbare inzichten die bijdragen aan de financiële strategie van de organisatie. 
  • Nauwkeurigheid en detailgerichtheid: Als financial controller is het cruciaal dat je nauwkeurig en detailgericht werkt. Je bent verantwoordelijk voor het bijhouden van de financiële administratie, waarbij fouten grote gevolgen kunnen hebben. Door zorgvuldigheid te betrachten, zorg je ervoor dat alle financiële gegevens correct worden verwerkt. 
  • Tijdsmanagement en prioriteiten stellen: In de rol van financial controller werk je vaak met strakke rapportage- en afsluitingstermijnen. Het is daarom essentieel dat je goed bent in tijdsmanagement en het stellen van prioriteiten. Je moet in staat zijn om deadlines te halen en ervoor te zorgen dat de financiële processen efficiënt verlopen. 
  • Communicatieve vaardigheden: Als financial controller heb je regelmatig overleg met collega’s van andere afdelingen en het managementteam. Het is belangrijk dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt, zodat je complexe financiële informatie op een begrijpelijke manier kunt uitleggen aan niet-financiële collega’s. Hierdoor kunnen zij de financiële beslissingen beter begrijpen en onderbouwen. 

Ben jij benieuwd of een rol als financial controller bij jou past? Bekijk onze vacatures, of neem direct contact met ons op.

Afsluitend

Een financial controller is een essentiële functie binnen een organisatie, verantwoordelijk voor het bewaken en beheren van de financiën en boekhouding. Deze professional speelt een cruciale rol bij het nemen van financiële beslissingen en het waarborgen van de financiële gezondheid van de organisatie. De taken van een financial controller omvatten onder andere het opstellen en analyseren van financiële rapportages, toezicht houden op budgetten en controle van de boekhouding, betrokkenheid bij risicomanagement en het geven van advies en optimalisatie aan het managementteam. Om succesvol te zijn in deze rol zijn eigenschappen zoals een analytische geest, nauwkeurigheid en detailgerichtheid, tijdsmanagement- en prioriteiten stellen, evenals goede communicatieve vaardigheden essentieel. 

Wil je graag meer informatie? Neem contact met ons op of bel direct met Nancy 085 250 03 42

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?