Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Vacature concerncontroller gemeente

Een vacature voor een concerncontroller bij de gemeente is een vacature voor een uitdagende en verantwoordelijke functie binnen het financiële team van de lokale overheid. Als concerncontroller ben je verantwoordelijk voor het bewaken en optimaliseren van de financiële situatie van de gemeente als geheel. 

Ben je opzoek naar een vacature voor een concern controller, neem dan een kijkje op onze website, of neem direct contact met ons op.

Concern Controller: Taken

Als concerncontroller heb je diverse essentiële taken die bijdragen aan een gezonde financiële positie van de gemeente: 

  • Het monitoren en analyseren van de financiële positie van de gemeente: Je volgt nauwlettend de inkomsten, uitgaven en reserves om mogelijke afwijkingen te signaleren. 
  • Het opstellen van periodieke rapportages en begrotingen: Je stelt heldere en overzichtelijke rapportages op waarin je de financiële situatie van de gemeente inzichtelijk maakt. 
  • Het adviseren van het managementteam en bestuur op financieel gebied: Je voorziet hen van waardevol advies omtrent budgettering, investeringen en kostenbeheersing. Jouw analyses vormen hierbij een belangrijke basis. 
  • Het identificeren van risico’s en implementeren van effectieve maatregelen: Je brengt potentiële financiële risico’s in kaart en ontwikkelt en implementeert maatregelen om deze te beheersen. Hierbij werk je nauw samen met andere afdelingen binnen de gemeente. 
  • Het ondersteunen bij beleidsontwikkeling en -implementatie: Je speelt een actieve rol bij het ontwikkelen en implementeren van financieel beleid binnen de gemeente. Je draagt bij aan het opstellen van heldere richtlijnen en kaders. 
  • Het coördineren en uitvoeren van interne controles: Je zorgt ervoor dat er regelmatig controles plaatsvinden om de betrouwbaarheid van financiële processen te waarborgen.  

Passen deze taken en verantwoordelijkheden bij jou? Neem dan contact met ons op of bel met Nancy 085 250 03 42

Concern Controller Gemeente: Vaardigheden

Om succesvol te zijn in de rol van concerncontroller bij de gemeente, zijn de volgende vaardigheden essentieel: 

Uitstekende analytische en probleemoplossende vaardigheden: Als concerncontroller bij de gemeente is het van essentieel belang om over uitstekende analytische en probleemoplossende vaardigheden te beschikken. Het vermogen om complexe financiële vraagstukken te doorgronden en effectieve oplossingen te vinden, is cruciaal voor het nemen van weloverwogen beslissingen binnen de organisatie. 

Sterke communicatieve vaardigheden: Een ander belangrijk aspect van deze functie is het hebben van sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Als concerncontroller ben je verantwoordelijk voor het rapporteren van financiële informatie aan verschillende belanghebbenden binnen de organisatie. Het kunnen presenteren van complexe gegevens op een begrijpelijke manier en effectief kunnen communiceren met verschillende stakeholders is daarom van groot belang. 

Goed kunnen samenwerken met verschillende stakeholders: In deze functie is het ook belangrijk om goed te kunnen samenwerken met verschillende stakeholders binnen de organisatie. Als concerncontroller werk je nauw samen met andere afdelingen. Dit doe je om financiële doelstellingen te bereiken en beleidsbeslissingen te ondersteunen. H

Ervaring in het werken met financiële systemen en software: Tot slot is ervaring in het werken met financiële systemen en software een pluspunt voor deze functie. Als concerncontroller zul je regelmatig gebruik maken van geautomatiseerde systemen. Dit doe je om financiële gegevens vast te leggen, rapportages op te stellen en analyses uit te voeren. Bekendheid met relevante softwarepakketten vergemakkelijkt niet alleen het werkproces, maar kan ook bijdragen aan een efficiënte en nauwkeurige uitvoering van taken. 

Ben jij benieuwd of een rol als concern controller bij jou past? Bekijk onze vacatures, of neem direct contact met ons op.

Afsluitend

De vacature voor concerncontroller bij de gemeente biedt een uitdagende en verantwoordelijke functie binnen het financiële team van de lokale overheid. De concerncontroller is verantwoordelijk voor het bewaken en optimaliseren van de financiële situatie van de gemeente als geheel. Dit omvat taken zoals het monitoren en analyseren van de financiële positie, het opstellen van rapportages en begrotingen, het adviseren van het managementteam en bestuur, het identificeren en beheersen van risico’s, het ondersteunen bij beleidsontwikkeling en -implementatie, evenals het coördineren en uitvoeren van interne controles.  

Om succesvol te zijn in deze rol zijn analytische vaardigheden, sterke communicatieve vaardigheden, een kritische blik op financiële vraagstukken en de mogelijkheid om effectief samen te werken met verschillende stakeholders essentieel. Ervaring in het werken met financiële systemen en software is ook een pluspunt. 

Kortom, de vacature voor concerncontroller biedt een boeiende kans om een belangrijke rol te spelen in de financiële strategie en besluitvorming van de gemeente. 

Wil je graag meer informatie? Neem contact met ons op of bel direct met Nancy 085 250 03 42.

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?