Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Senior Business Controller Vacature

Een Senior Business Controller vacature is een functie binnen het financiële domein van een organisatie. Als Senior Business Controller ben je verantwoordelijk voor het bewaken en optimaliseren van de financiële processen en het ondersteunen van strategische besluitvorming. 

Je bent de spil tussen de financiële afdeling en het managementteam. Daarnaast analyseer je financiële gegevens, identificeert trends en maakt prognoses om de prestaties van de organisatie te beoordelen. Je werkt nauw samen met verschillende stakeholders, zoals de Controller, Financieel Manager en andere afdelingshoofden.   

Ben je opzoek naar een vacature voor een Senior Business Controller vacature? Neem een kijkje op onze website, of neem direct contact met ons op.

Senior Business Controller: Verantwoordelijkheden

Als Senior Business Controller speel je een cruciale rol binnen een gemeentelijke organisatie. Je bent verantwoordelijk voor het financiële management en het bewaken van de financiële gezondheid van de organisatie. Deze vacature biedt een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheden: 

  • Financiële Planning en Analyse: Als Senior Business Controller ben je verantwoordelijk voor het opstellen en analyseren van financiële plannen en budgetten. Dit doe je door toezicht te houden op de financiële prestaties van de organisatie en identificeert potentiële risico’s en kansen. 
  • Rapportage en Presentatie: Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van duidelijke en nauwkeurige financiële rapportages, inclusief KPI’s (Key Performance Indicators) en andere relevante analyses. Daarnaast presenteer je deze rapportages aan het managementteam, waarbij je complexe financiële informatie begrijpelijk kunt overbrengen. 
  • Financial Control: Een Senior Business Controller speelt een cruciale rol bij het waarborgen van de financiële integriteit van de organisatie. Je voert controles uit op verschillende gebieden, zoals kostenbeheersing, interne controles en naleving van wet- en regelgeving. 
  • Business Partnership: Een Senior Business Controller werkt nauw samen met verschillende afdelingen binnen de organisatie en fungeert als een vertrouwde adviseur. Je ondersteunt het management bij het nemen van strategische beslissingen op basis van financiële analyses en prognoses. 
  • Procesverbetering: Als Senior Business Controller ben je voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de efficiëntie en effectiviteit van financiële processen te verbeteren. Je identificeert knelpunten, implementeert verbeteringen en zorgt voor een continue optimalisatie van de financiële functie. 

Passen deze taken en verantwoordelijkheden bij jou? Neem dan contact met ons op of bel met Nancy 085 250 03 42

 

Senior Business Controller: Eigenschappen

Een senior business controller moet over verschillende eigenschappen beschikken: 

  • Analytisch vermogen: Een Senior Business Controller moet beschikken over uitstekend analytisch vermogen. Je kunt complexe financiële gegevens analyseren, trends identificeren en conclusies trekken uit grote datasets. Het vermogen om snel verbanden te leggen tussen verschillende informatiebronnen is essentieel voor het nemen van weloverwogen beslissingen. 
  • Financiële expertise: Een diepgaande kennis van financiën is een absolute must voor deze functie. Als Senior Business Controller moet je vertrouwd zijn met boekhouding, budgettering, forecasting en risicobeheer. Je moet in staat zijn om financiële rapportages op te stellen, te interpreteren en te analyseren en aanbevelingen te doen ter verbetering. 
  • Communicatieve vaardigheden: Een goede communicatie is essentieel voor een Senior Business Controller. Het is belangrijk om in staat te zijn om complexe financiële concepten duidelijk uit te leggen aan niet-financiële stakeholders. Daarnaast moet je effectief kunnen samenwerken met verschillende teams en afdelingen binnen de organisatie, en in staat zijn om financiële informatie te presenteren aan het managementteam. 
  • Strategisch denken: Als Senior Business Controller ben je betrokken bij strategische besluitvorming binnen de organisatie. In staat zijn om financiële analyses te gebruiken is belangrijk om de bedrijfsprestaties te beoordelen en aanbevelingen te doen voor verbeteringen. Het vermogen om op lange termijn te denken en een breder perspectief te hebben is van onschatbare waarde. 
  • Kritisch denkvermogen: Een Senior Business Controller moet in staat zijn om kritisch te denken en problemen op te lossen. Je moet in staat zijn om complexe vraagstukken te analyseren, verschillende perspectieven af te wegen en creatieve oplossingen te vinden die zowel financieel als operationeel haalbaar zijn. 

Beschik jij over deze eigenschappen? Bekijk onze vacatures, of neem direct contact met ons op.

Afsluitend

De Senior Business Controller vacature is een cruciale functie binnen het financiële domein van een organisatie. Als Senior Business Controller ben je verantwoordelijk voor het bewaken en optimaliseren van de financiële processen en ondersteun je strategische besluitvorming. Je bent de spil tussen de financiële afdeling en het managementteam, waarbij je nauw samenwerkt met verschillende stakeholders. De verantwoordelijkheden omvatten onder andere financiële planning en analyse, rapportage en presentatie, financial control, business partnership en procesverbetering. 

Om succesvol te zijn in deze rol zijn analytisch vermogen, financiële expertise, communicatieve vaardigheden, strategisch denken en kritisch denkvermogen essentieel. Een Senior Business Controller moet in staat zijn om complexe financiële gegevens te analyseren, duidelijke rapportages op te stellen en te communiceren met zowel financiële als niet-financiële stakeholders. Deze functie vereist ook betrokkenheid bij strategische besluitvorming en het vermogen om problemen op te lossen. Al met al biedt de Senior Business Controller vacature een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheden binnen een organisatie. 

Ben je geïnteresseerd, bekijk dan hier onze vacatures. Wil je graag meer informatie? Neem contact met ons op of bel direct met Nancy 085 250 03 42.

 

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?