Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Opleiding Adviseur Financiën Lokale Overheid: Word een expert in effectief adviseren

Wil je je carrière naar een hoger niveau tillen en een waardevolle bijdrage leveren aan de financiële gezondheid van lokale overheden? Dan is de Opleiding Adviseur Financiën Lokale Overheid iets voor jou! Tijdens deze veelzijdige opleiding leer je alles over effectief adviseren in de publieke sector en ontwikkel je essentiële vaardigheden om te excelleren in een politieke context.

Masterclass Strategisch Financieel Adviseur in de Publieke Sector

Op deze pagina

Politiek-bestuurlijke sensitiviteit

Een van de belangrijkste aspecten van de Opleiding Adviseur Financiën Lokale Overheid is het ontwikkelen van politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Je leert hoe je rekening houdt met diverse belangen en navigeert binnen een complex politiek landschap. Dit stelt je in staat om effectief te adviseren en besluitvorming positief te beïnvloeden.

Effectief adviseren in de publieke sector

Tijdens de opleiding leer je de fijne kneepjes van het adviseren in de publieke sector. Je verdiept je in de specifieke uitdagingen en kansen die de lokale overheid biedt, en leert hoe je hierop effectief inspeelt. Door bewezen strategieën en technieken toe te passen, ontwikkel je jezelf tot een trusted advisor die waarde creëert voor de organisatie.

Het adviestraject en de competente adviseur

In de Opleiding Adviseur Financiën Lokale Overheid besteden we ruimschoots aandacht aan het adviestraject en de benodigde competenties voor adviseurs. Je leert hoe je een effectief adviestraject opzet, van probleemanalyse tot implementatie. Daarnaast ontwikkel je essentiële vaardigheden zoals communicatie, overtuigingskracht en analytisch vermogen.

Instrumenten bedrijfsvoering en eindopdracht

Tijdens de opleiding maak je kennis met verschillende instrumenten voor bedrijfsvoering, zoals:

  • Doelstelling bedrijfsvoering
  • 3W-vragen en beleidsindicatoren
  • Doelmatigheid/doeltreffendheid
  • Projectmatig werken
  • Procesbeschrijvingen

Je leert hoe je deze instrumenten effectief inzet om de financiële prestaties van de lokale overheid te verbeteren. Als afsluiting van de opleiding werk je aan een eindopdracht waarin je al je opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk brengt.

Zet de eerste stap naar een succesvolle toekomst

Als financieel adviseur bij de lokale overheid sta je voor de uitdaging om complexe financiële vraagstukken helder te vertalen naar adviezen. Je fungeert als schakel tussen het bestuur, de ambtelijke organisatie en externe stakeholders. Met jouw expertise en strategisch inzicht draag je bij aan een gezonde financiële huishouding en help je de lokale overheid haar doelstellingen te realiseren.

De Opleiding Adviseur Financiën Lokale Overheid biedt een solide basis om succesvol te zijn in deze functie. Je verwerft theoretische kennis en praktische vaardigheden waarmee je direct waarde toevoegt aan je organisatie. Je leert financiële analyses maken, scenario’s ontwikkelen en adviseren over beleidskeuzes en investeringsbeslissingen.

Daarnaast besteden we veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling. Je verbetert je communicatieve vaardigheden, leert draagvlak creëren en omgaan met weerstand. Ook ontwikkel je jezelf tot een trusted advisor en leer je effectief samenwerken met diverse stakeholders.

De opleiding wordt verzorgd door praktijkervaren docenten die hun kennis graag met je delen. Zij begrijpen als geen ander wat er komt kijken bij het werken als financieel adviseur bij de lokale overheid en bereiden je voor op de uitdagingen die je tegenkomt.

Ben je klaar om je carrière als financieel adviseur bij de lokale overheid naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor de Opleiding Adviseur Financiën Lokale Overheid en zet de eerste stap naar een succesvolle toekomst!

Na afronding ontvang je een certificaat van deelname, waarmee je kunt aantonen dat je je kennis van het BBV hebt verdiept. Dit certificaat kan waardevol zijn voor je verdere carrière binnen de overheidsfinanciën en draagt bij aan het creëren van een beter functionerende en betrouwbaardere overheidsorganisatie.

Andere cursussen

Heb je interesse in andere cursussen? Bekijk ook:

Verbreed je kennis met de Opleiding Adviseur Financiën Lokale Overheid.

 Meld je nu aan!

Cursisten van deze gemeenten gingen jou al voor

Kodros heeft kennis van de financiële functies én de gemeentelijke markt. Als expertisebureau richten wij ons dus alleen op de financiële functie van de gemeente en hierbij aansluitende opleidingen. 

Ben naar al onze finance opleidingen?

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?