Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Jobs in Finance

Als je geïnteresseerd bent in een carrière in de financiële sector, dan zijn er tal van mogelijkheden binnen het vakgebied. Jobs in finance kunnen variëren van banen bij banken en verzekeringsmaatschappijen tot functies bij investeringsmaatschappijen en financiële adviesbureaus. In dit artikel behandelen we de verschillende jobs en eisen die aan de jobs worden gesteld.

Benieuwd wat Kodros voor jouw kan betekenen in jouw zoektocht naar een job in finance? Neem dan direct contact met ons op of bekijk hier onze vacatures.

Jobs in Finance: Verschillende mogelijkheden

Er zijn verschillende Jobs in finance: 

  • Financieel analist: Een van de meest gewilde posities in de financiële wereld is die van een financieel analist. Als financieel analist ben je verantwoordelijk voor het analyseren van financiële gegevens, het maken van prognoses en het adviseren van bedrijven over investeringsbeslissingen. Je moet beschikken over sterke analytische vaardigheden en een grondig begrip hebben van financiële markten en economische trends. 
  • Accountant: Een andere veelvoorkomende job in finance is die van accountant. Accountants houden zich bezig met het bijhouden en controleren van financiële administratie, het opstellen van jaarrekeningen en belastingaangiften. Het is belangrijk om nauwkeurig te werken en te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Een professionele kwalificatie, zoals een diploma in accountancy, is vaak vereist. 
  • Financieel manager: Voor diegenen die graag leiding geven en strategische beslissingen nemen, kan een carrière als financieel manager interessant zijn. Als financieel manager ben je verantwoordelijk voor het beheren van de financiële activiteiten van een organisatie. Je moet in staat zijn om budgetten op te stellen, financiële rapportages te analyseren en advies te geven aan het managementteam. Sterke leiderschapsvaardigheden en een goed begrip van bedrijfseconomie zijn essentieel. 
  • Investment banker: Als je geïnteresseerd bent in de wereld van investeringen en kapitaalmarkten, dan kan een job als investment banker iets voor jou zijn. Investment bankers adviseren bedrijven bij fusies en overnames, helpen bij het aantrekken van financiering en voeren analyses uit om investeringskansen te identificeren. Een sterke achtergrond in financiën en uitstekende communicatieve vaardigheden zijn cruciaal voor succes in deze rol. 

Vacatures voor een job in finance zijn op verschillende websites te vinden zoals Youngcapital of Jobs in finance. Wil je meer informatie over wat Kodros voor jouw zoektocht kan betekenen? Neem dan contact met ons op of bel met Nancy 085 250 03 42

Jobs in Finance: Eisen

Er zijn verschillende eisen als je een Job in Finance wil gaan doen.  

  1. Relevante opleiding en achtergrond: Een solide opleiding en achtergrond in finance is essentieel voor het werken in deze sector. Werkgevers zoeken vaak naar kandidaten met een diploma in financiën, accounting of een andere gerelateerde studierichting. Deze opleiding biedt de benodigde kennis en vaardigheden om financiële processen te begrijpen en analyseren.
  2. Sterke analytische vaardigheden: In de finance sector draait alles om cijfers en analyses. Werkgevers zijn op zoek naar professionals die sterke analytische vaardigheden hebben. Het vermogen om complexe financiële gegevens te begrijpen, interpreteren en gebruiken om strategische beslissingen te nemen is cruciaal.
  3. Kennis van financiële software: In dit digitale tijdperk is het gebruik van financiële software onmisbaar geworden. Om succesvol te zijn in een job in finance, is het belangrijk dat je bekend bent met verschillende softwareprogramma’s zoals Excel, SAP, QuickBooks of andere boekhoudkundige systemen. Werkgevers hechten veel waarde aan kandidaten die vertrouwd zijn met deze tools.
  4. Sterke communicatieve vaardigheden: Communicatie is een cruciaal aspect van werk in de finance sector. Je moet in staat zijn om complexe financiële concepten op een begrijpelijke manier uit te leggen aan collega’s en klanten. Daarnaast is het belangrijk om effectief te kunnen communiceren met teamleden, managers en externe stakeholders.
  5. Accuratesse en oog voor detail: Een klein foutje in de financiële wereld kan grote gevolgen hebben. Werkgevers zoeken naar kandidaten die nauwkeurig en zorgvuldig werken, met oog voor detail. Het vermogen om fouten te vermijden en nauwkeurige analyses en rapportages te produceren, is van groot belang.

Voldoe jij aan deze eisen en ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging? Neem contact met ons op of bel direct met Nancy 085-2500342.

Afsluitend

Jobs in finance bieden diverse mogelijkheden voor mensen die geïnteresseerd zijn in de financiële sector. Of je nu graag met cijfers werkt, risico’s wilt analyseren of klanten wilt helpen bij hun beleggingen, er is een breed scala aan carrièremogelijkheden beschikbaar binnen dit vakgebied. Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat wij jouw kunnen helpen om een goede plek te vinden. 

 

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?