Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Finance consultant

Als je op zoek bent naar een ervaren interim financial om jouw financiële team tijdelijk te versterken, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij Kodros begrijpen we de uitdagingen waarmee gemeentelijke organisaties te maken hebben bij het vinden van gekwalificeerd personeel op korte termijn. Onze dienstverlening is gericht op het leveren van hoogwaardige interim financial professionals die snel en effectief kunnen inspringen. 

Opzoek naar een interim financial voor jouw gemeentelijke organisatie? Neem direct contact met ons op.

Interim Financial: Voordelen

Een interim financial kan van onschatbare waarde zijn voor jouw gemeentelijke organisatie. Hieronder volgen enkele voorbeelden van voordelen: 

  • Flexibiliteit: Een interim financial kan snel worden ingezet op basis van de behoeften van jouw organisatie. Of het nu gaat om een tijdelijk project, seizoensgebonden drukte of het opvangen van personeelstekorten, een interim financial kan gemakkelijk worden aangepast aan de vereisten en duur van de opdracht. 
  • Expertise: Ook beschikken ze over uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van financiën. Ze zijn bekend met verschillende boekhoudsystemen, fiscale wetgeving en financiële processen. Door hun expertise kunnen ze snel analyseren wat er moet gebeuren en effectieve oplossingen bieden voor complexe financiële vraagstukken. 
  • Nieuwe perspectieven: Een interim financial brengt frisse ideeën en nieuwe perspectieven naar een organisatie. Ze kunnen inzicht verschaffen in verbeterpunten binnen financiële processen, efficiëntie verhogen en kostenbesparingen realiseren. Door hun externe blik kunnen ze objectieve aanbevelingen doen en helpen bij het implementeren van best practices. 
  • Directe impact: Omdat interim financials snel kunnen starten en zich snel aanpassen aan de organisatieomgeving, kunnen ze direct een positieve impact hebben op de financiële gezondheid van een organisatie. Ze kunnen problemen identificeren, risico’s minimaliseren en de financiële prestaties verbeteren. Dit kan leiden tot kostenbesparingen, betere cashflowbeheer en hogere winstgevendheid. 
  • Kostenbesparing: Het inhuren van een professional kan kosteneffectief zijn voor de organisatie. In plaats van het aannemen van een fulltime financieel professional, hoeft een organisatie alleen te betalen voor de duur van het project of de benodigde periode. Dit kan zorgen voor aanzienlijke kostenbesparingen op salarissen, training en personeelsvoordelen. 

Overtuigd van de voordelen? Neem dan contact met ons op om te kijken wat wij voor jouw gemeentelijke organisatie kunnen betekenen. 

Interim Financial: Eigenschappen en vaardigheden

Als je op zoek bent naar een interim financial, is het essentieel om te weten welke eigenschappen cruciaal zijn voor deze rol. Ze spelen namelijk een belangrijke rol bij het ondersteunen en adviseren van organisaties op financieel gebied. Hieronder worden enkele belangrijke eigenschappen toegelicht: 

  • Analytisch vermogen: Een interim financial moet beschikken over uitstekend analytisch vermogen. Ze moeten in staat zijn om complexe financiële gegevens te analyseren, trends te identificeren en waardevolle inzichten te bieden. 
  • Kennis en expertise: Interim financials moeten over diepgaande kennis en expertise beschikken op het gebied van financiën, boekhouding en belastingen. Ze moeten up-to-date blijven met de laatste ontwikkelingen in de branche. 
  • Communicatieve vaardigheden: Het is belangrijk dat een interim financial effectief kan communiceren met zowel financiële als niet-financiële professionals. Ze moeten in staat zijn om complexe financiële concepten op een begrijpelijke manier uit te leggen. 
  • Resultaatgerichtheid: Een goede interim financial is resultaatgericht en streeft naar het behalen van meetbare doelen. Ze kunnen projecten effectief beheren en zorgen voor tijdige en nauwkeurige rapportages. 

Ben jij opzoek naar iemand die beschikt over deze eigenschappen? Neem direct contact met ons op.

Afsluitend

In het kort, het inhuren van een interim financial biedt diverse voordelen voor gemeenten. Het biedt flexibiliteit, expertise, nieuwe perspectieven en directe impact op de financiële gezondheid van een organisatie. Bovendien kan het kosteneffectief zijn door alleen te betalen voor de duur van het project of de benodigde periode. Een goede interim financial heeft eigenschappen zoals analytisch vermogen, kennis en expertise, communicatieve vaardigheden en resultaatgerichtheid. Als u op zoek bent naar een ervaren interim financial om uw financiële team tijdelijk te versterken, kunt u bij ons terecht voor hoogwaardige professionals die snel en effectief kunnen inspringen. 

Benieuwd wat Kodros voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op of bel direct met Nancy 085 250 03 42.

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?