Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Interim Finance Professionals

Als het gaat om het beheren van de financiën van een gemeentelijke organisatie, is het hebben van de juiste expertise essentieel. Soms kan een organisatie behoefte hebben aan tijdelijke financiële ondersteuning of projectgerichte hulp. Dit is waar interim finance professionals van onschatbare waarde kunnen zijn. 

Een interim finance professional is een deskundige op het gebied van financiën die wordt ingehuurd voor een specifieke periode om te helpen bij diverse financiële taken. Ze kunnen worden ingezet voor verschillende soorten projecten, zoals herstructurering van budgetten, verbetering van financiële processen of analyse van de financiële gezondheid van een bedrijf. 

Opzoek naar een interim finance professional? Neem direct contact met ons op.

Interim Finance Professionals: Taken en Verantwoordelijkheden

Een interim finance professional heeft verschillende taken en verantwoordelijkheden, afhankelijk van de specifieke behoeften van een organisatie. Hier zijn enkele veelvoorkomende taken die zij kunnen uitvoeren: 

  • Financiële planning en analyse: Het opstellen en analyseren van financiële plannen, inclusief budgettering, prognoses en scenario-analyses. Zij zorgen ervoor dat er realistische doelen worden gesteld en dat de financiële prestaties worden gevolgd. 
  • Risicobeheer: Identificeren en beoordelen van financiële risico’s, en het ontwikkelen en implementeren van strategieën om deze risico’s te minimaliseren. Zij zorgen ervoor dat de organisatie voldoet aan wettelijke vereisten en financiële regelgeving. 
  • Financieel management: Het beheren van dagelijkse financiële activiteiten, zoals facturering, crediteuren- en debiteurenbeheer, cashflowbeheer en treasury management. Zij stellen rapportages op om inzicht te geven in de financiële prestaties van de organisatie. 
  • Procesverbetering: Identificeren van inefficiënties in financiële processen en het implementeren van verbeteringen. Dit kan onder andere betrekking hebben op automatisering van taken, standaardisatie van rapportages of optimalisatie van workflow. 
  • Interne controle: Evalueren en verbeteren van interne controleprocedures om ervoor te zorgen dat er adequate beveiliging is tegen fraude of foutieve boekhoudkundige praktijken. Ze werken samen met auditors en zorgen voor naleving van de interne control standaarden. 

Passen deze taken bij jou of ben je naar iemand opzoek die deze taken kan vervullen? Neem dan contact met ons op of bel met Nancy 085 250 03 42

Interim Finance Professionals: Eigenschappen

Er zijn verschillende eigenschappen en vaardigheden die als Interim Finance Professionals belangrijk zijn om te bezitten: 

  • Breed kennisniveau: Interim finance professionals beschikken over een brede kennis van financiële principes en praktijken. Ze hebben vaak gewerkt in verschillende bedrijven en sectoren, waardoor ze een goed begrip hebben van diverse financiële processen. 
  • Analytisch vermogen: Deze professionals zijn sterk in het analyseren van complexe financiële gegevens en het identificeren van trends, patronen en mogelijke risico’s. Ze kunnen waardevolle inzichten bieden die kunnen leiden tot betere besluitvorming. 
  • Probleemoplossend vermogen: Interim finance professionals zijn bedreven in het identificeren en oplossen van financiële problemen. Ze kunnen snel problematische situaties herkennen en effectieve oplossingen implementeren om de financiële gezondheid van een organisatie te verbeteren. 
  • Flexibiliteit: Vanwege hun tijdelijke aard passen interim finance professionals zich gemakkelijk aan verschillende organisatieomgevingen en -culturen aan. Ze zijn in staat om snel op te starten en waarde toe te voegen, zelfs in complexe situaties. 
  • Communicatieve vaardigheden: Deze professionals hebben sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Ze kunnen financiële informatie duidelijk en begrijpelijk overbrengen naar verschillende belanghebbenden in een organisatie. 

Ben jij iemand die beschikt over deze eigenschappen of zoek je iemand die over deze eigenschappen beschikt? Neem direct contact met ons op of bel Nancy 085 250 03 42

.

Interim Finance Professionals: Voordelen

Het inhuren van Interim Finance Professionals biedt verschillende voordelen: 

Ervaren specialisten: 

Interim finance professionals hebben vaak jarenlange ervaring in de financiële sector. Ze hebben een brede kennis en vaardigheden opgebouwd, waardoor ze snel kunnen inspelen op complexe financiële vraagstukken. Met hun expertise kunnen ze waardevolle inzichten bieden en efficiënte oplossingen vinden voor financiële uitdagingen binnen uw organisatie. 

Flexibiliteit: 

Het inhuren van een interim finance professional geeft jouw organisatie flexibiliteit. Je kunt hen inschakelen wanneer je extra hulp nodig heeft bij specifieke projecten, seizoensgebonden piekmomenten of wanneer er plotselinge veranderingen optreden binnen uw organisatie. In tegenstelling tot het aannemen van een vaste medewerker, kun je de samenwerking met een interim professional eenvoudig beëindigen zodra het doel is bereikt of de situatie verandert.  

Kostenbesparing: 

Het inhuren van een interim finance professional kan kostenbesparend zijn voor uw organisatie. Je hoeft geen langdurig contract aan te gaan en je betaalt alleen voor de gewerkte uren of het afgeronde project. Daarnaast bespaart u op wervingskosten, opleiding en andere secundaire arbeidsvoorwaarden die gepaard gaan met het aannemen van een vaste medewerker. 

Nieuwe perspectieven: 

Interim finance professionals hebben vaak bij verschillende bedrijven gewerkt en hebben daardoor exposure gehad aan diverse organisatieculturen en werkwijzen. Dit stelt hen in staat om nieuwe perspectieven en frisse ideeën te brengen. Ze kunnen uw team inspireren en helpen om best practices uit andere organisaties toe te passen, waardoor innovatie wordt gestimuleerd binnen uw financiële afdeling. 

Ben jij overtuigd en wil jij een finance professional inhuren? Neem contact met ons op of bel direct met Nancy 085 250 03 42

.

Afsluitend

Interim finance professionals zijn van onschatbare waarde voor organisaties die behoefte hebben aan tijdelijke financiële ondersteuning of projectgerichte hulp. Deze deskundige professionals voeren diverse taken uit, zoals financiële planning en analyse, risicobeheer, financieel management, procesverbetering en interne controle. Ze beschikken over een breed kennisniveau, analytisch vermogen, probleemoplossend vermogen, flexibiliteit en sterke communicatieve vaardigheden. Het inhuren van interim finance professionals biedt verschillende voordelen, waaronder ervaren specialisten, flexibiliteit, kostenbesparing en nieuwe perspectieven. Door hun expertise kunnen ze waardevolle inzichten bieden en efficiënte oplossingen vinden voor financiële uitdagingen binnen een organisatie.  

Wil je graag meer informatie over wat Kodros voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op of bel direct met Nancy 085 250 03 42.

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?