Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Interim business controller vacatures

Interim business controller vacatures, zijn vacatures voor professionals die tijdelijk wordt ingehuurd door organisaties om financiële analyses en rapportages uit te voeren, budgetten te beheren en financieel advies te geven. Deze functie vereist een grondige kennis van financiën, zakelijke processen en boekhouding. 

Ben je opzoek naar een interim business controller of ben je een interim business controller opzoek naar een opdracht? Neem een kijkje op onze website, of neem direct contact met ons op.

Interim business controller vacatures: Taken en Verantwoordelijkheden

Een business controller is een professional die verantwoordelijk is voor het financiële beheer en de planning van organisatie. Deze rol combineert financiële expertise met kennis van de specifieke uitdagingen en behoeften binnen een organisatie. 

De belangrijkste taken van een business controller zijn: 

 • Analyseren van financiële gegevens en opstellen van rapportages voor het management 
 • Ondersteunen bij het opstellen en beheren van budgetten 
 • Monitoren van de financiële prestaties van de organisatie en adviseren over mogelijke verbeteringen 
 • Identificeren van risico’s en kansen op financieel gebied 
 • Opstellen en implementeren van interne controleprocedures om de nauwkeurigheid van financiële gegevens te waarborgen 
 • Samenwerken met andere afdelingen binnen de organisatie om financiële doelen te bereiken 

Passen deze taken en verantwoordelijkheden bij jou? Neem dan contact met ons op of bel met Nancy 085 250 03 42

 

Interim business controller vacatures: Eigenschappen

Om een succesvolle interim business controller te worden is het belangrijk om over de volgende eigenschappen te beschikken:

 • Uitstekende analytische vaardigheden 
 • Sterk in cijfermatig inzicht en financiële modellering 
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk 
 • Proactief en resultaatgericht 
 • Flexibel en in staat om snel te schakelen tussen verschillende taken 

Beschik jij over deze eigenschappen? Bekijk onze vacatures, of neem direct contact met ons op.

Interim business controller vacatures: Voordelen

Ben je op zoek naar een uitdagende functie als interim business controller? Dan zijn er verschillende voordelen verbonden aan het vervullen van zo’n rol. In dit artikel zullen we de belangrijkste voordelen bespreken. 

Flexibiliteit en variatie: 

Een van de grootste voordelen van werken als interim business controller is de flexibiliteit die het biedt. Als interim professional kun je op projectbasis werken en heb je vaak de mogelijkheid om zelf te bepalen welke projecten je aanneemt. Dit geeft je de vrijheid om te kiezen voor opdrachten die aansluiten bij jouw interesses en vaardigheden. 

Snel resultaat behalen: 

Als interim business controller ben je vaak ingehuurd om specifieke problemen op te lossen of verbeteringen door te voeren binnen een organisatie. Hierdoor kun je snel resultaat behalen en impact maken. Je kunt met een frisse blik naar processen kijken en inefficiënties identificeren, wat leidt tot kostenbesparingen en een betere bedrijfsvoering. Door de tijdelijke aard van je rol kun je focus leggen op het behalen van concrete doelen en resultaten. 

Netwerk en carrièrekansen: 

Als interim business controller bouw je een breed netwerk op doordat je met verschillende organisaties samenwerkt. Dit netwerk kan waardevol zijn voor je verdere carrière. 

Zelfontwikkeling: 

Werken als interim business controller biedt ook veel mogelijkheden voor zelfontwikkeling. Doordat je in verschillende omgevingen werkt en met diverse uitdagingen te maken krijgt, ontwikkel je een brede skillset en leer je snel schakelen. 

Wil jouw organisatie gebruik maken van een interim business controller? Neem contact met ons op of bel direct met Jeroen 085 250 03 42

.

Afsluitend

In deze tekst hebben we besproken wat een interim business controller is, welke taken en verantwoordelijkheden bij deze functie horen, en de voordelen die verbonden zijn aan het vervullen van zo’n rol. Als interim business controller heb je de mogelijkheid om op projectbasis te werken, waardoor flexibiliteit en variatie geboden worden. Daarnaast kun je snel resultaat behalen en impact maken door specifieke problemen op te lossen binnen een organisatie. Werken als interim professional geeft ook de kans om een breed netwerk op te bouwen en carrièrekansen te vergroten. Bovendien biedt het veel mogelijkheden voor zelfontwikkeling door ervaring op te doen in verschillende omgevingen en met diverse uitdagingen. Kortom, werken als interim business controller biedt zowel professionele groei als persoonlijke voldoening. 

Meer weten, of direct solliciteren? Neem contact met ons op of bel direct met Nancy 085 250 03 42.

 

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?