Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Financiële vacatures overheid

Financiële vacatures bij de overheid bieden uitstekende carrièremogelijkheden voor mensen met een passie voor cijfers en een interesse in het werken binnen de publieke sector. Deze vacatures zijn beschikbaar op verschillende niveaus, van entry-level posities tot managementfuncties. 

Als je op zoek bent naar financiële vacatures bij de overheid, zijn er verschillende overheidsinstanties waar je terecht kunt. Denk hierbij aan ministeries, gemeenten, provincies en andere publieke organisaties. Deze instanties hebben vaak specifieke afdelingen die verantwoordelijk zijn voor financiën, zoals de financiële administratie of budgetbeheer. 

Bij Kodros helpen we jou om in contact te komen met deze organisaties. Benieuwd wat wij voor jou kunnen beteken? Neem een kijkje op onze website, of neem direct contact met ons op.

Financiële vacatures overheid: Taken

De taken binnen financiële functies bij de overheid kunnen variëren, afhankelijk van het niveau en de specifieke rol. 

Enkele veelvoorkomende verantwoordelijkheden zijn: 

 • Het beheren van begrotingen: Financieel professionals in de overheidssector spelen een essentiële rol bij het opstellen en beheren van begrotingen. Ze zorgen voor een effectieve allocatie van middelen en bewaken de financiële gezondheid van overheidsinstanties. 
 • Het uitvoeren van financiële analyses: Om weloverwogen beslissingen te nemen, is het noodzakelijk om grondige financiële analyses uit te voeren. Dit kan onder meer het analyseren van budgetten, kosten- en batenanalyses en prognoses omvatten. 
 • Het opstellen van rapportages: Het verstrekken van nauwkeurige en tijdige financiële rapportages is een cruciale taak binnen financiële functies bij de overheid. Hiermee worden belanghebbenden geïnformeerd over de financiële prestaties en resultaten. 
 • Het adviseren over financiële beslissingen: Financieel specialisten binnen de overheid spelen vaak een adviserende rol bij het nemen van financiële beslissingen. Ze evalueren de haalbaarheid en risico’s van verschillende opties en bieden aanbevelingen om de financiële doelstellingen te behalen. 

Als je geïnteresseerd bent in financiële vacatures binnen de overheid, zijn er verschillende mogelijkheden om je carrière voort te zetten. Het is belangrijk om te beseffen dat specifieke functievereisten kunnen variëren afhankelijk van de organisatie en het niveau waarop je solliciteert.

Meer informatie over mogelijke vacatures? Neem dan contact met ons op of bel met Nancy 085 250 03 42

 

Financiële vacatures overheid: Eisen en Vaardigheden

Als je op zoek bent naar financiële vacatures bij de overheid, dan is het belangrijk om te weten aan welke eisen je moet voldoen. De overheid stelt doorgaans hoge eisen aan financiële professionals vanwege de verantwoordelijkheid die zij dragen in het beheer van publieke middelen.  

Eisen voor Financiële Vacatures bij de Overheid: 

 • Een afgeronde opleiding in finance, accounting of een gerelateerd vakgebied is vaak vereist. 
 • Analytische vaardigheden zijn essentieel om complexe financiële gegevens te interpreteren en analyseren. 
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving binnen de overheid is belangrijk. 
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden zijn noodzakelijk voor samenwerking met verschillende stakeholders. 

Vaardigheden voor Financiële Vacatures bij de Overheid: 

 • Sterke kennis van financiële softwarepakketten, zoals Key2Finance, Unit4 en Exact, vergroot efficiëntie en nauwkeurigheid in analyses en rapportages. 
 • Probleemoplossende vaardigheden helpen bij het snel vinden van passende oplossingen voor complexe vraagstukken. 
 • Goed kunnen werken in teamverband is van groot belang voor samenwerking binnen financiële projecten en begrotingen. 

Beschik jij over deze eigenschappen en vaardigheden? Bekijk onze vacatures, of neem direct contact met ons op.

Afsluitend

Kortom, financiële vacatures bij de overheid bieden interessante kansen voor mensen die hun financiële vaardigheden willen benutten binnen de publieke sector. Met verschillende niveaus van functies beschikbaar en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, kan werken bij de overheid een lonende keuze zijn voor liefhebbers van cijfers. 

Ben je geïnteresseerd, bekijk dan hier onze vacatures. Wil je graag meer informatie? Neem contact met ons op of bel direct met Nancy 085 250 03 42.

 

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?