Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Financieel beleidsmedewerker

Een financieel beleidsmedewerker is een professional die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen, implementeren en evalueren van financiële strategieën en beleid binnen een organisatie. Deze persoon speelt een essentiële rol bij het beheren en verbeteren van de financiële gezondheid van een gemeentelijke organisatie. 

Ben je opzoek naar een vacature financieel beleidsmedewerker? Klik hier voor mogelijke vacatures of bel Nancy 085-2500342

.

Financieel beleidsmedewerker: Taken en verantwoordelijkheden

Een financieel beleidsmedewerker heeft verschillende taken en verantwoordelijkheden. Enkele hiervan zijn: 

 • Het analyseren van financiële gegevens om trends, patronen en risico’s te identificeren; 
 • Het opstellen van financiële rapportages en prognoses; 
 • Het adviseren van het managementteam over financiële beslissingen; 
 • Het ontwikkelen en implementeren van beleid omtrent budgettering, kostenbeheersing en risicobeheer; 
 • Het monitoren van de naleving van wettelijke richtlijnen en voorschriften; 
 • Het samenwerken met andere afdelingen om de financiële doelstellingen te behalen. 

Spreken deze taken en verantwoordelijkheden jou aan? Neem dan contact met ons op of bel met Nancy 085 250 03 42

Financieel beleidsmedewerker: Vereiste vaardigheden

Om succesvol te zijn als financieel beleidsmedewerker, zijn er bepaalde vaardigheden en kwalificaties nodig. Enkele van deze vereisten zijn: 

 • Een sterke analytische mindset en het vermogen om complexe financiële gegevens te begrijpen; 
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden om financiële informatie duidelijk over te brengen aan verschillende belanghebbenden; 
 • Een grondige kennis van financiële wet- en regelgeving; 
 • Ervaring met financiële software en tools zoals Excel, SAP of Oracle; 
 • Het vermogen om zelfstandig te werken en beslissingen te nemen; 
 • Een opleiding in finance, accounting of een gerelateerd vakgebied. 

Al deze vaardigheden stellen de financieel beleidsmedewerker in staat om effectief bij te dragen aan het behalen van de financiële doelstellingen van een organisatie. 

Voldoe jij aan deze vaardigheden en ben je opzoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk dan hier onze vacatures en neem contact met ons op of bel direct met Nancy 085-2500342

Financieel beleidsmedewerker: Voordelen

Het werken als financieel beleidsmedewerker binnen een organisatie biedt verschillende voordelen:

Een breed takenpakket

Als financieel beleidsmedewerker ben je verantwoordelijk voor het analyseren van de financiële situatie van een organisatie. Je houdt je bezig met het opstellen en monitoren van budgetten, het uitvoeren van financiële analyses en het adviseren van het managementteam over de best mogelijke beslissingen op basis van deze analyses. 

Bovendien ben je betrokken bij het ontwikkelen en evalueren van financiële processen en procedures om ervoor te zorgen dat de organisatie voldoet aan regelgeving en efficiënt werkt. Je werkt samen met verschillende afdelingen binnen de organisatie, zoals HR, marketing, inkoop en operations, om ervoor te zorgen dat alle financiële aspecten goed worden beheerd.

Een geweldige carrièremogelijkheid

Werken als een financieel beleidsmedewerker biedt uitstekende carrièremogelijkheden. Deze functie stelt je in staat om waardevolle ervaring op te doen binnen gemeentelijke organisaties en je financiële kennis verder te ontwikkelen. Je kunt doorgroeien naar hogere posities binnen de financiële afdeling, zoals een financieel manager of controller. 

Bovendien is er vraag naar goed gekwalificeerde financieel beleidsmedewerkers in verschillende sectoren, waaronder de overheid,. Dit betekent dat er voldoende mogelijkheden zijn om werk te vinden en jezelf professioneel te ontwikkelen.

Een lonend beroep

Naast de vele carrièremogelijkheden biedt werken als een financieel beleidsmedewerker ook een lonend salaris. De exacte beloning varieert afhankelijk van factoren zoals ervaring, sector en locatie, maar over het algemeen kunnen financieel beleidsmedewerkers rekenen op een bovengemiddeld inkomen. 

Bovendien geeft deze functie je de voldoening om bij te dragen aan het succes van een organisatie door middel van effectief financieel management. Je helpt bij het maken van strategische beslissingen die direct invloed hebben op de prestaties en groei van een organisatie. 

Afsluitend

Een financieel beleidsmedewerker is een essentiële schakel binnen een organisatie, verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en evalueren van financiële strategieën en beleid. Deze professional analyseert financiële gegevens, stelt rapportages op, adviseert het managementteam en zorgt voor naleving van wettelijke richtlijnen. Succes in deze rol vereist een sterke analytische mindset, uitstekende communicatieve vaardigheden en kennis van financiële wet- en regelgeving. 

Het werken als financieel beleidsmedewerker biedt voordelen zoals een breed takenpakket waarbij je betrokken bent bij verschillende aspecten van de organisatie. Het is ook een geweldige carrièremogelijkheid met groeimogelijkheden naar hogere posities binnen de financiële afdeling. Daarnaast biedt het een lonend salaris en de voldoening om bij te dragen aan het succes van een organisatie door middel van effectief financieel management. 

Interesse in het werken als financieel beleidsmedewerker? Bekijk hier onze vacatures of neem contact op om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen!

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?