Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Financial Professional

Een financial professional speelt een essentiële rol binnen een organisatie. Deze specialisten hebben de expertise en kennis om financiële processen te beheren en strategieën te ontwikkelen die bijdragen aan het succes van een organisatie. 

Lijkt het werken als financial professional iets voor jou? Bekijk dan hier onze vacatures of neem direct contact met ons op.

Financial Professional: Taken en verantwoordelijkheden

Een financial professional is een belangrijke speler binnen een organisatie. Deze specialist speelt een cruciale rol bij het beheren van de financiële aspecten van een gemeentelijke organisatie. Hieronder vind je een overzicht van de taken en verantwoordelijkheden van een financial professional: 

 • Financiële planning en analyse: Het opstellen en analyseren van financiële plannen is een belangrijke taak. Dit omvat het beoordelen van de huidige financiële situatie, het identificeren van trends en het voorspellen van toekomstige resultaten. 
 • Budgettering: Het opstellen en beheren van budgetten is ook een belangrijke taak. Je stelt budgetten op voor verschillende afdelingen of projecten, bewaakt de uitgaven en rapporteert eventuele afwijkingen. 
 • Risicobeheer: Het identificeren, evalueren en beheersen van financiële risico’s behoort tot de verantwoordelijkheden. Dit omvat het implementeren van interne controlesystemen, het monitoren van marktontwikkelingen en het adviseren over risicobeheerstrategieën. 
 • Boekhouding: Het bijhouden en controleren van financiële administratie is een essentieel onderdeel van het werk. Dit omvat het verwerken van facturen, het opstellen van financiële rapporten en het zorgen voor naleving van relevante wet- en regelgeving. 
 • Financieel advies: Een financial professional biedt ook advies op financieel gebied aan managementteams en andere belanghebbenden binnen de organisatie. Dit kan betrekking hebben op investeringsbeslissingen, kostenbesparingen of strategische planning. 

Passen deze taken bij jou en wil je meer informatie over mogelijke vacatures? Neem dan contact met ons op of bel met Nancy 085 250 03 42

Financial Professional: Eigenschappen en vaardigheden

Door de belangrijke rol die Financial Professionals spelen, is het belangrijk dat ze over de juiste vaardigheden en eigenschappen beschikken. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste eigenschappen en vaardigheden die een financial professional moet bezitten: 

Eigenschappen: 

 • Analytisch denkvermogen: Je moet in staat zijn om complexe financiële informatie te analyseren en te interpreteren. Het vermogen om snel trends en patronen te herkennen is essentieel voor het nemen van weloverwogen beslissingen. 
 • Kritisch denken: Het vermogen om kritisch na te denken is van onschatbare waarde. Zij moeten in staat zijn om problemen op te lossen, risico’s te identificeren en alternatieve oplossingen te vinden. 
 • Nauwkeurigheid: Een nauwkeurige werkwijze is essentieel. Zelfs kleine foutjes kunnen grote gevolgen hebben, dus precisie is cruciaal bij het uitvoeren van berekeningen en het opstellen van rapportages. 
 • Vertrouwelijkheid: Een financial professional heeft toegang tot gevoelige financiële informatie en moet daarom discreet en vertrouwelijk kunnen handelen. Het borgen van de privacy en veiligheid van klantgegevens staat altijd voorop. 

Vaardigheden: 

 • Financiële analyse: Een goede kennis van financiële analysesoftware en -technieken is een must voor elke financial professional. Het vermogen om financiële gegevens te interpreteren en inzichtelijke rapportages op te stellen, is van vitaal belang. 
 • Risicobeheer: Het identificeren, analyseren en beheersen van risico’s is een belangrijke vaardigheid voor een financial professional. Zij moeten in staat zijn om risico’s te beoordelen en passende maatregelen te nemen om deze te minimaliseren. 
 • Communicatievaardigheden: Effectieve communicatie is cruciaal voor een financial professional. Zij moeten complexe financiële concepten kunnen uitleggen aan niet-financiële collega’s en klanten, zodat zij de juiste beslissingen kunnen nemen. 

Beschik jij over deze eigenschappen en vaardigheden? Bekijk onze vacatures, of neem direct contact met ons op.

Financial professional: Opleiding en Cursussen

Als je geïnteresseerd bent in een carrière als financial professional, dan is het belangrijk om te investeren in opleiding en cursussen die je de nodige kennis en vaardigheden zullen bieden. Een financial professional is verantwoordelijk voor het beheren van financiële activiteiten binnen een organisatie, zoals het opstellen van budgetten, het analyseren van financiële gegevens en het adviseren van het management over financiële beslissingen. 

Opleiding tot Financial Professional 

Om een succesvolle financial professional te worden, is het raadzaam om een opleiding te volgen op het gebied van finance of accounting. Er zijn verschillende opleidingsmogelijkheden beschikbaar, zoals bachelor- en masteropleidingen in Finance, Accounting of Bedrijfseconomie. Deze opleidingen bieden een brede basis aan financiële kennis en helpen je de benodigde vaardigheden te ontwikkelen. 

Tijdens je opleiding leer je onder andere over financieel management, boekhouding, belastingen, investeringen en risicobeheer. Daarnaast krijg je ook de kans om praktijkervaring op te doen door middel van stages of projecten bij bedrijven in de financiële sector. 

Cursussen voor Financial Professionals 

Naast een formele opleiding kan het ook nuttig zijn om aanvullende cursussen te volgen om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Er zijn verschillende cursussen beschikbaar die specifiek gericht zijn op financial professionals. 

Enkele voorbeelden van relevante cursussen zijn: 

 • Financiële Analyse: Deze cursus richt zich op het analyseren van financiële gegevens en het interpreteren van financiële rapporten. 
 • Risicobeheer: Deze cursus behandelt verschillende aspecten van risicobeheer en leert je hoe je risico’s kunt identificeren en verminderen. 
 • Investeringen en Portfoliomanagement: Deze cursus richt zich op het nemen van investeringsbeslissingen en het beheren van beleggingsportefeuilles. 

Het volgen van deze cursussen kan je helpen om je professionele vaardigheden aan te scherpen en meer waarde toe te voegen aan je werk als financial professional. 

Ben je geïnteresseerd, bekijk dan hier onze vacatures. Wil je graag meer informatie? Neem contact met ons op of bel direct met Nancy 085 250 03 42.

Afsluitend

Een financial professional speelt een cruciale rol binnen een organisatie, waarbij zij verantwoordelijk zijn voor het beheren van financiële processen en het ontwikkelen van strategieën die bijdragen aan het succes van een organisatie. De taken en verantwoordelijkheden van een financial professional omvatten onder andere financiële planning en analyse, budgettering, risicobeheer, boekhouding en het verstrekken van financieel advies. Om succesvol te zijn als financial professional, is het essentieel om te beschikken over eigenschappen zoals analytisch denkvermogen, kritisch denken, nauwkeurigheid en vertrouwelijkheid. Daarnaast zijn vaardigheden op het gebied van financiële analyse, risicobeheer en communicatie ook belangrijk. Een opleiding in finance of accounting kan helpen om de benodigde kennis en vaardigheden te verwerven, terwijl aanvullende cursussen gericht op financiële analyse, risicobeheer en investeringen kunnen helpen om professionele vaardigheden verder te ontwikkelen. Het investeren in opleiding en cursussen kan waardevol zijn om als financial professional succesvol te zijn. 

Ben je geïnteresseerd, bekijk dan hier onze vacatures. Wil je graag meer informatie? Neem contact met ons op of bel direct met Nancy 085 250 03 42

.

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?