Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Finance werving en selectie

Finance werving en selectie is een essentieel onderdeel van het aantrekken van gekwalificeerde professionals binnen de financiële sector. Het is een proces waarbij organisaties op zoek gaan naar geschikte kandidaten om financiële functies te vervullen. Deze functies variëren van financieel adviseurs, tot controllers en financieel managers. Ben je opzoek naar een bureau die jouw organisatie ondersteund bij finance werving en selectie? Neem dan direct contact met ons op of bel Nancy 085-2500342

.

Finance Werving en Selectie: Doel

Het doel van finance werving en selectie is om ervoor te zorgen dat de juiste kandidaten worden gevonden en aangenomen voor financiële functies binnen een organisatie. Hier zijn enkele belangrijke punten die helpen bij het begrijpen van het doel van finance werving en selectie:  

  • Kwalificaties matchen: Het belangrijkste doel van finance werving en selectie is om kandidaten te vinden die over de vereiste kwalificaties beschikken voor een specifieke financiële functie. Dit omvat het evalueren van de opleiding, werkervaring, vaardigheden en competenties van potentiële kandidaten. 
  • Cultuur fit: Naast de juiste kwalificaties is het ook belangrijk om te zorgen voor een goede cultuur fit tussen de kandidaat en de organisatie. Finance werving en selectie richt zich op het identificeren van kandidaten die passen bij de normen, waarden en werkomgeving binnen een financiële organisatie. 
  • Talentpool opbouwen: Een ander doel van finance werving en selectie is het opbouwen van een pool van talentvolle kandidaten voor toekomstige vacatures. Door contact te onderhouden met potentiële kandidaten die niet direct worden aangenomen, kan een organisatie snel reageren bij het ontstaan van nieuwe vacatures. 

Wil je meer informatie over wat Kodros voor jouw organisatie kan betekenen op het gebied van werving en selecite? Neem dan contact met ons op of bel met Nancy 085 250 03 42

Finance Werving en Selectie: Succesformule

Het vinden van de juiste kandidaten met de juiste vaardigheden en ervaring kan een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak kun je succes behalen. Hier zijn enkele belangrijke punten die wij in gedachten te houden bij het werven en selecteren van finance professionals: 

  1. Definieer duidelijke functieprofielen: We beginnen met het vaststellen van heldere functieprofielen voor de financiële posities die je wilt invullen. We beschrijven de vereiste vaardigheden, ervaring, opleiding en persoonlijke eigenschappen die nodig zijn om succesvol te zijn in elke rol. 
  2. Screen kandidaten grondig: We voeren zorgvuldige screenings uit om de vaardigheden en ervaring van kandidaten te beoordelen. We houden ook rekening met hun persoonlijke eigenschappen en culturele fit binnen je organisatie. Dit doen we door door middel van interviews, assessments en referentiechecks. 
  3. Investeer in een goede onboarding: Zodra we de juiste kandidaat hebt gevonden, is het belangrijk om te investeren in een goed onboardingproces. We zorgen ervoor dat nieuwe medewerkers goed worden ingewerkt en zich snel kunnen aanpassen aan hun nieuwe rol en werkomgeving. 

Het werven en selecteren van finance professionals vereist een gestructureerde aanpak en aandacht voor detail. Doordat we deze punten in gedachten houden, vergroten we de kans op succes bij het vinden van de juiste kandidaten voor jouw financiële team. 

Benieuwd hoe we het werving en selectie proces voor jouw organisatie vorm kunnen geven? Neem contact met ons op of bel direct met Nancy 085-2500342.

Afsluitend

Finance werving en selectie is een cruciaal proces voor organisaties. Het zorgt ervoor dat zij de juiste mensen aantrekken om hun financiële functies succesvol uit te voeren. Kodros kan dit proces goed uitvoeren en ondersteunen voor de gemeenten. Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat wij een traject kunnen aanbieden dat goed aansluit bij jouw organisatie. 

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?