Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Finance Vacature

Bent je op zoek naar een uitdagende finance vacature? In dit artikel geven we je algemene informatie over deze functie, de taken en verantwoordelijkheden die ermee gepaard gaan, evenals de belangrijkste eigenschappen en vaardigheden die vereist zijn in dit vakgebied.  

Een finance vacature biedt een breed scala aan mogelijkheden binnen het financiële werkveld. Deze functies kunnen variëren van financieel adviseur tot controller of financieel manager. Afhankelijk van de organisatie waarin je werkzaam bent, kunnen de specifieke taken en verantwoordelijkheden verschillen. 

Ben je opzoek naar vacatures, klik dan hier?

Finance Vacature: Taken en Verantwoordelijkheden

Als finance professional heeft u verschillende taken en verantwoordelijkheden. Enkele veelvoorkomende taken kunnen zijn: 

  • Het opstellen van financiële rapportages en analyses 
  • Monitoren van financiële prestaties en budgetten; 
  • Voorbereiden van belastingaangiftes en het bijhouden van fiscale wet- en regelgeving 
  • Adviseren van het management op basis van financiële gegevens; 
  • Onderhouden van contacten met externe partijen, zoals banken en accountants. 

Daarnaast is een finance professional vaak verantwoordelijk voor het waarborgen van de financiële gezondheid en integriteit van de organisatie. Het naleven van relevante wet- en regelgeving, het identificeren en minimaliseren van risico’s, evenals het optimaliseren van financiële processen behoren tot de belangrijkste verantwoordelijkheden in deze rol. 

Passen deze taken bij jou? Neem dan contact met ons op.

Finance Vacature: Eigenschappen en Vaardigheden

Om succesvol te zijn in een finance vacature, zijn bepaalde eigenschappen en vaardigheden essentieel. Enkele belangrijke eigenschappen zijn: 

  • Analytisch denkvermogen; 
  • Nauwkeurigheid en oog voor detail; 
  • Probleemoplossend vermogen; 
  • Kritisch denken; 
  • Goede communicatieve vaardigheden. 

Bovendien is een sterke kennis van financiële software en systemen zoals Excel, SAP of ERP-systemen vaak vereist. Ook wordt er vaak gevraagd naar ervaring met rapportagetools en kennis van relevante wet- en regelgeving binnen de financiële sector. 

Beschik jij over deze eigenschappen en vaardigheden? Ben jij klaar voor de overstap? Neem contact met ons op.

Afsluitend

Een finance vacature biedt een breed scala aan mogelijkheden binnen het financiële werkveld, variërend van financieel adviseur tot controller of financieel manager. De taken en verantwoordelijkheden kunnen verschillen afhankelijk van de organisatie. Belangrijke taken zijn onder andere het opstellen van financiële rapportages en analyses, monitoren van financiële prestaties en budgetten, voorbereiden van belastingaangiftes en adviseren van het management op basis van financiële gegevens. Het waarborgen van de financiële gezondheid en integriteit van de organisatie is ook een belangrijke verantwoordelijkheid. Om succesvol te zijn in een finance vacature zijn eigenschappen zoals analytisch denkvermogen, nauwkeurigheid, probleemoplossend vermogen, kritisch denken en goede communicatieve vaardigheden essentieel. Daarnaast wordt er vaak gevraagd naar ervaring met financiële software en systemen, rapportagetools en kennis van relevante wet- en regelgeving binnen de financiële sector. 

Solliciteer snel op een van onze vacatures!

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?