Kodros verbindt financials aan gemeenten.

finance professional

Een finance professional is een onmisbare schakel binnen de financiële sector. Met hun kennis en expertise op het gebied van financiën, spelen zij een cruciale rol bij het beheer van gemeentelijke organisaties. 

Opzoek naar een vacature als finance professional? Neem een kijkje op onze website of neem direct contact met ons op.

Finance Professional: Taken en verantwoordelijkheden

Taken van een Finance Professional:

Er zijn diverse taken die gericht zijn op het beheren en analyseren van financiële gegevens. Enkele voorbeelden hiervan zijn: 

 • Het opstellen en controleren van financiële rapportages, zoals balansen en cashflowoverzichten. 
 • Verantwoordelijkheid nemen voor budgettering en forecasting activiteiten om de financiële prestaties te optimaliseren. 
 • Monitoren van uitgaven, kostenbeheersing en het identificeren van potentiële besparingsmogelijkheden. 
 • Ondersteuning bieden bij audits en compliance-activiteiten om te voldoen aan wettelijke vereisten. 
 • Samenwerken met andere afdelingen binnen de organisatie om financiële gegevens te verstrekken en zakelijke beslissingen te ondersteunen. 

Verantwoordelijkheden van een Finance Professional: 

Ook zijn er verschillende verantwoordelijkheden. Enkele belangrijke verantwoordelijkheden zijn: 

 • Zorgen voor nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van financiële gegevens door middel van grondige analyses en controles. 
 • Voldoen aan wettelijke voorschriften en richtlijnen bij het opstellen van financiële rapportages. 
 • Identificeren van risico’s en kansen op het gebied van financiën, en proactieve maatregelen nemen om de organisatieresultaten te verbeteren. 
 • Het bijdragen aan strategische besluitvorming door middel van financiële analyses en prognoses. 
 • Communiceren van financiële resultaten en aanbevelingen aan het management en andere belanghebbenden binnen de organisatie. 

Passen deze taken bij jou en wil je meer informatie over mogelijke vacatures? Neem dan contact met ons op of bel met Nancy 085 250 03 42

 

Finance Professional: Eigenschappen en vaardigheden

Als u op zoek bent naar een finance professional die deze taken en verantwoordelijkheden kan vervullen, is het essentieel om iemand met de juiste vaardigheden, kennis en ervaring in dienst te nemen. Een competente finance professional kan een positieve invloed hebben op uw organisatie en helpen bij het behalen van succes. 

Vaardigheden: 

Als Finance Professional is het belangrijk om over de volgende vaardigheden te beschikken: 

 • Analytisch vermogen: Als finance professional moet je in staat zijn om complexe financiële gegevens te analyseren en interpreteren. Je moet inzicht hebben in de cijfers en trends kunnen identificeren. 
 • Kritisch denken: Het vermogen om kritisch te denken is van onschatbare waarde. Je moet in staat zijn om problemen op te lossen en beslissingen te nemen op basis van gedegen financiële analyses. 
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden: Als finance professional moet je duidelijk kunnen communiceren met verschillende belanghebbenden, zowel mondeling als schriftelijk. Je moet ingewikkelde financiële concepten begrijpelijk kunnen uitleggen aan niet-financiële collega’s. 

Eigenschappen: 

Naast vaardigheden zijn er ook bepaalde eigenschappen die een finance professional succesvol maken: 

 • Integriteit: Vertrouwen is essentieel in de financiële wereld. Een finance professional moet integer en ethisch handelen, en altijd de belangen van de gemeente voorop stellen. 
 • Oog voor detail: Als finance professional werk je met cijfers en gegevens die nauwkeurigheid vereisen. Het hebben van oog voor detail is daarom van groot belang om fouten te voorkomen. 
 • Tijdsbeheer: Het vermogen om deadlines te halen is cruciaal in de financiële sector. Een goede finance professional kan prioriteiten stellen en efficiënt werken om tijdig resultaten te behalen. 

Wil jij gebruik maken van onze finance consulting diensten? Neem direct contact met ons op of bel Nancy 085 250 03 42

.

Finance professional: Opleiding

Om als Finance Professional is het van belang om een goede opleiding te volgen. Belangrijk is dat de volgende onderwerpen voorbijkomen in een opleiding tot Finance professional:  

 • Het analyseren en interpreteren van financiële rapporten 
 • Investeringsmogelijkheden identificeren en evalueren 
 • Risicobeheer strategieën implementeren 
 • Budgettering en forecasting technieken toepassen 
 • Effectieve communicatie met stakeholders in financiën 

Er zijn verschillende opleidingen die voldoen aan deze eisen: 

Bacheloropleiding Bedrijfseconomie 

Een van de meest populaire keuzes onder aspirant-finance professionals is een bacheloropleiding bedrijfseconomie. Deze opleiding biedt een brede basis in economische theorieën, financiële analyse en boekhouding. Tijdens je studie leer je hoe je financiële rapportages kunt analyseren, budgetten kunt opstellen en investeringsbeslissingen kunt nemen. Met een diploma in bedrijfseconomie ben je goed voorbereid op een carrière in verschillende financiële functies binnen organisaties. Voor meer informatie over deze opleiding klik hier.

Master of Science in Finance 

Voor degenen die zich willen specialiseren in finance, kan een Master of Science (MSc) in Finance de juiste keuze zijn. Deze opleiding richt zich specifiek op de financiële aspecten van bedrijfsvoering en biedt diepgaande kennis van onderwerpen zoals risicobeheer, investeringen en portfoliomanagement. Met een MSc in Finance kun je je onderscheiden als expert op het gebied van financiën en ben je goed voorbereid op leidinggevende functies binnen organisaties. 

Professional Certificeringen 

Naast formele opleidingen zijn er ook verschillende professionele certificeringen beschikbaar die waardevol kunnen zijn voor finance professionals. Enkele bekende certificeringen zijn Chartered Financial Analyst (CFA), Certified Management Accountant (CMA) en Certified Financial Planner (CFP). Deze certificeringen tonen aan dat je over specifieke kennis en vaardigheden beschikt die relevant zijn voor het werken in de financiële sector. Het behalen van deze certificeringen kan je carrièrekansen vergroten en je geloofwaardigheid als finance professional versterken. 

Wil je graag meer informatie over opleidingsmogelijkheden? Neem contact met ons op of bel direct met Nancy 085 250 03 42.

Afsluitend

Een finance professional is een essentiële schakel binnen de financiële sector. Ze hebben diverse taken en verantwoordelijkheden, zoals het opstellen van financiële rapportages, budgettering en forecasting activiteiten, kostenbeheersing en samenwerking met andere afdelingen. Om succesvol te zijn in deze rol, moeten finance professionals beschikken over vaardigheden zoals analytisch vermogen, kritisch denken en uitstekende communicatieve vaardigheden. Daarnaast zijn eigenschappen zoals integriteit, oog voor detail en goed tijdsbeheer belangrijk. Een goede opleiding is ook van groot belang, met opties zoals een bacheloropleiding bedrijfseconomie of een Master of Science in Finance, evenals professionele certificeringen zoals CFA, CMA en CFP. Het inhuren van competente finance professionals kan bijdragen aan het financiële succes van een organisatie.  

Ben je geïnteresseerd om aan de slag te gaan als finance professional? Bekijk dan hier onze vacatures. Wil je graag meer informatie? Neem contact met ons op of bel direct met Nancy 085 250 03 42.

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?