Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Cursus Treasury in de publieke sector: Optimaliseer uw financieel beheer

Bent u werkzaam in de publieke sector en wilt u uw kennis over treasury en financieel beheer verdiepen? Dan is de cursus Treasury in de publieke sector de perfecte keuze voor u. In deze tweedaagse cursus leert u alles over de taken, activiteiten en het beleid omtrent treasury in overheidsorganisaties.

Masterclass Strategisch Financieel Adviseur in de Publieke Sector

Op deze pagina

Wat Leert u Tijdens de Cursus Treasury in de Publieke Sector?

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Inleiding treasury en cashmanagement
  • Financiering en rentevisie
  • Wettelijk kader en renterisicobeheer
  • Begroten en verantwoorden van treasuryactiviteiten
  • Garantieverlening en EMU-saldo
  • Europese regelgeving, zoals Basel III en Solvency II

De cursus biedt een compleet overzicht van alle aspecten die komen kijken bij treasury in de publieke sector. Van het optimaliseren van het cashmanagement tot het omgaan met relevante wet- en regelgeving zoals de Wet Fido en de Regeling schatkistbankieren. U krijgt praktische handvatten aangereikt die u direct kunt toepassen in uw dagelijkse werkzaamheden.

Waarom Kiezen voor de Cursus Treasury in de Publieke Sector?

Door het volgen van deze cursus krijgt u een diepgaand inzicht in de taken, activiteiten en het beleid omtrent treasury binnen overheidsorganisaties. U leert hoe u het cashmanagement kunt optimaliseren, wat de risico’s zijn van derivaten en hoe u de treasuryactiviteiten begroot en verantwoordt. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan relevante wet- en regelgeving, zoals de Wet Fido en de Regeling schatkistbankieren. De cursus heeft mij geholpen om mijn kennis over treasury en financieel beheer binnen de overheid te verdiepen. Ik kan deze cursus aan iedere financieel professional in de publieke sector aanbevelen.” – Deelnemer vorige editie

De docenten zijn ervaren experts uit de praktijk. Zij weten als geen ander welke uitdagingen en vraagstukken er spelen binnen overheidsorganisaties als het gaat om treasury. Tijdens de cursus delen zij hun kennis en ervaring op een toegankelijke manier, zodat u deze direct kunt vertalen naar uw eigen werksituatie.

Waarom kiezen voor de cursus Treasury in de publieke sector?

Door het volgen van de cursus krijgt u een diepgaand inzicht in de taken, activiteiten en het beleid omtrent treasury binnen overheidsorganisaties. U leert hoe u het cashmanagement kunt optimaliseren, wat de risico’s zijn van derivaten en hoe u de treasuryactiviteiten begroot en verantwoordt. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan relevante wet- en regelgeving, zoals de Wet Fido en de Regeling schatkistbankieren. De cursus heeft mij geholpen om mijn kennis over treasury en financieel beheer binnen de overheid te verdiepen. Ik kan deze cursus aan iedere financieel professional in de publieke sector aanbevelen.” – Deelnemer vorige editie

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus is bedoeld voor financieel professionals die werkzaam zijn binnen overheidsorganisaties, zoals gemeenten, provincies en waterschappen. Of u nu een ervaren treasurymedewerker bent of juist aan het begin van uw carrière staat, deze cursus biedt voor ieder wat wils.
Schrijf u nu in voor de cursus Treasury in de publieke sector
Wilt u uw kennis over treasury en financieel beheer in de publieke sector naar een hoger niveau tillen? Schrijf u dan nu in voor de cursus Treasury in de publieke sector. Met deze tweedaagse cursus bent u in korte tijd op de hoogte van alle ins en outs op het gebied van treasury binnen overheidsorganisaties.

Andere cursussen

Heb je interesse in andere cursussen? Bekijk ook:

Verbeter je kennis met de Cursus Treasury in de publieke sector.

Meld je nu aan!

Cursisten van deze gemeenten gingen jou al voor

Kodros heeft kennis van de financiële functies én de gemeentelijke markt. Als expertisebureau richten wij ons dus alleen op de financiële functie van de gemeente en hierbij aansluitende opleidingen. 

Ben naar al onze finance opleidingen?

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?