Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Overheid controller training

Als je werkzaam bent als controller binnen de overheid, dan weet je hoe belangrijk het is om actuele kennis en vaardigheden te hebben. Met de juiste training kun je jezelf verder ontwikkelen en een waardevolle aanwinst worden voor jouw organisatie. Daarom is een overheid controller training een essentiële stap in jouw carrière. 

Ben je opzoek naar advies over trainingen of vacatures om aan de slag te gaan als controller?  Neem contact op met Jan-Joost 06-40063750.

Wat leer je tijdens een overheid controller training?

Tijdens een overheid controller training leer je verschillende dingen: 

  • Begrijpen van overheidsfinanciën: Tijdens de training leer je alles over de unieke aspecten van het financiële beheer binnen de overheid. Je krijgt inzicht in de wet- en regelgeving die van toepassing is op overheidsfinanciën, evenals de verschillende budgetterings- en rapportagemethoden die worden gebruikt. 
  • Analyseren van overheidsbudgetten: Een belangrijk onderdeel van het werk als overheid controller is het analyseren van budgetten. Tijdens de training leer je hoe je deze budgetten kunt evalueren, controleren en bijsturen om ervoor te zorgen dat ze in lijn zijn met organisatiedoelen en wettelijke vereisten. 
  • Risicobeheer: Inzicht hebben in risico’s is essentieel voor een overheid controller. Tijdens de training leer je hoe je risico’s kunt identificeren, evalueren en beheersen binnen de context van de publieke sector. Je leert ook hoe je effectieve interne controlemaatregelen kunt implementeren om fraude en misbruik te voorkomen. 
  • Strategisch financieel management: Als overheid controller speel je een belangrijke rol in het strategische financiële management van een overheidsorganisatie. De training helpt je bij het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van financiële planning, investeringsbeoordeling en kostenbeheersing, zodat je kunt bijdragen aan het realiseren van de organisatiedoelen. 
  • Communicatie en samenwerking: Naast technische kennis is effectieve communicatie en samenwerking cruciaal voor een overheid controller. Tijdens de training leer je hoe je financiële informatie duidelijk kunt presenteren aan niet-financiële belanghebbenden en hoe je effectief kunt samenwerken met andere afdelingen binnen de organisatie. 

Heb jij de opleiding gedaan of wil je de opleiding naast je werk gaan doen? Neem contact op met Jan-Joost 06-40063750.

Wat is het doel van een overheid controller training?

Het doel van de overheid controller training is om jouw expertise te vergroten, zodat je effectiever kunt bijdragen aan het financiële management van jouw organisatie. Door middel van praktijkgerichte casestudies en interactieve workshops krijg je inzicht in realistische situaties waarin jij als controller beslissingen moet nemen. Dit stelt je in staat om jouw kennis direct toe te passen en de geleerde vaardigheden te versterken. 

De overheid controller training wordt verzorgd door ervaren professionals die zelf werkzaam zijn (geweest) binnen de overheidssector. Zij begrijpen als geen ander de specifieke uitdagingen waar jij mee te maken hebt en kunnen jou daarom optimaal begeleiden. Daarnaast biedt de training ook ruimte voor het uitwisselen van kennis en ervaringen met andere controllers, waardoor je kunt leren van elkaars expertise. 

Afsluitend

Een overheid controller training is een essentiële stap in de carrière van een controller binnen de overheid. Tijdens deze training worden belangrijke aspecten behandeld, zoals overheidsfinanciën, budgetanalyse, risicobeheer, strategisch financieel management en communicatie en samenwerking. Het doel van de training is om de expertise van controllers te vergroten, zodat zij effectiever kunnen bijdragen aan het financiële management van hun organisatie. De training wordt verzorgd door ervaren professionals uit de overheidssector en biedt ook ruimte voor het uitwisselen van kennis en ervaringen met andere controllers. 

Naast een overheid controller training is ook de BBV essentieel. Wil je je verder verdiepen in de BBV. Neem deel aan onze cursus! Deze opleiding start in februari en word op locatie en klassikaal aangeboden. Deelnemers krijgen een vaste docent. Meerdere opleidingen komend jaar volgen? Geen probleem, daar kunnen we rekening mee houden. Heb je vragen over de exacte inhoud van het programma per dagdeel, neem contact op met Jan-Joost 06-40063750.

Kodros biedt ook andere cursussen aan. Bekijk deze op de volgende pagina’s:

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?