Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Opleiding Public Controller

Wil je je carrière naar een hoger niveau tillen en jezelf ontwikkelen als expert op het gebied van financieel management binnen de publieke sector? Dan is de opleiding Public Controller iets voor jou! 

Als public controller speel je een cruciale rol bij het beheer en de controle van financiële processen binnen overheidsorganisaties. Je bent verantwoordelijk voor het waarborgen van transparantie, efficiëntie en integriteit in de besteding van publieke middelen. 

Naast een Opleiding Public Controller kan je ook een BBV cursus volgen. Wil je graag een BBV cursus volgen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Jan-Joost 06-40063750

Opleiding Public Controller: Inhoud

Tijdens de opleiding Public Controller leer je alle essentiële vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn in dit veeleisende vakgebied. Je krijgt diepgaande kennis over financiële planning, budgettering, risicobeheer en rapportage binnen de publieke sector. 

Daarnaast ontwikkel je sterke analytische vaardigheden waarmee je complexe financiële gegevens kunt interpreteren en vertalen naar bruikbare informatie voor besluitvorming. Ook leer je hoe je effectief kunt communiceren met verschillende belanghebbenden binnen een overheidsorganisatie. 

Benieuwd wat Kodros in jouw zoektocht naar een Publiek Controller Traing kan betekenen? Neem contact met ons op of bel direct met Jan-Joost 06-40063750 als je ook opzoek bent naar een BBV cursus. 

Opleiding Public Controller: Carrièremogelijkheden

Met een diploma van de opleiding Public Controller staan er diverse carrièrepaden voor je open. Je kunt aan de slag als financieel manager, beleidsadviseur of controller bij overheidsinstanties, gemeenten of andere publieke organisaties. 

Bovendien biedt deze opleiding ook mogelijkheden tot doorgroei naar hogere managementposities binnen de publieke sector. Met jouw expertise en vaardigheden ben je een waardevolle asset voor elke organisatie die transparantie en verantwoording hoog in het vaandel heeft staan. 

Opleiding Public Controller: Aanbieders

Als je geïnteresseerd bent in het worden van een public controller, is het volgen van een opleiding essentieel om de benodigde vaardigheden en kennis op te doen. Het kiezen van de juiste opleidingsaanbieder is daarbij van groot belang. Hieronder volgende enkele punten waar je goed op moet letten als je een keuze maakt in welke cursus je wilt volgen: 

 • Accreditatie en Erkenning:

  Het is belangrijk om te controleren of de opleidingsaanbieder erkend en geaccrediteerd is door relevante instanties. Een erkende opleider voldoet aan bepaalde kwaliteitsnormen en garandeert daarmee een hoogwaardige opleiding. Controleer of de aanbieder bijvoorbeeld is aangesloten bij brancheverenigingen, zoals het Nederlands Instituut van Register Controllers (NIRC) of het Register Belastingadviseurs (RB). 

 • Cursusinhoud en –duur:

  Bekijk de inhoud van de opleiding en zorg ervoor dat deze aansluit bij jouw leerdoelen en ambities. Een goede opleiding public controller behandelt onderwerpen als overheidsfinanciën, risicomanagement, budgettering en financiële rapportage. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de duur van de opleiding. Wil je een intensieve opleiding volgen of juist een parttime variant? Kies een cursus die past bij jouw persoonlijke situatie. Benieuwd hoe onze cursus eruit ziet? Neem contact op met Jan-Joost 06-40063750

   voor meer informatie.

 • Docenten en Expertise:

  De kwaliteit van docenten speelt een belangrijke rol in het leerproces. Ga na of de docenten ervaren professionals zijn met relevante werkervaring in het vakgebied van public controlling. Kijk ook naar eventuele gastdocenten die uitgenodigd worden om specifieke expertise te delen. Kodros werkt alleen met echte experts. Benieuwd wie het zijn, neem contact op met Jan-Joost 06-40063750

 • Referenties en Ervaringen:

  Lees reviews en bekijk referenties van voormalige studenten om een beter beeld te krijgen van de kwaliteit van de opleiding. Zijn studenten tevreden over de inhoud, begeleiding en faciliteiten? Neem contact op met alumni om hun ervaringen te horen en om meer inzicht te krijgen in de carrièremogelijkheden na het volgen van de opleiding. 

 • Kosten en Financiële Ondersteuning:

  Naast de inhoudelijke aspecten is het ook belangrijk om naar de kosten van de opleiding te kijken. Vergelijk verschillende aanbieders op prijs en kwaliteit. Daarnaast bieden sommige opleiders financiële ondersteuning, zoals subsidiemogelijkheden of betalingsregelingen. Informeer hiernaar bij de opleidingsinstelling om eventuele financiële drempels te overbruggen. 

Afsluitend

De opleiding Public Controller biedt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen als expert op het gebied van financieel management binnen de publieke sector. Tijdens deze opleiding leer je essentiële vaardigheden zoals financiële planning, budgettering en rapportage, evenals sterke analytische en communicatieve vaardigheden. Met een diploma van deze opleiding zijn er diverse carrièremogelijkheden beschikbaar, waaronder functies als financieel manager, beleidsadviseur of controller bij overheidsinstanties of gemeenten. Het is belangrijk om zorgvuldig een opleidingsaanbieder te kiezen die erkend en geaccrediteerd is, met een passende cursusinhoud en -duur, ervaren docenten en positieve referenties. Daarnaast is het ook belangrijk om de kosten en eventuele financiële ondersteuningsopties te overwegen. Kortom, de opleiding Public Controller biedt de mogelijkheid om een waardevolle asset te worden voor organisaties die transparantie en verantwoording hoog in het vaandel hebben staan in de publieke sector. 

Naast een publieke controller training is het ook goed om over goede BBV vaardigheden te beschikken. Kodros biedt ook een BBV cursus aan. Deze opleiding start in februari en word op locatie en klassikaal aangeboden. Deelnemers krijgen een vaste docent. Meerdere opleidingen komend jaar volgen? Geen probleem, daar kunnen we rekening mee houden. Heb je vragen over de exacte inhoud van het programma per dagdeel, neem contact op met Jan-Joost 06-40063750.

Daarnaast zijn er ook andere cursussen die je kan volgen bij Kodros  Bekijk deze op de volgende pagina’s:

 

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?