Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Opleiding gemeentefinanciën

Ben je geïnteresseerd in het beheer van financiën bij de gemeente? Wilt je jouw kennis en vaardigheden op het gebied van gemeentefinanciën vergroten? Dan is een opleiding gemeentefinanciën precies wat je nodig hebt! 

De opleiding gemeentefinanciën is speciaal ontwikkeld voor professionals die werkzaam zijn bij een gemeente of voor diegenen die graag aan de slag willen gaan binnen dit vakgebied. Tijdens deze opleiding leer je alles over het financiële beleid, budgettering, belastingen, subsidies en nog veel meer. 

Wil je graag een opleiding gemeentefinanciën volgen en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Jan-Joost 06-40063750.

Opleiding Gemeentefinanciën: Belang

De financiële huishouding van een gemeente is complex en vereist specialistische kennis. Een goede beheersing van gemeentelijke financiën is essentieel om de taken en verantwoordelijkheden binnen een gemeente succesvol uit te voeren. 

Een opleiding gemeentefinanciën biedt u de mogelijkheid om uw kennis te verdiepen en uw vaardigheden verder te ontwikkelen. U krijgt inzicht in de wet- en regelgeving rondom lokale belastingen, begrotingen en jaarrekeningen. Daarnaast leert u hoe u financiële rapportages kunt opstellen en analyseren. 

Ben jij opzoek naar een opleiding in gemeentefinanciën? Wil je graag een BBV cursus volgen en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Jan-Joost 06-40063750.

Opleiding Gemeentefinanciën: Inhoud

Tijdens de opleiding gemeentefinanciën krijg je een grondige kennis van financiële processen binnen de lokale overheid. Deze opleiding biedt waardevolle inzichten en vaardigheden om effectief te werken in een gemeentelijke financiële omgeving. De inhoud van de training kan gericht zijn op verschillende aspecten zoals: 

 • Financieel beleid en planning  
 • Budgettering en control  
 • Belastingen en heffingen  
 • Subsidies en fondsenwerving  
 • Risicomanagement  
 • Financiële rapportages en analyses 

Benieuwd wat Kodros in jouw zoektocht naar een opleiding gemeentefinanciën, kan betekenen? Wil je graag een BBV cursus volgen en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Jan-Joost 06-40063750.

Opleiding Gemeentefinanciën: Leerdoelen

De opleiding heeft verschillende doelen die aan het einde van de opleiding moeten worden behaald: 

 • Inzicht in het financiële beleid van een gemeente: Tijdens de opleiding leer je alles over de begrotingscyclus, het opstellen van jaarrekeningen en het beheer van gemeentelijke financiën. Je krijgt een diepgaand begrip van de wet- en regelgeving met betrekking tot overheidsfinanciën. 
 • Vaardigheden voor budgetbeheer: Je leert hoe je een gedegen begroting opstelt en hoe je deze kunt monitoren en bijsturen. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden om verantwoordelijkheid te nemen voor het beheren van financiële middelen binnen een gemeente. 
 • Kennis van belastingen en heffingen: Tijdens de opleiding word je bekend gemaakt met de verschillende belastingen en heffingen die van toepassing zijn binnen een gemeente. Je leert hoe je deze kunt berekenen, innen en controleren. 
 • Financiële rapportage en analyse: Je krijgt inzicht in het opstellen van financiële rapportages en het analyseren van financiële gegevens. Hierdoor kun je de financiële prestaties van een gemeente evalueren en aanbevelingen doen voor verbetering. 
 • Samenwerking binnen de gemeentelijke context: Je ontwikkelt vaardigheden om effectief samen te werken met collega’s binnen de gemeentelijke organisatie, zoals beleidsmakers, managers en andere financiële professionals. Hierdoor kun je optimaal bijdragen aan het financieel beleid van een gemeente.  

Opleiding Gemeente: Aanbieders

Er zijn verschillende instellingen die een opleiding gemeentefinanciën aanbieden. Het is belangrijk om te kiezen voor een erkende opleider die aansluit bij uw wensen en behoeften. Een goede tip is om te kijken naar recensies en ervaringen van voorgaande cursisten. Zo bieden bijvoorbeeld de Bestuursacademy maar ook de Segment verschillende trainingen en opleidingen aan in de gemeentelijke financiën.

Zoek naar een opleider die de juiste expertise heeft op het gebied van gemeentefinanciën en die praktijkgerichte lessen aanbiedt. Het is ook verstandig om te kijken naar de duur van de opleiding, de kosten en mogelijkheden voor certificering. 

Met een opleiding gemeentefinanciën investeert u in uw professionele ontwikkeling en vergroot u uw carrièrekansen binnen het werkveld van gemeentefinanciën. Neem vandaag nog de eerste stap en schrijf u in voor een opleiding gemeentefinanciën! 

Kodros biedt ook verschillende cursussen aan. Voor meer informatie kan je contact opnemen met met Jan-Joost 06-40063750 of bekijk verdere informatie op deze volgende pagina’s:

 

Afsluitend

De opleiding gemeentefinanciën biedt professionals werkzaam bij een gemeente of diegenen die in dit vakgebied willen werken de mogelijkheid om hun kennis en vaardigheden op het gebied van gemeentefinanciën te vergroten. Het beheersen van gemeentelijke financiën is essentieel voor het succesvol uitvoeren van taken en verantwoordelijkheden binnen een gemeente. Deze opleiding biedt inzicht in wet- en regelgeving, budgettering, belastingen, subsidies en andere aspecten van gemeentefinanciën. Naast het verdiepen van kennis, ontwikkelen cursisten ook vaardigheden op het gebied van budgetbeheer, financiële rapportage en analyse, en samenwerking binnen de gemeentelijke context. Het is belangrijk om te kiezen voor een erkende opleider met expertise op het gebied van gemeentefinanciën en praktijkgerichte lessen. Door te investeren in een opleiding gemeentefinanciën vergroot u uw carrièrekansen binnen dit werkveld. 

Naast gemeentefinanciën is de BBV ook heel belangrijk. Wil je je verder verdiepen in de BBV. Neem deel aan onze cursus! Deze opleiding start in februari en word op locatie en klassikaal aangeboden. Deelnemers krijgen een vaste docent. Meerdere opleidingen komend jaar volgen? Geen probleem, daar kunnen we rekening mee houden. Heb je vragen over de exacte inhoud van het programma per dagdeel, neem contact op met Jan-Joost 06-40063750.

Kodros biedt ook andere cursussen aan. Bekijk deze op de volgende pagina’s:

Neem vandaag nog contact met ons op, om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen. 

 

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?