Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Opleiding Controller Publieke Sector

Als je geïnteresseerd bent in een carrière als controller in de publieke sector, is het volgen van een opleiding controller publieke sector een waardevolle stap om je kennis en vaardigheden op dit gebied te vergroten. 

Naast een Opleiding Controller Publieke Sector kan je ook een BBV cursus volgen. Wil je graag een BBV cursus volgen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Jan-Joost 06-40063750

 

Opleiding Controller Publieke Sector: Belang

In de publieke sector is de rol van een controller cruciaal voor het waarborgen van transparantie en verantwoording bij het beheren van overheidsfinanciën. Een goede opleiding helpt je om belangrijke principes en technieken aan te leren die nodig zijn om effectieve controle uit te voeren op financiële processen binnen de overheid. 

Met de opleiding ontwikkel je vaardigheden zoals: 

 • Analyseren en interpreteren van financiële informatie; 
 • Budgettering en planning binnen de publieke sector; 
 • Rapportage en verslaglegging van financiële gegevens; 
 • Interne controle en risicobeheer; 
 • Belastingwetgeving en compliance in de publieke sector. 

De opleiding biedt je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om een succesvolle carrière na te streven in financieel management binnen de publieke sector. Met deze opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag als financieel manager, controller of beleidsadviseur bij overheidsinstanties, non-profitorganisaties of adviesbureaus. 

Heeft jouw organisatie een expert nodig op het gebied Publiek Control of ben je opzoek naar een opleiding in controller publieke sector? Neem dan contact met ons op.

Opleiding Controller Publieke Sector: Inhoud

 • Financieel management: In dit onderdeel leer je alles over financiële planning, budgettering, kostenbeheersing en rapportage. Je krijgt inzicht in hoe financiën binnen de publieke sector werken en welke specifieke uitdagingen hierbij komen kijken. 
 • Risicomanagement: Als controller is het belangrijk om risico’s te kunnen identificeren, analyseren en beheersen. Je leert verschillende technieken en modellen kennen om risico’s effectief aan te pakken binnen de context van de publieke sector. 
 • Wet- en regelgeving: De publieke sector is onderhevig aan specifieke wetten en regels. Tijdens je opleiding word je grondig bekend gemaakt met deze regelgeving, zodat je in staat bent om financiële processen en beslissingen te sturen in overeenstemming met de geldende wetten. 
 • Management accounting: Dit onderdeel richt zich op het verzamelen en analyseren van financiële informatie om strategische besluitvorming te ondersteunen. Je leert hoe je kostenanalyses, investeringsplannen en prestatie-indicatoren kunt opstellen en gebruiken om de organisatie effectief te sturen. 
 • IT-systemen: In de moderne wereld van finance is kennis van IT-systemen essentieel. Tijdens je opleiding maak je kennis met verschillende financiële IT-systemen die veel gebruikt worden binnen de publieke sector. Je leert hoe je deze systemen kunt implementeren, beheren en optimaal benutten. 
 •  

Benieuwd wat Kodros in jouw zoektocht naar een Publiek Controller Traing kan betekenen? Neem contact met ons op of bel direct met Jan-Joost 06-40063750 als je ook opzoek bent naar een BBV cursus. 

Opleiding Controller Publieke Sector: Voordelen

 1. Praktijkgericht leren: Een goede opleiding biedt ook mogelijkheden voor praktijkervaring. Dit kan variëren van casestudies tot stages bij overheidsinstanties of non-profitorganisaties. Door praktijkgerichte opdrachten uit te voeren, kun je jouw theoretische kennis direct toepassen in realistische situaties. 
 2. Netwerkopbouw: Tijdens de opleiding krijg je de kans om medestudenten, docenten en professionals uit het werkveld te ontmoeten. Het opbouwen van een netwerk binnen deze sector kan waardevol zijn voor toekomstige carrièremogelijkheden. Daarnaast kunnen deze contacten je ook ondersteunen tijdens je studie en daarna. 
 3. Flexibiliteit: Sommige opleidingen controller publieke sector bieden flexibele studieopties aan, zoals de mogelijkheid om in deeltijd te studeren of online cursussen te volgen. Dit kan handig zijn als je al werkzaam bent in de publieke sector en je opleiding wilt combineren met je baan. 
 4. Carrièreperspectieven: Een opleiding controller publieke sector opent verschillende carrièreperspectieven binnen de overheid en non-profitsector. Na het behalen van je diploma kun je bijvoorbeeld aan de slag als financieel manager, controller of beleidsadviseur bij overheidsinstanties, gemeenten, provincies of andere publieke organisaties. 

Afsluitend

Een opleiding controller publieke sector is van groot belang voor diegenen die een carrière in financieel management binnen de publieke sector nastreven. Deze opleiding biedt de kennis en vaardigheden die nodig zijn om effectieve controle uit te voeren op financiële processen, risico’s te beheersen en in overeenstemming met wet- en regelgeving te handelen. De inhoud van de opleiding omvat onder andere financieel management, risicomanagement, wet- en regelgeving, management accounting en IT-systemen. Daarnaast biedt een opleiding controller publieke sector praktijkgericht leren, netwerkopbouw, flexibiliteit en diverse carrièreperspectieven binnen de overheid en non-profitsector. Kortom, het volgen van deze opleiding vergroot je kansen op een succesvolle carrière als controller in de publieke sector. 

Naast een publieke controller training is het ook goed om over goede BBV vaardigheden te beschikken. Kodros biedt ook een BBV cursus aan. Deze opleiding start in februari en word op locatie en klassikaal aangeboden. Deelnemers krijgen een vaste docent. Meerdere opleidingen komend jaar volgen? Geen probleem, daar kunnen we rekening mee houden. Heb je vragen over de exacte inhoud van het programma per dagdeel, neem contact op met Jan-Joost 06-40063750.

Daarnaast zijn er ook andere cursussen die je kan volgen bij Kodros  Bekijk deze op de volgende pagina’s:

 

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?