Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Opleiding Financiën, Planning en Control bij de Lokale Overheid (FILOK).

Boost je carrière in de publieke sector! Ben je werkzaam bij een gemeente, provincie of andere lokale overheidsinstantie en wil je je kennis en vaardigheden op het gebied van financiën, planning en control naar een hoger niveau tillen? Dan is de opleiding Financiën, Planning en Control bij de Lokale Overheid (FILOK) iets voor jou!

Op deze pagina

Waarom kiezen voor de FILOK-opleiding?

De opleiding Financiën, Planning en Control bij de Lokale Overheid (FILOK) is speciaal ontwikkeld voor professionals die werkzaam zijn in de publieke sector. Deze opleiding biedt jou:

 • Verdieping van je kennis op het gebied van financiën, planning en control
 • Inzicht in de specifieke uitdagingen en processen binnen de lokale overheid
 • Praktische handvatten om direct toe te passen in je dagelijkse werkzaamheden
 • Netwerkmogelijkheden met vakgenoten uit andere overheidsinstanties

Inhoud van de FILOK-opleiding

Tijdens de opleiding Financiën, Planning en Control bij de Lokale Overheid (FILOK) komen diverse onderwerpen aan bod, waaronder:

 • Financiële sturing en beheersing binnen de lokale overheid
 • Begrotingsproces en budgettering
 • Risicomanagement en interne controle
 • Verantwoording en rapportage
 • Actuele ontwikkelingen en wet- en regelgeving

De opleiding combineert theoretische kennis met praktische opdrachten en casussen, zodat je het geleerde direct kunt toepassen in je eigen werkomgeving.

Voor wie is de FILOK-opleiding bedoeld?

De cursus bestaat uit meerdere modules waarin theorie en praktijk worden gecombineerd. Ervaren docenten behandelen onderwerpen als financieel management, risicomanagement, bedrijfsvoering en verandermanagement. Daarnaast werk je aan praktijkgerichte opdrachten en casussen, individueel en in groepsverband.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De opleiding is geschikt voor iedereen die werkzaam is bij een lokale overheidsinstantie en zich bezighoudt met financiën, planning en control, zoals:

 • Financieel adviseurs en consulenten
 • Business controllers
 • Beleidsmedewerkers financiën
 • Afdelingshoofden en teamleiders

Investeer in jezelf en je organisatie

Het volgen van de FILOK-opleiding is niet alleen een investering in je eigen ontwikkeling, maar ook in de toekomst van je organisatie. Door je kennis en vaardigheden te vergroten, kun je bijdragen aan een effectievere en efficiëntere inzet van middelen, betere besluitvorming en een sterkere financiële positie van je overheidsinstantie.

Flexibel studeren naast je werk

We begrijpen dat het combineren van studie en werk een uitdaging kan zijn. Daarom biedt de FILOK-opleiding flexibele studiemogelijkheden, zodat je de opleiding kunt volgen naast je huidige baan. De colleges vinden plaats op locaties verspreid over het land en er zijn ook online leermodules beschikbaar.

Erkend diploma

Na het succesvol afronden van de FILOK-opleiding ontvang je een erkend diploma. Dit diploma is een waardevol bewijs van je expertise op het gebied van financiën, planning en control binnen de lokale overheid en kan je carrièremogelijkheden vergroten.

Schrijf je nu in!

Wil jij je carrière in de publieke sector een boost geven en je expertise op het gebied van financiën, planning en control vergroten? Schrijf je dan nu in voor de opleiding Financiën, Planning en Control bij de Lokale Overheid (FILOK) en zet de volgende stap in je professionele ontwikkeling!
Voor meer informatie over de opleiding, het studieprogramma en de inschrijfprocedure kun je terecht op onze website of neem contact op met onze studieadviseurs. Zij helpen je graag verder!

"Dankzij de praktische insteek van de FILOK-opleiding kan ik het geleerde direct toepassen in mijn dagelijkse werkzaamheden. De docenten hebben veel ervaring in de publieke sector en weten waar ze het over hebben."
Peter
Business controller provincie

Cursisten van deze gemeenten gingen jou al voor

Kodros heeft kennis van de financiële functies én de gemeentelijke markt. Als expertisebureau richten wij ons dus alleen op de financiële functie van de gemeente en hierbij aansluitende opleidingen. 

Ben naar al onze finance opleidingen?

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?