Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Cursus Controller Publieke Sector

Als je werkzaam bent als controller binnen de publieke sector, is het van essentieel belang om continu je kennis en vaardigheden bij te houden. Een cursus specifiek gericht op controllers in de publieke sector kan hierbij zeer waardevol zijn. In dit artikel bespreken we de inhoud, het belang en de voordelen van een dergelijke cursus. 

Naast een Cursus Controller Publieke Sector kan je ook een BBV cursus volgen. Wil je graag een BBV cursus volgen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Jan-Joost 06-40063750

Cursus Controller Publieke Sector: Inhoud

Tijdens de cursus komen verschillende onderwerpen aanbod:  

 • Grondige kennis van financieel management binnen de publieke sector; 
 • Inzicht in wet- en regelgeving die van toepassing is op overheidsfinanciën; 
 • Effectieve budgetteringstechnieken voor openbare instellingen; 
 • Analyse en interpretatie van financiële rapportages in relatie tot beleidsdoelstellingen; 
 • Strategisch adviesvaardigheden om bij te dragen aan effectief bestuur. 

Benieuwd wat Kodros in jouw zoektocht naar een cursus kan betekenen? Neem contact met ons op of bel direct met Jan-Joost 06-40063750 als je ook opzoek bent naar een BBV cursus. 

Cursus Controller Publieke Sector: Belang

Een cursus controller publieke sector is van belang voor zowel individuen als organisaties: 

 • Verbeterde professionele ontwikkeling: Door het volgen van een gespecialiseerde cursus kun je jouw expertise vergroten en jezelf onderscheiden als controller binnen de publieke sector. Dit kan leiden tot nieuwe carrièremogelijkheden en groei. 
 • Betere financiële besluitvorming: De kennis en vaardigheden die je tijdens de cursus opdoet, stellen je in staat om beter onderbouwde financiële beslissingen te nemen. Dit draagt bij aan het efficiënt beheren van middelen en het realiseren van beleidsdoelstellingen. 
 • Up-to-date blijven met wet- en regelgeving: De publieke sector is voortdurend onderhevig aan veranderingen in wet- en regelgeving. Een cursus helpt je om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen, zodat je altijd in overeenstemming bent met de geldende voorschriften. 

Overtuigd van het belang van een cursus? Neem contact met ons op of bel direct met Jan-Joost 06-40063750 voor meer informatie over het volgen van een cursus bij Kodros.

Cursus Controller Publieke Sector: Voordelen

De cursus biedt diverse voordelen, waaronder: 

 • Ervaren docenten met uitgebreide kennis van finance binnen de publieke sector; 
 • Leren van praktijkgerichte casestudy’s en voorbeelden; 
 • Netwerkmogelijkheden met andere professionals binnen het vakgebied; 
 • Mogelijkheid tot het behalen van een erkend certificaat. 

Afsluitend

Een cursus controller publieke sector is van essentieel belang voor controllers binnen de publieke sector. Het biedt een grondige kennis van financieel management, inzicht in wet- en regelgeving, effectieve budgetteringstechnieken en strategische adviesvaardigheden. Door het volgen van deze cursus kunnen controllers hun professionele ontwikkeling verbeteren, betere financiële besluitvorming realiseren en up-to-date blijven met wet- en regelgeving. Daarnaast biedt de cursus ervaren docenten, praktijkgerichte casestudy’s, netwerkmogelijkheden en de mogelijkheid tot het behalen van een erkend certificaat. Kortom, een waardevolle investering voor zowel individuen als organisaties binnen de publieke sector. 

Naast een publieke controller training is het ook goed om over goede BBV vaardigheden te beschikken. Kodros biedt ook een BBV cursus aan. Deze opleiding start in februari en word op locatie en klassikaal aangeboden. Deelnemers krijgen een vaste docent. Meerdere opleidingen komend jaar volgen? Geen probleem, daar kunnen we rekening mee houden. Heb je vragen over de exacte inhoud van het programma per dagdeel, neem contact op met Jan-Joost 06-40063750.

Daarnaast zijn er ook andere cursussen die je kan volgen bij Kodros  Bekijk deze op de volgende pagina’s:

 

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?