Als niet-financiële medewerker bij een gemeente is het essentieel om een gedegen basiskennis te hebben van financiën. De Cursus Basiskennis Financiën voor Niet-financiële Medewerkers biedt precies dat: een toegankelijke introductie tot de belangrijkste financiële begrippen, wet- en regelgeving en processen binnen gemeenten.
De cursus behandelt een breed scala aan onderwerpen, waaronder:
Door het volgen van deze cursus krijgen niet-financiële medewerkers binnen gemeenten een solide basis in financiële concepten en processen. Dit stelt hen in staat om:
“De Cursus Basiskennis Financiën voor Niet-financiële Medewerkers heeft mij enorm geholpen om de financiële kant van mijn werk binnen de gemeente beter te begrijpen. Ik kan nu veel beter meepraten over budgetten en financiële rapportages.” – Deelnemer aan de cursus
Door deel te nemen aan de Cursus Basiskennis Financiën voor Niet-financiële Medewerkers investeer je niet alleen in je eigen professionele ontwikkeling, maar draag je ook bij aan een beter financieel beheer binnen je gemeente. Schrijf je vandaag nog in en zet de eerste stap naar een beter begrip van gemeentefinanciën!
Als financieel adviseur bij de lokale overheid sta je voor de uitdaging om complexe financiële vraagstukken te vertalen naar heldere adviezen. Je bent de schakel tussen het bestuur, de ambtelijke organisatie en externe stakeholders. Met jouw expertise en strategisch inzicht draag je bij aan een gezonde financiële huishouding en help je de lokale overheid haar doelstellingen te realiseren.
De Opleiding Adviseur Financiën Lokale Overheid biedt je een solide basis om succesvol te zijn in deze boeiende functie. Door de combinatie van theoretische kennis en praktische vaardigheden ben je in staat om direct waarde toe te voegen aan je organisatie. Je leert hoe je financiële analyses maakt, scenario’s ontwikkelt en adviseert over beleidskeuzes en investeringsbeslissingen.
Daarnaast besteden we in de opleiding veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling. Je werkt aan je communicatieve vaardigheden, leert hoe je draagvlak creëert en omgaat met weerstand. Ook leer je hoe je jezelf profileert als trusted advisor en hoe je effectief samenwerkt met verschillende stakeholders.
De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten uit de praktijk, die hun kennis en ervaring graag met je delen. Zij weten als geen ander wat er komt kijken bij het werken als financieel adviseur bij de lokale overheid en helpen je om je voor te bereiden op de uitdagingen die je in je werk tegen zult komen.
Ben jij klaar om je carrière als financieel adviseur bij de lokale overheid naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor de Opleiding Adviseur Financiën Lokale Overheid en zet de eerste stap naar een succesvolle toekomst!
Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat van deelname, waarmee je kunt aantonen dat je je kennis van het BBV hebt verdiept. Dit certificaat kan waardevol zijn voor je verdere carrière binnen de overheidsfinanciën.
Bovendien draag je bij aan het creëren van een beter functionerende en meer betrouwbare overheidsorganisatie. Een organisatie die op een verantwoorde manier omgaat met publieke middelen en de integriteit van haar processen waarborgt.
De cursus is specifiek ontwikkeld voor niet-financiële medewerkers binnen gemeenten die hun kennis van financiën willen vergroten. Of je nu werkzaam bent in beleid, uitvoering of ondersteuning, deze cursus biedt waardevolle inzichten die je direct kunt toepassen in je dagelijkse werk.
Heb je interesse in andere cursussen? Bekijk ook:
Verbreed je kennis met de cursus Basiskennis Financiën voor niet-financiële Medewerkers.
Meld je nu aan!
Kodros heeft kennis van de financiële functies én de gemeentelijke markt. Als expertisebureau richten wij ons dus alleen op de financiële functie van de gemeente en hierbij aansluitende opleidingen.
Ben naar al onze finance opleidingen?