Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Werving en selectie binnen de overheid

Werving en selectie binnen de overheid is een cruciaal proces om geschikte kandidaten te vinden voor diverse financiële functies in de publieke sector. Het doel is om competente professionals aan te trekken die kunnen bijdragen aan het efficiënt functioneren van de overheid. 

Heeft jouw organisatie hulp nodig in werving of selectie? Neem direct contact met ons op of bel met Nancy 085-2500342

 

Werving en selectie binnen de overheid: Belang

Een goed wervings- en selectieproces is essentieel voor de overheid, omdat het zorgt voor het aantrekken van gekwalificeerde kandidaten met relevante ervaring en vaardigheden. Dit draagt bij aan een effectieve dienstverlening aan burgers en het succesvol uitvoeren van taken en verantwoordelijkheden. 

Een gedegen wervings- en selectiestrategie helpt bij het identificeren van de juiste kandidaten, waarbij rekening wordt gehouden met specifieke eisen, zoals opleidingsachtergrond, werkervaring, competenties en persoonlijkheidskenmerken. Doordat er verschillende kanalen worden ingezet, zoals vacaturewebsites, sociale media, netwerkevenementen en samenwerkingen met onderwijsinstellingen wordt de kans vergroot om een goede kandidaat te vinden. 

Bij Kodros nemen wij het gehele proces van de gemeente over en zorgen we voor kwalitatief goede kandidaten, zodat jouw gemeentelijke organisatie zich hier niet meer mee bezig hoeft te houden!

Wil je meer informatie over ons werving en selectie proces? Neem dan contact met ons op of bel met Nancy 085 250 03 42

Werving en selectie binnen de overheid: Procedure

Hoe ziet ons proces eruit?

Het proces begint met het opstellen van een heldere vacaturetekst, waarin de functie-eisen en verantwoordelijkheden duidelijk worden beschreven, zodat er een duidelijk beeld is van de persoon die wordt gezocht. Vervolgens wordt deze gepromoot via verschillende kanalen omdat er zo een breed publiek kan worden bereikt. 

Na het ontvangen van sollicitaties worden deze zorgvuldig beoordeeld en vindt er een selectie plaats op basis van de gestelde criteria. Dit kan bestaan uit het analyseren van CV’s, het afnemen van assessments of het voeren van sollicitatiegesprekken. 

Wil je meer informatie hoe we het proces goed laten aansluiten bij jouw gemeentelijke organisatie? Neem dan contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden.

Afsluitend

Het wervings- en selectieproces binnen de overheid is van cruciaal belang om competente professionals aan te trekken die kunnen bijdragen aan het efficiënt functioneren van de overheid. Door een gedegen wervings- en selectiestrategie, waarbij rekening wordt gehouden met specifieke eisen, wordt jouw organisatie geholpen bij het vinden van de juiste kandidaten. Het proces begint met het opstellen van heldere vacatureteksten en het promoten daarvan via verschillende kanalen, zodat een goede kandidaat kan worden gevonden. Sollicitaties worden zorgvuldig beoordeeld en er vindt een selectie plaats op basis van gestelde criteria. Kortom, een goed wervings- en selectieproces draagt bij aan effectieve dienstverlening aan burgers en het succesvol uitvoeren van taken en verantwoordelijkheden binnen de publieke sector. 

Klaar om de samenwerking aan te gaan met Kodros voor de werving van nieuw financieel personeel voor jouw gemeente? Neem contact met ons op. 

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?