Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Vacature Financieel Medewerker

Ben je op zoek naar een uitdagende vacature financieel medewerker? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Lees hieronder meer of neem direct contact met ons op.

Vacature Financieel Medewerker: Wat houdt de functie in?

Bij het bekijken van een vacature voor financieel medewerker is het belangrijk om te begrijpen wat deze functie inhoudt en welke verantwoordelijkheden ermee gepaard gaan. Als financieel medewerker speel je een essentiële rol binnen een organisatie, waarbij je verantwoordelijk bent voor verschillende financiële taken. 

Een financieel medewerker draagt vaak zorg voor de dagelijkse boekhouding, zoals het verwerken van facturen, betalingen en bankafschriften. Je houdt de financiële administratie nauwkeurig bij en zorgt ervoor dat alles op orde is. Daarnaast ben je vaak betrokken bij het opstellen van financiële rapportages en budgetten. 

Een belangrijk aspect van de functie is ook het beheren van crediteuren- en debiteurenadministratie. Je onderhoudt contact met leveranciers en klanten over openstaande facturen en zorgt ervoor dat betalingen tijdig worden verricht of ontvangen. Ook het opstellen van facturen behoort vaak tot jouw takenpakket. 

Naast deze operationele taken, kan de rol van een financieel medewerker ook strategische elementen bevatten. Bijvoorbeeld door mee te denken over kostenbesparingen, efficiëntere processen of het optimaliseren van financiële systemen. Dit vereist analytisch vermogen en probleemoplossend denken. 

Om in aanmerking te komen voor een vacature als financieel medewerker is het belangrijk om over goede financiële kennis en vaardigheden te beschikken. Kennis van boekhouding, belastingen en financiële software is vaak vereist. Daarnaast zijn nauwkeurigheid, analytisch vermogen en communicatieve vaardigheden belangrijk in deze rol. 

Wil je meer informatie over een mogelijke vacature financieel medewerker? Neem dan contact met ons op of bel met Nancy 085 250 03 42

Vacature Financieel Medewerker: Wat wordt van je verwacht?

Als Financieel Medewerker speel je een essentiële rol in het financiële team van een organisatie. Je bent verantwoordelijk voor het beheren en controleren van financiële gegevens, het uitvoeren van boekhoudkundige taken en het ondersteunen bij financiële rapportages. 

Bij deze vacature wordt van jou verwacht dat je een sterke analytische vaardigheden hebt en nauwkeurig kunt werken. Je zult verantwoordelijk zijn voor het invoeren en verwerken van financiële gegevens in systemen, evenals het opstellen en versturen van facturen. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor het controleren en reconciliëren van bankafschriften. 

Een goede kennis van boekhoudprincipes en relevante wet- en regelgeving is ook vereist in deze functie. Je moet in staat zijn om de juistheid en integriteit van de financiële gegevens te waarborgen, evenals eventuele afwijkingen of fouten op te sporen en corrigerende maatregelen te nemen. 

Naast de technische vaardigheden wordt er ook verwacht dat je goed kunt samenwerken binnen een team. Als Financieel Medewerker werk je vaak samen met andere afdelingen, zoals sales en inkoop, om ervoor te zorgen dat de financiële processen soepel verlopen. Communicatieve vaardigheden en het vermogen om effectief te communiceren met verschillende belanghebbenden zijn daarom van groot belang in deze functie. 

Verder is een goed oog voor detail en nauwkeurigheid cruciaal in deze rol. Je moet in staat zijn om fouten op te sporen en te corrigeren, evenals mogelijke risico’s en verbeterpunten te identificeren binnen de financiële processen. Het vermogen om prioriteiten te stellen en onder druk te werken is ook een belangrijke eigenschap die wordt verwacht van een Financieel Medewerker. 

Als financieel medewerker ben je verantwoordelijk voor het beheren en controleren van de financiële administratie. Je zorgt ervoor dat alle inkomsten en uitgaven correct worden verwerkt, facturen worden betaald en betalingen worden ontvangen. Daarnaast assisteer je bij het opstellen van financiële rapportages en budgetten. 

Beschik jij over deze vaardigheden en eigenschappen? Heb jij interesse in een overstap? Bekijk onze vacatures, of neem direct contact met ons op.

Afsluitend

De vacature voor Financieel Medewerker is een uitdagende functie waarbij je verantwoordelijk bent voor verschillende financiële taken binnen een organisatie. Je speelt een essentiële rol in het beheren en controleren van de financiële gegevens, het uitvoeren van boekhoudkundige taken en het ondersteunen bij financiële rapportages. Om succesvol te zijn in deze rol is het belangrijk om over goede financiële kennis en vaardigheden te beschikken, zoals kennis van boekhouding, belastingen en financiële software. Nauwkeurigheid, analytisch vermogen en communicatieve vaardigheden zijn ook cruciaal. Daarnaast wordt er verwacht dat je goed kunt samenwerken binnen een team, oog hebt voor detail en nauwkeurig kunt werken. Als Financieel Medewerker zorg je ervoor dat de financiële processen soepel verlopen en draag je bij aan het beheer van de financiële administratie. 

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden? Wil je graag aan de slag bij de gemeente? Neem contact met ons op. 

 

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?