Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Vacature finance

Ben je op zoek naar een vacature finance? Hieronder volgt een algemeen overzicht van taken, verantwoordelijkheden eigenschappen en vaardigheden die worden gevraagd bij deze vacatures. 

Opzoek naar een vacature finance? Bekijk dan hier onze vacatures of neem direct contact met ons op.

Vacature Finance: Taken en Verantwoordelijkheden

Als je wilt solliciteren op een vacature finance kan je de volgende taken en verantwoordelijkheden verwachten: 

Analyseren en interpreteren van financiële gegevens:  

Een van deze taken is het analyseren en interpreteren van financiële gegevens. Dit betekent dat je in staat moet zijn om cijfers en data te begrijpen en te vertalen naar bruikbare informatie voor de organisatie. 

Deze vaardigheid is essentieel voor elke financiële professional, omdat het helpt bij het identificeren van trends, kansen en risico’s binnen de organisatie. Door financiële gegevens grondig te analyseren, kun je waardevolle inzichten verwerven die kunnen bijdragen aan de groei en besluitvorming van het bedrijf. 

Opstellen van financiële rapportages en prognoses: 

Een andere belangrijke taak in de finance sector is het opstellen van financiële rapportages en prognoses. Dit omvat het verzamelen, organiseren en presenteren van financiële gegevens op een duidelijke manier. Het doel hiervan is om een overzicht te bieden van de huidige financiële situatie van de gemeentelijke organisatie, evenals voorspellingen voor de toekomst. 

Door middel van nauwkeurige rapportages en prognoses kunnen bedrijven beter geïnformeerde beslissingen nemen en hun financiële doelstellingen bereiken. Als finance professional is het jouw verantwoordelijkheid om deze rapportages op te stellen en ervoor te zorgen dat ze accuraat en begrijpelijk zijn voor alle belanghebbenden. 

Ondersteunen bij budgettering en kostenbeheersing: 

Een derde belangrijke taak binnen de finance sector is het ondersteunen bij budgettering en kostenbeheersing. Dit betekent dat je als finance professional betrokken bent bij het opstellen van het budget voor de gemeentelijke organisatie en ervoor zorgt dat de kosten binnen de gestelde grenzen blijven. 

Door middel van effectieve budgettering kunnen organisatie hun financiën beheren en ervoor zorgen dat ze niet boven hun middelen leven. Dit vereist een gedegen kennis van financiële principes, analytische vaardigheden en discipline in het bewaken van de uitgaven. 

Voorbereiden van de jaarrekening: 

Een andere belangrijke taak waar je rekening mee moet houden in een finance vacature is het voorbereiden van de jaarrekening. Dit document geeft een overzicht van de financiële prestaties van het bedrijf gedurende het afgelopen jaar. 

Het opstellen van een jaarrekening vereist nauwkeurigheid, aandacht voor detail en kennis van relevante boekhoudprincipes. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat alle transacties correct worden vastgelegd en dat alle financiële informatie accuraat wordt weergegeven. 

Bijdragen aan financiële analyses ter ondersteuning van besluitvormingsprocessen: 

Tot slot is een belangrijke taak in de finance sector het bijdragen aan financiële analyses ter ondersteuning van besluitvormingsprocessen. Dit betekent dat je als finance professional betrokken bent bij het beoordelen van verschillende investeringsmogelijkheden, kostenbesparingen en andere zakelijke beslissingen die financiële implicaties hebben. 

Door middel van deze analyses kun je waardevolle informatie verstrekken aan het managementteam, waardoor zij weloverwogen beslissingen kunnen nemen op basis van financiële gegevens en prognoses. Jouw expertise en inzichten kunnen een cruciale rol spelen bij het bepalen van de toekomstige koers van de gemeentelijke organisatie.  

Passen deze taken bij jou en wil je meer informatie over mogelijke vacatures? Neem dan contact met ons op of bel met Nancy 085 250 03 42

Vacature Finance: Eigenschappen en Vaardigheden

Bij de meeste vacature wordt gevraagd dat de sollicitant over de volgende eigenschappen en vaardigheden beschikt. 

Vaardigheden:  

  • Uitstekend analytisch vermogen; 
  • Gedegen kennis van boekhouding en financiële rapportages; 
  • Ervaring met financiële systemen en software; 
  • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk; 
  • Analytisch denkvermogen en probleemoplossende vaardigheden; 
  • Oog voor detail en nauwkeurigheid in het werk. 

Eigenschappen: 

  • Proactief en resultaatgericht; 
  • Zelfstandig kunnen werken, maar ook een teamspeler zijn; 
  • Ondernemend en stressbestendig; 
  • Gemotiveerd om voortdurend te blijven leren en groeien in het vakgebied. 

Beschik jij over deze eigenschappen en vaardigheden? Bekijk onze vacatures, of neem direct contact met ons op.

Afsluitend

Vacatures in de financiële sector bieden uitdagende functies met verschillende taken en verantwoordelijkheden. Deze omvatten het analyseren en interpreteren van financiële gegevens, het opstellen van financiële rapportages en prognoses, ondersteunen bij budgettering en kostenbeheersing, het voorbereiden van jaarrekeningen en bijdragen aan financiële analyses ter ondersteuning van besluitvormingsprocessen. 

Om te solliciteren op vacatures in finance, worden bepaalde vaardigheden verwacht, zoals een uitstekend analytisch vermogen, gedegen kennis van boekhouding en financiële rapportages, ervaring met financiële systemen en software, goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk), analytisch denkvermogen, probleemoplossende vaardigheden, oog voor detail en nauwkeurigheid. Daarnaast zijn eigenschappen zoals proactiviteit, resultaatgerichtheid, zelfstandig kunnen werken maar ook een teamspeler zijn, ondernemendheid en stressbestendigheid belangrijk. 

Met de juiste combinatie van vaardigheden en eigenschappen kan een finance professional waardevolle bijdragen leveren aan de groei en besluitvorming van een bedrijf. 

Ben je geïnteresseerd, bekijk dan hier onze vacatures. Wil je graag meer informatie? Neem contact met ons op of bel direct met Nancy 085 250 03 42.

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?