Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Vacature business controller

Een vacature business controller, is een vacature voor een essentiële schakel binnen een organisatie. Deze professional heeft een brede kennis van financiën en organisatieprocessen en speelt een cruciale rol in het beheer en de groei van een onderneming. Als business controller ben je verantwoordelijk voor het analyseren van financiële gegevens, het opstellen van budgetten en prognoses, en het adviseren van het managementteam over de financiële strategie. 

Ben je opzoek naar een vacature business controller overheid? Neem dan direct contact met ons op of bel Nancy 085-2500342

.

Vacature business controller: Taken

Als business controller werk je nauw samen met verschillende afdelingen binnen de organisatie, zoals sales, marketing, operations en HR. Je analyseert de financiële resultaten van deze afdelingen en identificeert mogelijke verbeterpunten om de winstgevendheid te vergroten. Daarnaast ben je betrokken bij het opstellen van investeringsplannen en maak je risicoanalyses om de financiële gezondheid van de organisatie te waarborgen. 

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op of bel met Nancy 085 250 03 42

Vacature business controller: Vereisten

Om succesvol te zijn in deze rol zijn er een aantal vereisten waar je aan moet voldoen. 

  • Ervaring en opleiding: Een belangrijk vereiste voor deze vacature is een relevante opleiding op minimaal HBO-niveau, bijvoorbeeld in de richting van Bedrijfseconomie of Accountancy. Daarnaast is het essentieel dat je aantoonbare ervaring hebt als business controller of een vergelijkbare functie binnen finance en controlling. 
  • Analytisch vermogen: Als business controller is het belangrijk dat je beschikt over uitstekende analytische vaardigheden. Je moet in staat zijn om financiële gegevens te analyseren, trends te identificeren en bruikbare inzichten te genereren. Daarnaast is het cruciaal dat je cijfermatig sterk bent en goed kunt werken met complexe financiële modellen. 
  • Communicatieve vaardigheden: Een andere belangrijke eigenschap voor een business controller is goede communicatieve vaardigheden. Je zult regelmatig moeten samenwerken met verschillende stakeholders binnen de organisatie, zoals het managementteam en andere afdelingen. Het is van groot belang dat je helder kunt communiceren over financiële resultaten, budgetten en prognoses. 
  • Proactieve houding: Als business controller wordt er van je verwacht dat je een proactieve houding hebt. Je moet in staat zijn om kansen en risico’s te signaleren en hierop te anticiperen. Daarnaast is het belangrijk dat je zelfstandig kunt werken en initiatief neemt om verbeteringen aan te dragen voor de financiële processen binnen de organisatie. 
  • Besluitvaardigheid: Een ander vereiste voor deze functie is besluitvaardigheid. Als business controller zul je regelmatig betrokken zijn bij besluitvormingsprocessen op financieel gebied. Het is daarom belangrijk dat je snel beslissingen kunt nemen, gebaseerd op gedegen analyses en inzichten.  

Voldoe jij aan deze vereisten? Neem contact met ons op of bel direct met Nancy 085-2500342.

Afsluitend

In deze uitleg van een vacature voor een business controller wordt duidelijk dat deze rol van cruciaal belang is binnen een organisatie. De business controller heeft een breed scala aan verantwoordelijkheden, zoals het analyseren van financiële gegevens, het opstellen van budgetten en prognoses, en het adviseren van het managementteam over de financiële strategie. 

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?