Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Recruitment bureau financiële medewerkers voor gemeenten

Ben je op zoek naar een collega voor de structurele invulling van een vacature? Wil je snel, professioneel en persoonlijk geholpen worden? Hét recruitment bureau voor financiële medewerkers voor gemeenten is Kodros. Laten we samen kijken hoe de recruitment van financiële medewerkers voor jouw organisatie kan helpen!

Wat is een recruitment bureau gericht op financiële medewerkers voor gemeenten?

Een recruitment bureau gericht op financiële medewerkers voor gemeenten is in het Nederlands bekend als werving en selectie bureau gericht op financiële medewerkers voor gemeenten. Recruitment bureau financiële medewerkers gemeenten is het proces van identificeren, selecteren en aantrekken van de best gekwalificeerde en beschikbare financial (van binnen of buiten de organisatie) voor een tijdelijke of vaste vacature. Recruitment bureau financiële medewerkers gemeenten houdt zich binnen finance bezig met het huidige en toekomstige vraag en aanbod financials binnen gemeenten.

Een recruitment bureau gericht op financiële medewerkers voor gemeenten maakt daarbij gebruik van verschillende bronnen, zoals zijn/ haar eigen netwerk, netwerkbijeenkomsten, social media etc.

Wat zijn efficiënte recruitment oplossingen voor recruitment financiële medewerkers voor gemeenten?

Efficiënte recruitment oplossingen voor de werving van financiële medewerkers gemeenten kunnen onderscheiden worden tussen interne en externe wervingsactiviteiten.

Stap 1: Interne recruitment activiteiten gemeente

Een eerste stap voor een recruitment bureau financiële medewerkers voor gemeenten is de interne organisatie een kans geven. Met deze stap ga je als recruitment bureau financiële medewerkers voor gemeenten in gesprek met collega’s binnen de gemeente. Dit heeft voordelen voor beide kanten: in het beste geval hoef je niet lang te zoeken en ken je de medewerker al. Anderzijds opent het nieuwe professionele perspectieven voor je medewerkers. Dit kan een nieuwe professionele focus zijn, een promotie, meer verantwoordelijkheid of hoger schaal niveau. Er is echter één nadeel: je moet de oude functie van je medewerker opnieuw invullen.

Stap 2: Externe recruitment activiteiten gemeente

Een ander voorbeeld van een efficiënte recruitment oplossing om financiële medewerkers bij lokale overheden te vinden is met externe wervingsactiviteiten. Met deze efficiënte recruitment oplossing spreek je financials buiten de gemeente aan. Als recruitment bureau financiële medewerkers voor gemeenten  kun passief en actief te werk gaan. Voorbeelden van een passieve benadering zijn de inzet van een eigen talentpool, employer branding. Efficiënte recruitment oplossingen via een actieve benadering zijn het plaatsen van personeelsadvertenties, social media, of het bezoeken van deelnemen aan carrièrebeurzen.

Overzicht van recruitmentinstrumenten recruitment bureau financiële medewerkers voor gemeenten

Carrièrewebsite

De carrière website is van groot belang voor het werven van personeel en dient als visitekaartje voor jouw gemeente. Wij als recruitment bureau financiële medewerkers voor gemeenten vinden het essentieel om alle benodigde informatie over de gemeente, de functies en het sollicitatieproces op een overzichtelijke manier op de website te presenteren, zodat potentiële sollicitanten snel kunnen vinden wat ze zoeken.

Vacaturesites

Er zijn tegenwoordig duizenden vacaturesites beschikbaar. Deze kunnen worden onderverdeeld in algemene vacaturesites (zoals LinkedIn), gespecialiseerde vacaturesites, regionale vacaturesites en jobzoekmachines (zoals Indeed).

Een recruitment bureau financiële medewerkers voor gemeenten adviseert bij het kiezen van het juiste platform voor jouw wervingsbehoeften hangt af van je doelgroep. In de meeste gevallen adviseren recruitment bureaus financiële medewerkers voor gemeenten een combinatie van verschillende platforms geschikt. Hoewel algemene vacaturesites een breder bereik hebben, spreken ze niet per se jouw specifieke doelgroep aan. Wij van Kodros – gespecialiseerd in de werving van financials voor gemeenten, een recruitment bureau financiële medewerkers voor de gemeentelijke overheid werft vinden gespecialiseerde vacaturesites vaak effectiever omdat ze specifiek gericht zijn op jouw doelgroep en vaak leiden tot succesvolle aanwerving, maar hier zijn wel hogere kosten aan verbonden.

Social media

Recruitment bureaus financiële medewerkers voor gemeenten zien steeds meer gemeenten maken gebruik van social media om nieuwe medewerkers te vinden. Ook zien recruitment bureaus financiële medewerkers voor de gemeentelijke overheid meer kandidaten social media gebruiken bij hun zoektocht naar werk. Uit onderzoek van recruitment bureaus financiële medewerkers voor gemeenten blijkt dat ongeveer een derde van de respondenten aangeeft dat social media een geschikt kanaal is om een nieuwe baan te vinden. Social media bieden ook het voordeel dat bedrijven de aandacht kunnen trekken van potentiële kandidaten die niet actief op zoek zijn naar een baan, door middel van advertenties of het benaderen van contactpersonen via recruiters, headhunters of specialisten.

Medewerkers werven medewerkers

Recruitment bureau financiële medewerkers voor gemeenten zien een andere een effectieve manier om nieuwe medewerkers aan te trekken en dat is via medewerkers zelf. Als zij vacatures aanbevelen bij hun contacten of kennissen, heeft dat twee voordelen: het bespaart kosten en versterkt direct de band tussen potentiële kandidaten en de gemeente. Daarnaast zijn aanbevolen sollicitanten vaak van hogere kwaliteit, omdat goede medewerkers geneigd zijn mensen aan te bevelen die ook goed werk leveren.

Vind en plaats toptalent in financiële functies binnen de gemeenten

Er zijn verschillende interne en externe mogelijkheden om toptalent in financiële functies binnen de gemeenten voor jouw gemeente te vinden. Welke stappen je moet nemen om toptalent in financiële functies binnen de gemeentelijke overheid hangt af van jouw doelgroep. Ontdek hoe Kodros je kan helpen met het vinden en plaatsen van toptalent voor financiële functies binnen gemeenten.

Persoonlijke aandacht
Als recruitment bureau financiële medewerkers hebben wij het persoonlijk benaderen van kandidaten hoog in het vaandel; het vergroot je kansen om toptalent aan te trekken voor financiële functies binnen gemeenten. Communiceer persoonlijk met kandidaten om een goede indruk te maken.

Werk met data
Maak gebruik van data om toptalent te vinden en plaatsen voor financiële functies binnen gemeenten. Analyseer welke onderdelen en kanalen op de website het meest succesvol zijn in het aantrekken van sollicitanten. Daarnaast kun je ook aspecten zoals time-to-hire en de verhouding tussen websitebezoekers en sollicitanten evalueren.

Fasen van het recruitment proces financiële medewerkers voor gemeenten

Zeven stappen in het werving- en selectieproces voor financiële functies gemeenten:

  1. Vacature: Je plaatst jouw vacature bij ons en wij verzamelen informatie over jouw gemeente, de functievereisten en specifieke wensen. We doen ook een cultuurcheck om ervoor te zorgen dat er een goede match is. Deze informatie gebruiken we om een aantrekkelijke vacaturetekst op te stellen die het verhaal van jouw gemeente en de vacature goed overbrengt.
  1. Publicatie: Wij verspreiden de vacature via verschillende kanalen, waaronder onze database en andere bronnen. We zoeken actief naar geschikte kandidaten, inclusief ‘latente kandidaten’ die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan maar wel geïnteresseerd kunnen zijn.
  1. Selectie: We selecteren geschikte kandidaten en voeren interviews met hen. We willen graag weten wat hen drijft, hun talenten en waar ze het beste tot hun recht komen. Daarnaast kijken we of er een goede match is met de organisatiecultuur. We stemmen ook af op de wensen en verwachtingen van de kandidaten.
  1. Uitnodigen en voorstellen van kandidaten: We selecteren 2 of meer geschikte kandidaten, afhankelijk van jouw wensen en de beschikbaarheid op de arbeidsmarkt, en stellen ze aan je voor.
  1. Sollicitatiegesprekken: We bereiden zowel de kandidaat als jou voor op het sollicitatiegesprek. We plannen het gesprek in en volgen de voortgang ervan. Op basis van feedback maken we een keuze tussen afwijzing of het maken van een vervolgafspraak.
  1. Aanstelling van de kandidaat: We informeren zowel jou als de kandidaat over de aanstelling en maken afspraken over de arbeidsvoorwaarden.
  1. Begeleiding van de aangestelde kandidaat: Na aanstelling houden we een evaluatie na de eerste werkweek. We bespreken ook eventuele verdere begeleidingsbehoeften.

Wat is kenmerkend voor een goed recruitment proces financiële medewerkers voor gemeenten

Een goed recruitment proces voor financiële medewerkers bij gemeenten kenmerkt zich door het gebruik van data, automatisering en het volgen van vastgestelde criteria. Bijvoorbeeld, het eerste gesprek richt zich op de functie, het tweede op de bedrijfscultuur, en zo verder. Daarnaast worden gestandaardiseerde procedures toegepast, zoals gedragsvragen, om ervoor te zorgen dat beoordelingen niet gebaseerd zijn op intuïtie maar op objectieve criteria. Beoordelingen worden ook uniform gedocumenteerd en vergeleken.

Wat kost recruitment financiële medewerkers gemeenten?

Wat je betaalt voor de  recruitment van financiële medewerkers gemeenten is per project verschillend. Je betaalt per project van de medewerker met een minimum bedrag voor Plaatsingskosten zoals vermeld staat in het contract. Het minimum bedrag hangt af van jouw wensen en eisen.

Waar vind je ons?

Onze medewerkers zijn specialisten op het gebied van gemeentelijke overheid in verschillende regio’s in Nederland. We opereren landelijk maar kunnen lokaal uitstekende diensten leveren. We werven en selecteren financials voor gemeenten overal in Nederland.

Aan de slag met recruitment financiële medewerkers gemeenten

Op zoek naar een financial voor jouw team financiën? We vinden de juiste kandidaat voor jou.

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?