Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Het verhaal van een Adviseur

Onze adviseur Sjoerd Groenendaal werkt sinds juli 2023 bij Kodros en neemt je graag mee in zijn werkervaring als gedetacheerde binnen de gemeenten. Nieuwsgierig geworden naar wat hij te vertellen heeft? Op deze pagina neemt hij jou mee in zijn verhaal.

Sjoerd Groenendaal

Financieel Adviseur

Na vier jaar in de accountancy en een toenemende onvrede besloot ik, Sjoerd Groenendaal (26), een frisse start te maken. Als politiek geïnteresseerd persoon trok de gedachte om bij gemeenten te werken me enorm aan. Binnen de gemeentes zit achter elk cijfer een maatschappelijk doel of politieke beslissing. Buiten dat dat veel meer ‘actie’ met zich meebrengt, voel ik me ook meer betrokken binnen de maatschappij.

Mijn overstap naar detacheringsopdrachten voor financiële functies bij Nederlandse gemeenten verliep voorspoedig dankzij Kodros. Na het ondertekenen van het contract kon ik met een gerust hart op vakantie gaan, omdat Kodros al mijn afspraken en zorgen tijdens mijn afwezigheid regelde. Bij terugkomst stond alles klaar: een auto, laptop, telefoon en een leuke opdracht om mee te beginnen. De Kodros Academy hielp me eventuele kennishiaten te overbruggen met korte filmpjes en presentaties.

Ik ervaar mijn werk als betekenisvol en maatschappelijk gericht, met projecten ter ondersteuning van het leven van de inwoners. Dit kan gaan over nieuwbouwprojecten, wegenonderhoud en zorgverlening aan mensen in sociale en financiële moeilijkheden. De gemeente functioneert als een onderneming die ten dienste staat van haar inwoners. Een gemiddelde werkweek biedt een goede balans tussen structurele taken, budgetgesprekken en vergaderingen, waaronder uitvoerende werkzaamheden met betrekking tot P&C-producten, het structureren van processen, het controleren van collegebesluiten en het opstellen van begrotingswijzigingen.

Een van de voordelen van detacheren bij gemeenten is de mogelijkheid om bij verschillende gemeenten een kijkje in de keuken te nemen en een brede oriëntatie binnen de gemeentelijke organisatie te ontwikkelen. Elke gemeente heeft net een andere werkwijze, en het vinden van structuur in een nieuwe omgeving werkt motiverend. Dit helpt me ontdekken waar ik de meeste energie uit haal en ik kan de werkwijzen van verschillende gemeenten combineren om tot de beste oplossingen te komen. Hoogtepunten waren onder andere de eerste verlenging van een opdracht, complimenten voor afgeronde P&C-producten en het in gebruik nemen van mijn oplossingen door de gemeente. Zulke waarderingen, hoe klein ook, zorgden voor een glimlach op mijn gezicht en dat van mijn collega’s.

Ik zie een veelbelovende toekomst in detacheringsopdrachten bij gemeenten. In de eerste jaren is het doel om zo goed mogelijk bekend te raken met de gemeentelijke processen, om uiteindelijk op de spreekwoordelijke ladder omhoog te klimmen. Een rol als manager bedrijfsvoering/financiën lijkt mij een leuke uitdaging. Voor professionals die een soortgelijke overstap overwegen, heb ik een duidelijk advies: “Doen! Bij twijfel is het belangrijk om je goed te oriënteren en alle bijkomstigheden in beeld te krijgen, zodat de twijfel om de overstap te maken zo klein mogelijk wordt.” Terugkijkend op mijn keuze heb ik geen moment spijt gehad. Ik ben goed opgevangen door zowel team Kodros als mijn teams op de opdrachten, kijk terug op een leerzame periode en een enorme groei van mijn netwerk. Bovendien ga ik dagelijks met motivatie en energie naar mijn werk en keer ik met voldoening huiswaarts.

Ben jij na het lezen van dit verhaal enthousiast geworden? Vul dan hier onder je gegevens in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Benieuwd of de detachering iets voor jou is?

Neem contact op met
Jeroen de Wit

Tel: 085 250 03 42

Senior Consultant

Ga aan de slag als financieel adviseur bij Kodros

Solliciteer op deze functie door het sollicitatieformulier in te vullen. Wij doen ons best om binnen 2 werkdagen op je sollicitatie te reageren. 

Heb je nog vragen? 

085 250 03 42

× Hoe kan ik je helpen?