Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Wordt financieel adviseur of consulent bij gemeenten/provincies. Leer financiële processen, risico’s herkennen en passend advies formuleren. Volg de Opleiding Adviseur Financiën Lokale Overheid.


Direct inschrijven

5/5

Alumni beoordelen deze training met 5 sterren.

Algemeen
Studieprogramma
Certificaat
Lesplanning
Kosten
Algemeen

De afdeling Financiën binnen de lokale overheid ondergaat momenteel een transformatie. De focus verschuift steeds meer van financieel beheer naar het ontwikkelen van financieel beleid. Ben je geïnteresseerd om mee te groeien in deze ontwikkeling en een beter inzicht te krijgen in de planning- en controlecyclus? Wil je weten welke instrumenten voor bedrijfsvoering de financieel adviseur kan inzetten? En wil je jouw kennis en vaardigheden als financieel adviseur verder uitbouwen?

Deze opleiding bied je de kans om vertrouwd te raken met de achtergronden en actuele praktijk van overheidsfinanciën. Je krijgt een diepgaand inzicht in het beleids- en beheersinstrumentarium voor een financiële functie. Dat omvat onder meer het Besluit Begroting en Verantwoording, de hoofdlijnen van de planning- en controlecyclus, het begrotingsproces en de programmabegroting. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de benodigde competenties, zoals politiek inzicht, gevoel voor ambtelijke en bestuurlijke verhoudingen, adviesvaardigheden, flexibiliteit en klantgerichtheid.

Jouw leerresultaat

Na afloop van deze opleiding ben je volledig thuis in de financiële wereld van de lokale overheid. Je bent klaar om als financieel adviseur of consulent aan de slag te gaan bij gemeenten of provincies. Je begrijpt de werking van financiële processen en heeft een gedegen kennis van het werkveld. Bovendien kun je financiële risico’s herkennen en passend advies formuleren.

Doelgroep

Deze opleiding richt zich op financiële medewerkers die zich willen ontwikkelen tot financieel adviseur of consulent voor overheidsfinanciën.

Onze aanpak

De lessen worden verzorgd door docenten met veel praktijkervaring. Zij helpen je de vertaling te maken naar je eigen werkzaamheden en organisatie, onder meer door praktijkgerichte opdrachten. Leren met en van elkaar is een belangrijk onderdeel.

Incompany

Het programma kan Incompany gevolgd worden. Ben je geïnteresseerd in wat we voor je kunnen doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Je kunt ons bereiken op 085 250 03 42 of per e-mail via info@kodros.nl.

Locatie

Het programma kan klassikaal worden gevolgd op een locatie naar keuze. Omdat deelnemers veel van elkaar leren in een groep, bieden we een alternatieve locatie aan als er onvoldoende aanmeldingen zijn voor uw voorkeurslocatie. Onze leslocaties zijn door heel Nederland gevestigd. De lessen zijn op vaste tijden, door een vaste docent. Bekijk hier ons volledige aanbod opleidingen voor financials die werkzaam zijn in de overheidssector.

Studieprogramma

Programma
In deze vakopleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:
Politieke antenne (2 dagen)

Politiek-bestuurlijke sensitiviteit

Het politieke krachtenveld

De dagelijkse praktijk

Effectief adviseren in de publieke sector (3 dagen)

Adviseren in een politieke context

Het adviestraject

De competente adviseur

Besluit begroting en verantwoording basis (6 dagen)

Instrumenten bedrijfsvoering (3 dagen)

Doelstelling bedrijfsvoering, 3W-vragen en beleidsindicatoren

Doelmatigheid/doeltreffendheid, projectmatig werken en procesbeschrijvingen

Instrumenten bedrijfsvoering

Eindopdracht (1 dag)

Certificaat

Je rondt de module Effectief adviseren in de publieke sector af met een praktijkgerichte opdracht. De module Besluit begroting en verantwoording basis sluit je af met een examen. De opleiding als geheel rond je af met een eindopdracht. Wanneer je voor alle onderdelen een voldoende hebt behaald, ontvang je het diploma ‘Adviseur Financiën Lokale Overheid’ van Kodros.

Lesplanning

De opleiding heeft een duur van negen maanden en vijftien lesdagen.

Kosten

Neemt contact met ons op.

Heb je vragen over deze opleiding?

Neem contact op met
Anniek Smolders

Senior Consultant


Direct inschrijven

Schrijf je in voor de opleiding

Schrijf je in voor deze opleiding door het inschrijfformulier in te vullen.

Heb je nog vragen?

085 250 03 42

× Hoe kan ik je helpen?