Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Opleiding Administratieve Organisatie en Interne Controle bij de Gemeente

Gemeenten hebben een belangrijke verantwoordelijkheid als het gaat om het beheren van publieke middelen en het waarborgen van de integriteit van hun processen. Om dit effectief te kunnen doen, is een gedegen kennis van Administratieve Organisatie en Interne Controle (AO-IC) onmisbaar. De Opleiding Administratieve Organisatie en Interne Controle biedt gemeenteambtenaren de kans om zich te specialiseren in dit cruciale vakgebied.

Masterclass Strategisch Financieel Adviseur in de Publieke Sector

Op deze pagina

Waarom een Opleiding AO-IC Gemeente volgen?

Het volgen van een Opleiding Administratieve Organisatie en Interne Controle is essentieel voor gemeenteambtenaren die betrokken zijn bij financiële processen, risicomanagement en het waarborgen van compliance. Door het volgen van deze opleiding leer je:

 • Hoe je een effectieve administratieve organisatie opzet en onderhoudt
 • Hoe je interne controles implementeert en monitort
 • Hoe je risico’s identificeert, beoordeelt en mitigeert
 • Hoe je voldoet aan wet- en regelgeving en best practices op het gebied van AO-IC

Inhoud van de Opleiding AO-IC Gemeente

Gemeenten die investeren in de opleiding van hun medewerkers op het gebied van AO-IC, plukken daar op verschillende manieren de vruchten van:

 • Verbetering van de kwaliteit van financiële processen en rapportages
 • Versterking van het risicomanagement en de interne beheersing
 • Betere naleving van wet- en regelgeving
 • Toename van het vertrouwen van burgers en stakeholders

Door te investeren in de Opleiding gemeenten Administratieve Organisatie Interne Controle toont een gemeente aan dat zij belang hecht aan goed bestuur, transparantie en verantwoording.

Voordelen voor gemeenten

Gemeenten die investeren in de opleiding van hun medewerkers op het gebied van AO-IC profiteren op meerdere manieren:

 • Verbeterde kwaliteit van financiële processen en rapportages
 • Versterking van het risicomanagement en de interne beheersing
 • Betere naleving van wet- en regelgeving
 • Verhoogd vertrouwen van burgers en stakeholders

Door te investeren in de Opleiding Administratieve Organisatie en Interne Controle laat je als gemeente zien dat je belang hecht aan goed bestuur, transparantie en verantwoording.

Wil je als gemeenteambtenaar je kennis en vaardigheden op het gebied van AO-IC naar een hoger niveau tillen? Overweeg dan het volgen van de Opleiding Administratieve Organisatie en Interne Controle. Het is een investering die zichzelf terugbetaalt in de vorm van een beter functionerende en meer betrouwbare overheidsorganisatie.

Investeer in jouw ontwikkeling als Gemeenteambtenaar

Ben je als gemeenteambtenaar betrokken bij financiële processen, risicomanagement of compliance? Dan is de Opleiding Administratieve Organisatie en Interne Controle een waardevolle investering in jouw professionele ontwikkeling. Door deze opleiding te volgen, til je jouw kennis en vaardigheden op het gebied van AO-IC naar een hoger niveau.

Bovendien draag je bij aan het creëren van een beter functionerende en meer betrouwbare overheidsorganisatie. Een organisatie die op een verantwoorde manier omgaat met publieke middelen en de integriteit van haar processen waarborgt.

Zet de volgende stap in jouw carrière!

Wil je als gemeenteambtenaar het verschil maken en bijdragen aan een transparante en integere overheidsorganisatie? Overweeg dan om de Opleiding Administratieve Organisatie en Interne Controle te volgen. Het is een investering die zichzelf terugbetaalt, zowel voor jou als professional als voor de gemeente waarvoor je werkt.

Neem de regie over jouw loopbaan en zet de volgende stap in jouw ontwikkeling als specialist op het gebied van AO-IC. Met de kennis en vaardigheden die je opdoet tijdens deze opleiding, ben je in staat om een significante bijdrage te leveren aan het succes van jouw gemeente.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in de cursus? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over de eerstvolgende startdata, het programma en de mogelijkheden voor incompany-trajecten. Investeer in jouw ontwikkeling als financieel professional en meld je hier aan! Wil je eerst meer inhoudelijke informatie over de cursus, klik dan hier.

Andere cursussen

Heb je interesse in andere cursussen? Bekijk ook:

Versterk je positie als financieel expert en maak het verschil binnen jouw gemeente. Schrijf je nu in voor de opleiding AO-IC Gemeenten: Administratieve Organisatie & Interne Controle

Cursisten van deze gemeenten gingen jou al voor

Kodros heeft kennis van de financiële functies én de gemeentelijke markt. Als expertisebureau richten wij ons dus alleen op de financiële functie van de gemeente en hierbij aansluitende opleidingen. 

Ben naar al onze finance opleidingen?

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?