Kodros verbindt financials aan gemeenten.

Interim financieel manager overheid

Een interim financieel manager overheid is een tijdelijke professional die wordt ingehuurd door overheidsinstanties om financiële taken en verantwoordelijkheden uit te voeren. Benieuwd wat een interim financieel manager overheid nog meer doet? Lees hieronder meer of neem contact met ons op.

Interim financieel manager overheid

Een interim financieel manager overheid is een tijdelijke professional die wordt ingehuurd door overheidsinstanties om financiële taken en verantwoordelijkheden uit te voeren. Deze managers hebben een brede kennis van financiën en ervaring in de publieke sector. Ze worden vaak ingeschakeld om de financiële processen binnen overheidsorganisaties te optimaliseren en te stroomlijnen. Ook zijn ze flexibel inzetbaar. Ze kunnen worden ingehuurd voor specifieke projecten of opdrachten, variërend van het implementeren van nieuwe financiële systemen tot het herstructureren van de gehele financiële afdeling. Hierdoor kunnen overheidsinstanties profiteren van gespecialiseerde kennis en ervaring op maat.  

Ben jij opzoek naar een professional die jouw organisatie kan ondersteunen, of ben jij op zoek is naar een opdracht bij een overheidsorganisatie? Neem contact op met Jeroen de Wit, Senior consultant bij Kodros en is bereikbaar op 06-41167058 en per mail jeroendewit@kodros.nl of plan een afspraak in op onze website.   

Taken en verantwoordelijkheden van een interim financieel manager overheid

Een professional speelt een cruciale rol bij het beheren van de financiën binnen de overheidssector. Hierbij voer je de volgende taken uit: 

  • Budgetplanning: Een belangrijke taak is het opstellen en beheren van het budget voor de overheidsinstantie. Dit omvat het identificeren van financieringsbronnen, het analyseren van kosten en uitgaven, en het maken van prognoses om ervoor te zorgen dat er voldoende middelen beschikbaar zijn voor alle activiteiten. 
  • Rapportage: Het verzamelen, analyseren en presenteren van financiële gegevens aan relevante belanghebbenden is essentieel. Dit omvat het opstellen van gedetailleerde rapporten, budgetverslagen en financiële prognoses om inzicht te geven in de huidige situatie en toekomstige ontwikkelingen. 
  • Financiële analyse: Ook is het belangrijk om de financiële prestaties van de overheidsinstantie te analyseren en te evalueren. Het identificeren van trends, risico’s en kansen helpt bij het nemen van weloverwogen beslissingen en het implementeren van effectieve strategieën. 
  • Interne controle: Het waarborgen van naleving van regelgeving en interne controleprocedures is een cruciale verantwoordelijkheid. Dit omvat het opzetten en onderhouden van systemen en processen om fraude, fouten en inefficiënties te voorkomen of op te sporen. 
  • Leidinggeven: De interim financieel manager overheid stuurt de medewerkers van het team financiën aan. Hierbij fungeert de interim financieel manager als vraagbaak voor de collega’s en ondersteund waar nodig in het proces.  

Voordelen van het inhuren van een interim financieel manager overheid

Flexibiliteit

Een van de belangrijkste voordelen van het inhuren van een interim financieel manager overheid is de flexibiliteit die het biedt. Overheidsorganisaties kunnen profiteren van de mogelijkheid om snel en efficiënt gekwalificeerd personeel in te schakelen wanneer dat nodig is, zonder zich te hoeven committeren aan langdurige arbeidsovereenkomsten. Dit stelt hen in staat om in te spelen op veranderende behoeften en budgettaire restricties.

Objectiviteit

Professionals brengen vaak een frisse blik en objectiviteit met zich mee. Omdat ze tijdelijk zijn ingehuurd, hebben ze geen persoonlijke belangen of politieke agenda’s binnen de organisatie. Dit stelt hen in staat om onpartijdig advies te geven en objectieve beslissingen te nemen die in het belang zijn van de organisatie als geheel. 

Snelle resultaten

Een professional heeft ervaring met het werken onder druk en kan snel resultaten leveren. Ze kunnen zich snel aanpassen aan nieuwe omgevingen en werken efficiënt om doelen te bereiken binnen strakke deadlines. Dit is vooral waardevol tijdens periodes van verandering of wanneer er behoefte is aan snelle verbeteringen. 

Bij Kodros hebben wij veel ervaring met het plaatsen van deze professionals. Benieuwd naar de ervaringen van de overheidsorganisaties of van de professionals, neem een kijkje op LinkedIn, Instagram, of onze website.

Conclusie

Een interim financieel manager overheid is een flexibel inzetbare professional die wordt ingehuurd door overheidsinstanties om financiële taken en verantwoordelijkheden uit te voeren. Ze hebben brede kennis van financiën en ervaring in de publieke sector. Daarnaast kunnen ze worden ingeschakeld voor verschillende projecten of opdrachten, variërend van het implementeren van nieuwe financiële systemen tot het herstructureren van de gehele financiële afdeling. Het inhuren van deze professionals biedt voordelen zoals flexibiliteit, objectiviteit en snelle resultaten. 

Wil je bekijken wat Kodros voor jou als organisatie of als professional kan betekenen? Neem contact op met Jeroen de Wit, Senior consultant bij Kodros en is bereikbaar op 06-41167058 en per mail jeroendewit@kodros.nl of plan een afspraak in op onze website.   

“Ik heb Kodros leren kennen als een bijzonder bureau. De persoonlijke en betrokken benadering spreekt mij erg aan. Dankzij het grote netwerk van Kodros nu werkzaam bij een gemeente met als aandachtsgebied het sociaal domein.”
Frank
Senior Financieel Adviseur

De 4 stappen naar jouw nieuwe baam

1. Sollicitatie

Jij solliciteert op één van onze vacatures of je kiest voor een open sollicitatie.

2. Kennismaking

Wij zijn benieuwd naar de persoon achter het cv! Daarom maken we graag kennis met jou.

3. Sollicitatiegesprek

Er wordt een tweetal sollicitatiegesprekken bij onze opdrachtgevers gepland. Deze vinden op locatie of online plaats.

4. Contract

Zijn de opdrachtgever en jij enthousiast na de gesprekken? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst aangeboden. 

Waarom kies je voor Kodros?

× Hoe kan ik je helpen?